Home PDC Martijn Kleermaker zegt baan op en gaat voor profcarrière bij PDC

Martijn Kleermaker zegt baan op en gaat voor profcarrière bij PDC

Eén van de mannen die zich verzekerde van een tourkaart is Martijn Kleermaker uit Harderwijk. Omroep Gelderland sprak met de 28-jarige die nu vol inzet op een professionele darts carrière.

“Het was de eerste keer dat ik meedeed aan de Q-School en ik had meteen succes, dat is wel extra fijn. Ik dart nu bij de BDO-bond, dat is de amateurbond zeg maar. Daar is het zo’n rommeltje en je moet eigenlijk wel bij de PDC gooien om tegen de beste van de wereld te strijden. Ik wilde heel graag zo’n tourcard winnen en dat is me gelukt. Nu mag ik twee jaar doen wat ik graag wil. Ik mag me meten tegen de beste spelers van de wereld, dat is een droom.”

De ambities zijn bovendien torenhoog want hij wil onderdeel van de top van de wereld worden. Om dat te kunnen bereiken heeft hij een belangrijke stap moeten nemen door zijn huidige baan op te zeggen.

The Dutch Giant: “Het was altijd puzzelen qua uren en vrije dagen. Maar dat is nu voorbij, ik kan mijn baan opzeggen. Dat is echt heel fijn, want 40 uur werken en darten, dat wordt lastig. Dan word je overlopen. Nu kan ik rustig alle toernooien afwerken. Nu kan ik de komende twee jaar alles doen met financiële zekerheid, ik hoef niet na te denken of ik mijn huur wel kan betalen.”

En zijn doel is duidelijk. Als één van de 128 spelers met een tourcard moet hij het schoppen tot de beste 64 spelers van de wereld.

“In de komende twee jaar moet ik zorgen dat ik in de top 64 van de wereld terecht kom, dat betekent heel veel ponden verdienen. Als dat lukt, dan behoud ik mijn kaart. Als ik daarbuiten val moet ik opnieuw naar de Q School. Nu is het aan mij en mijn pijltjes om het volgende stapje voor elkaar te boksen. Maar voor nu ben ik trots op mezelf en dat ben ik niet snel,” aldus Kleermaker.