Michael Smith na finaleplek in rijtje met Adrian Lewis en Peter Manley PDC
PDC

Michael Smith na finaleplek in rijtje met Adrian Lewis en Peter Manley

Michael Smith na finaleplek in rijtje met Adrian Lewis en Peter Manley

Michael Smith heeft zich door zijn finaleplek in een rijtje met Adrian Lewis en Peter Manley weten te scharen. Immers heeft Bully Boy de finale van het PDC WK in Ally Pally bereikt door achtereenvolgens Ron Meulenkamp, John Henderson, Ryan Searle, Luke Humphries en Nathan Aspinall aan de zegekar te binden. Zodoende was op weg naar de finale Highlander Henderson, die als 23e geplaatst was, de hoogst geplaatste speler die de jongeman uit Saint-Helens op weg naar de finale trof.

Met andere woorden heeft hij de finale bereikt zonder een top 16 speler te treffen. Peter Manley was op het PDC WK 2006 de eerste die dit deed. De toen als vijfde geplaatste Manley won op weg naar zijn finale onder andere van Adrian Lewis, toen als 20e geplaatst en tevens de hoogst geplaatste tegenstander van Manley op dat WK tot de finale, en veteranen als Wayne Jones en Dennis Smith. Lewis was tot de finale zijn hoogst geplaatste tegenstander. Veel goede herinneringen zal One Dart echter niet overgehouden hebben aan die finale, want hij werd met een 7-0 whitewash opzij gezet door Phil Taylor.

Op het WK 2011 deed Adrian Lewis hetzelfde. Op weg naar zijn eerste wereldtitel won Jackpot immers van Tony Eccles, Mark Dudbridge, Robert Thornton, Vincent van der Voort en Mark Webster. Uit dit rijtje was Vincent van der Voort, die toen als 20e geplaatst was, de speler die voor het WK het hoogst op de Order of Merit stond. In de finale moest de als elfde geplaatste Gary Anderson met 7-5 zijn meerdere erkennen in de man uit Stoke-on-Trent.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws