Luke Humphries versloeg bijna Wade maar moet besluiten te stoppen met darts PDC
PDC

Luke Humphries versloeg bijna Wade maar moet besluiten te stoppen met darts

Luke Humphries versloeg bijna Wade maar moet besluiten te stoppen met darts

Luke Humphries verloor op zaterdagmiddag nipt van James Wade en gooide ruim 96 gemiddeld met een 149-finish maar de Brit heeft geen enkele reden om te genieten van zijn duel. Op Facebook liet de 24-jarige Engelsman weten aan een angststoornis en paniekaanvallen te lijden.

Door de angsten waar de Brit al ruim anderhalf jaar onder gebukt gaat moet Cool Hand (tijdelijk) stoppen met zijn geliefde sport.

"Het spijt me jongens om die wedstrijd te verliezen, maar ik moet bekennen en eerlijk zijn over iets waar ik me niet per sé voor schaam, maar iets waar ik nu al anderhalf jaar mee worstel. Ik heb een ernstige paniek en angststoornis. Wat niet alleen van invloed is op het dagelijks leven, maar ook op mijn werk als professionele dartspeler. Voor mij is het een tijd om na te denken en na te gaan of ik nu moet stoppen met het spelen van darts of gespecialiseerde hulp ga zoeken en in de nabije toekomst een terugkeer kan maken. Maar ik moet nu mijn pijlen opbergen. Bedankt voor de steun van iedereen in de afgelopen paar jaar, wat ik zeer op prijs stel" liet Humphries weten op zijn Facebook pagina.

Humphries won in 2017 de 12de PDC Challenge Tour in Milton Keynes en wist ook acht Development Tour events te winnen. In zowel 2017 als 2018 sloot hij de Development Tour Order of Merit als koploper af. Dit jaar tijdens Players Championship 11 in Barnsley gooide Luke Humphries zijn hoogste geregistreerde gemiddelde in een wedstrijd van 108.70. Tijdens het PDC World Championship 2019 was Humphries één van de verrassende kwartfinalisten. Hij verloor in Ally Pally van de latere runner-up Michael Smith.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws