Home PDC Momo Zhou: “Heren meer onder druk tijdens World Championship”

Momo Zhou: “Heren meer onder druk tijdens World Championship”

Momo Zhou geeft toe dat heren “meer onder druk” staan ​​als ze tegen een ​​vrouw spelen tijdens het World Darts Championship darts. De PDC heeft onlangs aangekondigd dat er minstens twee vrouwelijke deelnemers in actie komen in het Alexandra Palace in december.

Zhou, die in het Chinese Dandong woont, maakte haar grote podiumdebuut tijdens de Betway World Cup of Darts, ze trad in de voetsporen van de legendarische Russische Anastasia Dobromyslova.

Nu heeft Zhou haar zinnen gezet op kwalificatie voor het Wereldkampioenschap en gelooft dat het damesspel net zo sterk is als dat van de heren.

“Ik denk dat het bijna hetzelfde is omdat darten geen hoge fysieke conditie vereist,” zei Zhou. “Het is goed en eigenlijk denk ik dat heren meer druk ervaren als ze tegen dames spelen. “Ik zou het leuk vinden om ooit op het WK te spelen, je moet groot durven dromen. Ik wil gewoon verbeteren, en ik ben naar Duitsland gekomen om iets te leren, meer ervaring op te doen en dat terug te brengen naar China en dat wat ik geleerd heb te delen met andere spelers. Darten in China is nog niet enorm populair, maar de afgelopen twee jaar zijn er steeds meer mensen gaan spelen en er zijn meer dartsclubs geopend.” Ik speel zelf nu ook al een paar jaar in het PDC China-circuit. “

Opmerkelijk genoeg begon Zhou pas vijf jaar geleden met darten “Ik begon te spelen in 2013, toen ik 22 jaar oud was. Er was een bar in mijn geboortestad Dandong met een soft-tip dart-machine mijn vrienden speelden daar en vroegen me om mee te doen. Mijn inspiratie is de Japanse dart koningin Matsumoto Megumi, ik hoop dat ik nu zelf dames kan inspireren, ik hoop dat ik het vertrouwen kan geven aan vrouwelijke spelers om hen te laten zien dat er in darts niet zo’n groot verschil is tussen mannelijke en vrouwelijke spelers. In China heb ik de nieuwe generatie vrouwelijke spelers al geïnspireerd nadat ik de afgelopen maanden verschillende evenementen had gewonnen en dit is een nieuwe kans voor mij.”

Momo Zhou sprak met live-darts.com tijdens de Betway World Cup of Darts.

Foto: Kelly Deckers / PDC
Bron: live-darts.com