Michael van Gerwen staat 1 miljoen pond voor op nummer 2 PDC
PDC

Michael van Gerwen staat 1 miljoen pond voor op nummer 2

Michael van Gerwen staat 1 miljoen pond voor op nummer 2

De PDC Order of Merit is bijgewerkt na de Players Championship 5 en 6 van afgelopen weekend. Michael van Gerwen wist op zaterdag de winst te pakken maar slaagde er niet in om er een dubbelslag van te maken door ook de zondag winnend af te sluiten.

Landgenoot Jermaine Wattimena stak hier een stokje voor door Van Gerwen in de derde ronde met 6-4 te verslaan. Voor Peter Wright viel het doek een ronde eerder tegen eveneens een Nederlander. Jan Dekker was met 6-5 te sterk voor Snakebite.

Vanwege deze uitslagen is het verschil tussen Michael van Gerwen op de eerste positie van de Order of Merit en Peter Wright op plek 2 van de wereld nu exact 1 miljoen pond. Hiermee is de voorsprong van de Nederlander groter dan het volledig bedrag dat achter de Schot staat (723.000 pond).

Rob Cross (639.750 pond), Gary Anderson (544.250 pond) en Daryl Gurney (413.750 pond) bezetten achter Peter Wright plek 3 tot en met 5 op de Order of Merit. Wanneer hun waarden worden opgeteld komen ze echter alsnog 125.250 pond tekort op het totaalbedrag van Van Gerwen.

Order of Merit 19-03-2018

Michael van Gerwen staat 1 miljoen pond voor op nummer 2

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws