PDC WK dag 7: Noppert in 3e ronde, Meulenkamp en Van der Voort exit PDC
PDC

PDC WK dag 7: Noppert in 3e ronde, Meulenkamp en Van der Voort exit

Op deze 'oranje' avond kwamen maar liefst drie Nederlanders in actie. Ron Meulenkamp en Chris Dobey beten het spits af, gevolgd door de partij tussen Danny Noppert en Callan Rydz. Met Vincent van der Voort verscheen de derde Nederlander op rij aan de oche. trof Dave Chisnall.

Van de drie Nederlanders heeft Danny Noppert de derde ronde kunnen bereiken. In een spannende nek-aan-nek race wist de Fries zijn tegenstander Callan Rydz van zich af te schudden. Voor Ron Meulenkamp en Vincent van der Voort zit het wereldkampioenschap 2020 erop. Meulenkamp kwam sterk terug van 0-2 set achterstand maar moest in een verlenging zijn meerdere erkennen in zijn opponent. Ook Van der Voort mag naar huis, Dave Chisnall bleek te sterk.

De avond werd afgesloten met het duel tussen Gerwyn Price, één van de favorieten om dit WK te winnen, en William O’Connor. Laatstgenoemde kwam heel sterk voor de dag en zorgde bijna voor een stunt op de Welshman. Maar de Ier miste belangrijke wedstrijdpijlen en Price wist te ontsnappen.

De tweede ronde partijen worden gespeeld over best of 5 sets cq first to 3 sets. De sets gaan over best of 5 legs cq first to 3 legs. De partijen zijn live te zien op RTL7.

Dag 7 avondsessie

Chris Dobey (96.33) 3-2 Ron Meulenkamp (94.71) (3-1), (3-1), (0-3), (1-3), (4-2)
De Nederlander begint aan de eerste partij van de avond. Via een sterke leg (140,140,180 en een 41 finish) behoudt hij zijn leg. Dobey gooide 180 in zijn eerste beurt. Vervolgens behoudt ook Dobey zijn leg, hij doet dat met een 89 checkout. In leg 3 wordt Meulenkamp gebroken. Ook de volgende leg is een prooi voor Dobey, zodoende komt de 1e set op zijn naam te staan.

In set 2 komt de Engelsman op voorsprong, waarna Meulenkamp met shanghai gelijkmaakt. Maar ook deze leg gaat met 3-1 naar Dobey, onder meer door gemiste dubbels en finishes van de Nederlander. Maar Meulenkamp komt sterk terug en geeft niet op. Hij start leg 1 van set 3 met 180 en komt op 1-0 via tops en via o.a. een break pakt hij daarna zijn 1e set met een whitewash.

Dobey mist dubbels na scores van o.a. 140,180 maar hij kan toch terugkomen en de 1e leg winnen van set 4. Meulenkamp maakt gelijk met tops, waarna hij breekt door wederom tops te raken. Hij dendert verder door leg 3 met 180 te starten en via d2 een beslissende set te forceren. Meulenkamp zet zijn comeback voort. Hij pakt de 1e leg van set 4 en na een 180 komt hij als eerste op voorsprong in leg 2.

Na een 47 finish heeft hij nog een leg nodig voor de 3e ronde. Dobey verlengt de partij middels een break. Meulenkamp zet koers richting de winst door 180 te gooien in zijn 1e en 2e beurt. Geen 9-darter en hij mist ook wedstrijdpijlen. Dobey straft af met d14 en nu moet er met 2 legs verschil gewonnen worden. Dobey komt op 3-2 nadat Meulenkamp zijn 40 finish niet kan benutten. In de volgende leg mist Dobey wedstrijdpijlen, Meulenkamp kan niet profiteren. Dobey raakt uiteindelijk d8 voor de 3e ronde.

Danny Noppert (92.85) 3-2 Callan Rydz (87.09) (2-3), (3-2), (2-3), (3-0), (3-1)
Rydz begint aan de partij. Hij behoudt de openingsleg met een 78 finish via tops. De Fries brengt de stand in evenwicht met een 74 finish via d16. Met een prachtige 160 finish (t20,t20,d20) eist Rydz zijn voorsprong weer op. Met scores van o.a. 177,100,118 en d6 forceert Noppie een beslissende leg waarin Rydz met o.a. zijn tweede 180 en d6 de eerste set pakt.

Na een 89 score via de bull wint Noppert de 1e leg van set 2 met d10. De jonge Engelsman zit hem meteen achterna met een 92 finish. De twee opeenvolgende legs gaan ook met de darts mee. In de beslissende leg trekt de Nederlander aan het langste eind met een 25 finish. De heren zijn aan elkaar gewaagd. Ook in set 3 is een beslissende leg nodig. Rydz trekt ditmaal aan het langste eind met een 86 finish via de bull.

Via een sterke leg (134,180,131,tops) komt Noppert op 1-0 in set 4. Hierna breekt hij zijn tegenstander met een 77 finish. In leg 3 hebben de heren double trouble, tal van dubbels worden gemist. Uiteindelijk kan Noppert d1 raken voor de whitewash en de gelijkstand in sets. Noppert zet koers richting de zege met een break in leg 1. Maar Rydz breekt meteen terug. Na een prachtige 110 finish heeft Noppert nog een leg nodig voor de 3e ronde. Hij begint met 180 en pakt de winst via d16.

Dave Chisnall (93.38) 3-1 Vincent van der Voort (91.99) (3-2), (3-1), (0-3), (3-1)
De 3e Nederlander van de avond begint. Via tops laat hij 1-0 noteren. Met o.a. twee 140-ers en d4 brengt Chisnall de stand in evenwicht. Met wederom tops komt Van der Voort wederom op voorsprong. Chizzy start de volgende leg ,met 180, gevolgd door 140 en met tops forceert hij een beslissende leg. Van der Voort mist dubbels, Chizzy straft af met tops voor de 1e set.

De Engelsman komt op 2-0 in set 2. Van der Voort voorkomt een whitewash met een break en een 13-darter (180,140,140,21,d10) maar hij kan in deze set geen legs meer winnen. Middels tops laat Chisnall 3-1 noteren. Vincent start leg 1 van set 3 met 180, gevolgd door 100,1401 en met een 81 checkout (12-darter) pakt hij de leg.

Hierna breekt hij Chisnall met d16. Chizzy kan in deze set geen leg naar zich toetrekken. Vinnie wint zijn eerste set met een whitewash. Met een 124 finish via de bull stevent Chisnall af op de overwinning. Na missers van beide spelers kan de man uit Purmerend gelijkmaken maar hier blijft het bij. Chisnall pakt de volgende leg en de tweede Nederlander verlaat het toernooi op deze avond.

Gerwyn Price (90.98) 3-2 William O’Connor (93.22) (3-2), (1-3), (1-3), (3-2), (4-2)
Price zet meteen de toon met een break in de openingsleg. Hierna verdubbelt hij zijn voorsprong met o.a. 180 en tops. O’Connor wint zijn eerste leg met o.a. 180 en d16 en hij breekt daarna met o.a. 180,140 in respectievelijk zijn 1e en 2e beurt en d14. Price gaat er met de beslissende leg vandoor en de 1e set is een prooi voor de Welshman.

In set 2 komt O’Connor op 2-0. Price verkleint zijn achterstand met tops, waarna O’Connor de set met 3-1 naar zich toetrekt. De eerste twee legs van de volgende set worden verdeeld. De Ier start met 180 en met d16 wordt het 2-1, om vervolgens ook deze set met 2-1 naar zich toe te trekken.

Het gaat moeizaam bij Price maar hij blijft knokken. Hij komt op voorsprong in set 4. O’Connor, die sterk voor de dag komt, maakt gelijk met een 128 checkout. Het komt tot een beslissende leg. Onder druk gooit The Iceman zijn 12 finish uit, terwijl O’Connor met 114 de wedstrijd zou kunnen beslissen.

In de laatste set gaan de eerste twee legs met de darts mee. Na een succesvolle 24 finish via d12 is de Ier nog een leg verwijderd van de derde ronde. Price verlengt de partij met ook een 24 finish, maar dan via d3. Nu moet er met twee legs verschil gewonnen worden. O’Connor kan de partij naar zich toetrekken maar hij verknalt zijn 4 finish op de d2. Price profiteert met tops en gaat er daarna ook met de leg vandoor door o.a. zijn derde 180 te scoren en d18 uit te gooien. O’Connor, die sterk speelde, staat met lege handen.