Mede-oprichter en toernooidirecteur PDC Tommy Cox overleden PDC
PDC

Mede-oprichter en toernooidirecteur PDC Tommy Cox overleden

Mede-oprichter en toernooidirecteur PDC Tommy Cox overleden

Triest nieuws op deze woensdagochtend vanuit het kamp van de PDC. Mede-oprichter en toernooidirecteur van de PDC, Tommy Cox, is deze ochtend overleden na ziekte.

Samen met Dick Allix en John Markovic was hij mede-oprichter van de PDC in 1992, hoewel het aanvankelijk World Darts Council heette. Vervolgens is hij sinds het begin van de PDC toernooidirecteur geweest. Deze functie maakte hem verantwoordelijk voor de organisatie van alle toernooien, die de PDC organiseerde. Zodoende is hij meer dan 23 jaar zeer actief geweest bij de PDC, nadat hij in 2016 afscheid nam van het PDC WK.

In 2010 werd hij opgenomen in de PDC Hall of Fame vanwege zijn rol in de oprichting en de successen van de PDC. Zijn steun, expertise en advies zijn van levensbelang geweest in de formatie van de World Darts Council.

Daarnaast is hij in het verleden ook werkzaam geweest als manager van dartspelers. Zo heeft hij onder andere Phil Taylor, Jocky Wilson, Mike Gregory, Alan Warriner, Peter Evison en Jamie Harvey onder zijn hoede gehad.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws