Home PDC Na Anderson trekt ook Wright zich terug voor World Cup of Darts

Na Anderson trekt ook Wright zich terug voor World Cup of Darts

Schotland zal op zoek moeten naar twee nieuwe spelers voor de vertegenwoordiging van hun land op de PDC World Cup of Darts. De regerend wereldkampioenen zullen allebei niet in actie komen.

Eerder liet Gary Anderson al weten het risico niet te willen nemen om naar Oostenrijk af te reizen begin November. Tegenover weeklydartscast.com heeft Peter Wright nu laten weten ook thuis te blijven.

“Ik heb er lang over nagedacht en heb besloten om er ook niet naar af te reizen en datzelfde geldt voor de European Tour events in Sindelfingen (16 t/m 18 oktober) en Riesa (23 t/m 25 oktober). Het is niet dat zo dat de PDC de zaken niet goed op orde heeft maar er zijn een paar idioten die de regels aan hun laars lappen en dan kun je het virus oplopen,” aldus Wright.

De regerend wereldkampioen heeft ook een vermoeden hoe Stephen Bunting en Adrian Lewis het virus hebben opgelopen en die na een positieve Corona-test niet konden deelnemen aan de World Grand Prix.

“Ik denk dat zij besmet zijn geraakt toen we in Duitsland waren. Daarom zet ik veiligheid in deze periode voor mezelf nu voorop,” aldus Snakebite.

Gary Anderson heeft al gezegd dat hij ook het PDC WK laat schieten als deze naar het buitenland verhuisd. Maar zover wil zijn landgenoot niet gaan.

“Als het wereldkampioenschap in het buitenland wordt gespeeld zal ik daar niet naartoe vliegen. Maar ik zal er wel bij zijn want dan zullen we per auto afreizen,” aldus Wright.

Update: De PDC heeft inmiddels bevestigd dat John Henderson en Robert Thornton namens Schotland in actie komen op de World Cup of Darts.