Nederland treft een van meest ervaren teams op World Cup of Darts PDC
PDC

Nederland treft een van meest ervaren teams op World Cup of Darts

Nederland treft een van meest ervaren teams op World Cup of Darts

Nederland is weliswaar als vierde geplaatst op de World Cup of Darts, die van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni gespeeld gaat worden in het Duitse Hamburg, maar zal direct vol aan de bak moeten in de titeljacht. Op de World Cup of Darts worden 32 landen vertegenwoordigd door twee spelers die samen één koppel vormen. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena vertegenwoordigen Nederland en treffen in de eerste ronde de Spanjaarden Cristo Reyes en Toni Alcinas. Waar Jermaine zijn debuut gaat maken op de World Cup of Darts behoren de Spanjaarden tot de routiniers.

Alcinas maakt zich immers op voor zijn negende World Cup of Darts, terwijl Reyes voor het vijfde jaar aan de oche zal staan op de World Cup of Darts. Dit betekent dat ze samen op 14 deelnames komen. Schotland is met Gary Anderson en Peter Wright het enige land dat aan evenveel deelnames komt. Anderson doet voor de achtste keer mee, terwijl het voor Snakebite zijn zesde deelname wordt. Simon Whitlock en Kyle Anderson komen namens Australië, net zoals Daryl Gurney en Brendan Dolan namens Noord-Ierland, op 13 deelnames. De Finnen Marko Kantele en Kim Viljanen komen, net zoals Paul Lim en Harith Lim uit Singapore, op 12 deelnames.

Als we gaan kijken hoe vaak de koppels samen hebben gespeeld, komen de Spanjaarden Reyes en Alcinas op een tweede plek. The Spartan en Samurai zullen immers voor de vijfde keren samen voor de titel gaan. Paul Lim en Harith Lim staan voor de zesde keer aan elkaars zijde. De Schotten Gary Anderson en Peter Wright spelen ook voor de vijfde keer samen. Hetzelfde geldt voor de Finnen Marko Kantele en Kim Viljanen. De Australiërs Simon Whitlock en Kyle Anderson betreden, net zoals de Noord-Ieren Daryl Gurney en Brendan Dolan, voor de vierde keer samen het podium.

Tijdens de World Cup of Darts organiseren we in samenwerking met Poules.com en Dartwinkel.nl weer een leuke gratis Dartpoule. Je maakt kans op leuke prijzen en je voorspellingen invullen kan hier.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws