Mensur Suljovic pakt zijn tweede Euro-tour Het Danish Darts Open PDC
PDC

Mensur Suljovic pakt zijn tweede Euro-tour Het Danish Darts Open

Mensur Suljovic pakt zijn tweede Euro-tour Het Danish Darts Open

Voor het eerst in de geschiedenis stonden er 48-spelers aan de oche in Denemarken. Het Euro-tour circus bezocht 42x Duitsland, 8x Nederland, 7x Oostenrijk, 6x Gibraltar, 1x Engeland en nu dus voor het eerst Denemarken. Voor Nederland is het geen succes, Van Gerwen had blijkbaar een vakantie hangover en verloor vanmiddag van the historie maker Brendan Dolan. MvG was de laatst overgebleven Nederlander waardoor er geen oranje succes in Denemarken zal zijn.

Oostenrijker Suljovic heeft zijn tweede Euro-tour titel gepakt en meteen geschiedenis geschreven als eerste winnaar ooit van het Danish darts open. Op 4 september 2016 was Suljovic de betere in het duel met Kim Huybrechts, in het Duitse Riesa won de Oostenrijker zijn eerste PDC Euro-tour toernooi. Voor de runner-up Simon Whitlock moeten we nog dieper de geschiedenis in. In 2012 was The Wizard de beste tijdens de Dutch Darts Masters in het Brabantse Nuland.

The Gentle was in de eerste kwartfinale te sterk voor Peter Wright, in de halve finale trof de Oostenrijker Jackpot Adrian Lewis. Na een mooie spannende wedstrijd wist Suljovic de beslissende leg naar zich toe te trekken. In de finale trof de Oostenrijker Simon Whitlock die in de kwart afrekende met Mervyn King en bij de laatste vier Steve West aan de kant wist te zetten. De Australiër gooide in de finale nog een 140-finish in 12-darts maar moest zijn meerdere erkennen in the Gentle die met 8-3 zijn tweede Euro-tour wist te winnen.

Kwartfinale
Peter Wright (97.54) 4-6 Mensur Suljovic (96.44)
Met een 12-darter weet de kleurrijke Schot Suljovic te breaken in de vierde leg. De Oostenrijker weet direct te re-breaken en zijn break wel te verzilveren waardoor the Gentle 3-3 maakt. Beide mannen behouden vervolgens de eigen leg, in de negende leg breakt Suljovic opnieuw nadat Wright kansen op de buitenste ring mist. Aan het einde van de 10e leg staat Wright op 170 maar mag niet meer aanleggen als Suljovic met twee pijlen 56 uitgooit voor de winst.

Joe Cullen (96.60) 2-6 Adrian Lewis (98.43)
De openingsfase gaat gelijk op tussen beide spelers, na vier legs staat het 2-2. In de vijfde leg weet Jackpot de leg in 14 pijlen te finishen waarna Cullen vergeet zijn leg te finishen en Lewis dankbaar gebruik maakt van de kans te breaken. Ook de zevende leg krijgt Cullen een kans op de dubbel maar mist opnieuw. Adrian Lewis maakt 2-5 en maakt het in de 8ste leg af met een 14-darter voor de winst.

Mervyn King (87.10) 4-6 Simon Whitlock (92.34)
Al in de derde leg mist King de kans om zijn leg binnen te houden waardoor Whitlock kan breaken. De Australiër kan de break niet verzilveren waardoor King na een matige leg kan terug breaken. Kink komt 3-2 voor waarna Whitlock drie legs op rij pakt en 3-5 voor weet te komen. De negende leg gaat nog naar de Brit waarna The Wizard het af weet te maken.

Steve West (96.75) 6-3 Brendan Dolan (86.15)
Steve West komt 3-0 voor via twee 16-darters en een 14-darter in de derde leg. De eerste 180-score van de wedstrijd is voor Dolan in leg vier. De leg gaat in 15-darts naar the historie maker die 3-1 maakt via zijn eigen leg. Dolan kan geen 'pepernoot' raken waardoor West op cruise control 4-1 voorkomt. De zesde leg weet West weg te zetten op dubbel 16 maar komt net te laat om Dolan nog een keer te breaken als Dolan tops raakt met dart 16 voor 4-2. Simply weet de zevende leg in 15-darts te finishen om op matchpoint te komen. Steve West staat 5-2 voor op Dolan. Dolan maakt nog 5-3 door zijn eigen leg te behouden. Dolan mist een153-finish op dubbel 18 voor 5-4 waarna West twee matchdarts mist. Dolan mist nog een handje vol darts op de dubbel waarna West het wel afmaakt en met 6-3 wint.

Halve finale
Mensur Suljovic (99.91) 7-6 Adrian Lewis (102.28)
Lewis weet de openingsleg te pakken in 14-darts waarna Suljovic via een 72-finish 1-1 maakt. De Oostenrijker weet vervolgens ook met een 14-darter te breaken om 2-1 voor te komen. Ook leg vier gaat naar The Gentle waarmee hij zijn break verzilverd, de Brit pakt leg vijf die hij begon en maakt 3-2 om in de wedstrijd te blijven. De Oostenrijker weet leg zes niet af te maken waardoor Lewis kan breaken en 3-3 maakt. Adrian Lewis begint met een maximale 180-score en weet de beste leg van de wedstrijd te gooien in 13-darts voor een break en de 3-4 voorsprong. Jackpot weet zijn vierde 180-score te gooien van dit duel maar ziet de leg toch uit handen glippen waardoor Suljovic 4-4 maakt. De achtste leg mag Lewis beginnen, Jackpot weet een 13-darter te noteren voor 4-5. In de 10e leg weten beide de triple goed te raken, Lewis staat na 12-darts op dubbel acht terwijl Suljovic de leg in 13-darts uitgooit voor 5-5. Adrian Lewis weet vervolgens met zijn vijfde 180-score te openen in leg elf die hij in 12-darts met een 150-finish weet te beëindigen. Mensur Suljovic is niet onder de indruk van de 12-darts 150-finish van Lewis en weet een beslissende 13e leg te forceren die Lewis mag beginnen. Jackpot begint zeer matig met twee single één scores. Een wedstrijd dart gaat naast de dubbel 16 van Lewis voor een 103-finish waarna de Oostenrijker wel bij de les is en 65 uitgoot voor een plek in de finale.

Simon Whitlock (98.52) 7-4 Steve West (96.48)
Simon Whitlock gaat bijzonder sterk van start, de eerste leg gaat uit in 12-darts waarna The Wizard met twee maximale scores begint in leg twee, de zevende dart mist helaas doel maar Whitlock komt wel 2-0 voor. Whitlock lijkt ook 3-0 te maken maar mist de dubbel waardoor Steve West 2-1 kan maken. Simply kan de break uit de vierde leg ook verzilveren waardoor het 2-2 staat. Met een 13-darter komt de Australiër op 3-2 maar weet West niet te breaken, Simply maakt 3-3. Leg zeven blijft bij The Wizard waarna West zijn leg niet weet af te maken en Whitlock een belangrijke break pakt voor 5-3. Whitlock weet ook op matchpoint te komen via een 15-darter, West blijft in de wedstrijd door leg 10 te pakken en begint met zijn vierde 180-score aan de 11e leg. Westy laat vijf darts liggen voor 6-5 waarna Whitlock via dubbel vier de wedstrijd pakt.

Finale
Mensur Suljovic
(99.31) 8-3 Simon Whitlock (94.78)
De finale gaat tussen twee spelers die beide een Euro-tour eerder hebben gewonnen, de eerste drie legs gaan met de darts mee. In leg vier maakt de Australier een grote fout door de leg niet te finishen. De Oostenrijkse Gentle profiteert en breakt de Australiër. The Wizard breakt echter meteen terug waarna Suljovic de derde break op rij gooit voor een 4-2 voorsprong. The Gentle pakt ook leg zeven waarna Whitlock een 140-finish gooit voor een 12-darter. Het lukt Whitlock echtre niet meer Suljovic te breaken waardoor Mensur Suljovic met een 12-, 13- en 14-darter de overwinning in Denemarken opeist.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws