Home PDC Michael van Gerwen: “Het maakt niet uit hoe je wint, als je...

Michael van Gerwen: “Het maakt niet uit hoe je wint, als je maar wint”

Vorige week speelde Van Gerwen zijn beste toernooi ooit met zowel in de kwartfinale, halve finale als in de finale een gemiddelde van 110,00. Een week later was het tijd voor de Dutch Darts Masters in Zwolle. Maar voor eigen publiek wist de Nederlander dit niveau niet te halen. Sterker nog hij wist in de halve te ontsnappen tegen Gurney door meerdere matchdarts te overleven en een 2-6 achterstand om te buigen in een 7-6 overwinning en gooide een toernooigemiddelde van rond de 96,00.

Na een kort toiletbezoek liet Van Gerwen weten hoe hij dit toernooi heeft beleefd: “Het was een raar toernooi voor mezelf. Ik heb geen moment mijn niveau kunnen halen maar ik heb wel weer gewonnen en daar ben ik heel trots op. Het maakt niet uit hoe je wint als je maar wint.”

Het is alweer de 11e titel voor de nummer 1 van de wereld in 2018, die daarmee nog altijd zich houdt op het record van 26 titels in één jaar. Dit wist Mighty Mike zelf te behalen in 2016.

Op de vraag of hij het record van 26 titels in één jaar zou kunnen verbreken antwoordt hij: “Het is heel moeilijk maar ik ben positief ingesteld en dus zeg ik dat het mogelijk is.”