Max 'Maximiser' Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint PDC
PDC

Max 'Maximiser' Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint

Max 'Maximiser' Hopp is de eerste Duitser die een PDC-toernooi wint

Zondag werd er dartsgeschiedenis geschreven in de Saarlandhalle te Saarbrücken speler Max Hopp wist het German Darts Open (GDO) 2018 te winnen. is met deze prestatie de eerste duitser die een PDC toernooi wint.

De 21-jarige Max Hopp uit Idstein versloeg in de finale Engelsman Michael Smith met 8-7 waarmee hij geschiedenis schreef en 25.000 pond prijzengeld mag bijschrijven. "Niemand kan het zich voorstellen wat dit succes voor mij betekent ", zegt de Maximiser na zijn historische triomf. "Wat een geweldig weekend, alles ging gewoon goed".

Max Hopp versloeg op weg naar de finale de Oostenrijkse Zoran Lerchbacher (6-1), de nummer twee Peter Wright (6-4), Tilburger Benito van de Pas (6-4), Joe Cullen (6-4) en regerend wereldkampioen Rob Cross met 7-6. Het driedaagse evenement in de Saarlandhalle Saarbrücken was de derde stop van de European Tour 2018, de tour bevat in totaal dertien evenementen.

De Duitser is met zijn overwinning ook direct geplaatst voor het European Darts Championship dat in oktober zal plaatsvinden in de Westfalenhalle te Dortmund. "Wat de ranking betreft is er vandaag voor mij veel veranderd. Maar ik zal niet veranderen en keihard blijven werken. Mijn instelling heeft me vandaag erg geholpen" aldus een trotse Hopp die zijn tranen bijna niet in bedwang kon houden.

De eerste twee euro tour evenementen gingen naar Michael van Gerwen, de nummer 1 ging zondag onderuit in de kwartfinale tegen Ian White uit Engeland.

Foto: Kelly Deckers / PDC Europe

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws