Meer dan twintig spelers, waaronder vijf Nederlanders verliezen hun PDC-tourkaart PDC
PDC

Meer dan twintig spelers, waaronder vijf Nederlanders verliezen hun PDC-tourkaart

Meer dan twintig spelers, waaronder vijf Nederlanders verliezen hun PDC-tourkaart

Nu bekend is , is het voor een aantal spelers ook bekend dat zij hun PDC-tourkaart verliezen. Immers zal enkel de top 64 na het PDC WK en de spelers die in 2020 hun PDC-tourkaart kregen hun PDC-tourkaart behouden. Wellicht dat de nummer 65 dit jaar ook zijn PDC-tourkaart mag behouden, aangezien Harry Ward heeft aangekondigd na dit jaar zijn PDC-tourkaart in te leveren.

Benito van de Pas, Geert Nentjes, Vincent van der Meer en Yordi Meeuwisse behoren tot de spelers die hun PDC-tourkaart verliezen. Zij moesten zich immers kwalificeren voor het PDC WK om hun tourkaart nog te kunnen behouden. Jan Dekker dreigt zijn PDC-tourkaart ook te verliezen, hoewel hij nog een kleine kans heeft naar het PDC WK te mogen. Dan zullen er echter minstens drie afmeldingen moeten komen.

Verder geldt dit ook voor bekendere namen als Martin Schindler, Rowby-John Rodriguez, Robert Thornton, Toni Alcinas en Richard North. Voor spelers als Scott Baker, Gavin Carlin, Conan Whitehead, Christian Bunse dreigt het PDC-avontuur dus bij twee jaar te blijven. Al hebben de spelers die hun PDC-tourkaart verliezen de kans om hem terug te verdienen in januari, ervan uitgaande dat PDC Q-School doorgaat.

Niels Zonneveld zal de laatste 32 moeten halen om zijn PDC-tourkaart te kunnen behouden. Martijn Kleermaker, Derk Telnekes, Mike de Decker hoeven zich geen zorgen te maken, aangezien zij pas een jaar op de PDC-tour erop hebben zitten.

Ook Marko Kantele en Jamie Lewis hebben een goed PDC WK nodig om hun PDC-tourkaart te kunnen behouden. Voor Kantele volstaat enkel het halen van de laatste 32. Jamie Lewis zal eveneens minimaal de laatste 32 moeten halen, maar zelfs dan is de Welshman afhankelijk van andere spelers.

Uiteraard zullen wij gedurende het PDC WK geregeld een update plaatsen, indien spelers hun PDC-tourkaart verliezen. In onderstaande tweet is te zien welke spelers nog meer hun PDC-tourkaart verliezen. Dit betreft de spelers in het wit die een jaartal anders dan 2020 voor hun naam hebben staan.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws