Home PDC New Zealand Darts Masters: Uitslagen en samenvattingen L16

New Zealand Darts Masters: Uitslagen en samenvattingen L16

2019-03-27 PDC Premier league Ahoy woensdag Michael van Gerwen

Vrijdag is de New Zealand Darts Masters van start gegaan. De eerste wedstrijden begonnen om 8.15 Nederlandse tijd, echter zullen deze pas in de vorm van een samenvatting om 22.15 op RTL7 te zien zijn. 

De partijen waren over het algemeen niet hoogstaand. Vooral Gary Anderson gooide ver onder zijn kunnen en ook Van Gerwen gooide lange tijd een erg laag gemiddelde. De grote verassing was toch Ben Robb, die 4-6 won van Simon Whitlock. Ook Raymond van Barneveld presteerde goed, hij won in een kraker van Cody Harris. Van Gerwen wist ook te winnen van Kyle Anderson. 

Samenvattingen en uitslagen:

(92.71) James Wade 6-5 Craig Caldwell (87.90)
Wade houdt zijn eigen leg, maar Caldwell begint niet slecht aan de wedstrijd. In de tweede leg gooit hij 142 uit om zijn eigen leg te houden en de stand gelijk te trekken. Ondanks flink wat gemiste dubbels kunnen beide heren niet profiteren en het wordt 2-2. In de vijfde leg valt dan de eerste break: Caldwell weet te profiteren van gemiste dubbels van Wade. Caldwell weet ook zijn eigen leg te houden en uit te lopen tot 4-2. Beide heren houden daarna hun eigen leg, 5-3, en Caldwell is nog een leg verwijderd van een fantastische overwinning. Wade gooit een 116-finish uit waardoor het 5-4 wordt, en gooit daarna 140 uit om de stand gelijk te trekken. Wade pakt ook de laatste leg, en wint daarmee de wedstrijd.

(93.51) Simon Whitlock 4-6 Ben Robb (96.87)
Robb mist in zijn eigen leg te veel dubbels waardoor Whitlock 2-0 voor kan komen. Robb kan vervolgens wel terugbreaken, waardoor het 2-1 wordt en de wedstrijd weer open ligt. Robb weet ook de volgende twee legs te winnen, en een 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 voorsprong. Wederom houdt Robb zijn eigen leg, het wordt 2-4 en Whitlock zal nu echt zijn beste beentje voor moeten zetten. Whitlock houdt zijn eigen leg, en gooit daarna 127 uit op de bull om de stand gelijk te maken. Wederom is het weer een echte wedstrijd waar alles open ligt. Robb breakt weer terug, het wordt 4-5. Robb krijgt twee matchdarts, en de tweede gaat erin in voor een 80-finish voor de winst.

(95.98) Daryl Gurney 6-2 David Platt (89.51)
Platt mag beginnen aan de wedstrijd, waardoor Gurney een break nodig heeft om de wedstrijd te winnen. De break pakt hij dan ook meteen in de eerste leg. Hij houdt ook zijn eigen leg, 2-0. Platt is scorend niet indrukwekkend. Pas in de 5e leg, als het 4-0 staat, gooit Platt de eerste 180 van de wedstrijd. Hij weet ook zijn eerste twee pijlen te krijgen op de dubbel, maar mist die. Gurney gooit vervolgens 118 uit en het staat 5-0. Het wordt echter geen whitewash, Gurney mist te veel matchdarts en gooit zich dan ook nog eens niet dood maar gooit een 4 om 3 over te laten. Platt maakt hier gebruikt van en gooit 64 uit. Platt houdt daarna ook zijn eigen leg, 5-2. Kan hij nog terugkomen? In de leg van Gurney komt Platt als eerste op een finish, maar gooit die niet uit. Ook Gurney kan zijn 100+ finish niet uitgooien en mist wederom een matchdart. Platt mist dan tops, en Gurney gooit de volgende matchdart er wel in. 

(99.84) Rob Cross 6-2 Warren Parry (79.06)
Cross begint de partij. Mede door een afzwaaier van Cross kan Parry profiteren en de break pakken. Hij weet echter niet zijn eigen leg te houden, het wordt 1-1. Cross mist D16 voor een 106 finish, maar weet vervolgens wel 32 uit te gooien in de volgende beurt. Hij komt hiermee op een 2-1 voorsprong. In de vijfde leg gooit Cross 132 uit (T20, T20, D6) om 4-1 voor te komen. De zesde leg gaat naar Parry, 4-2. Cross maakt er door middel van een 13-darter 5-2 van, en Cross gooit vervolgens zijn eerste matchdart op D18 erin (hij besloot niet voor de bull te gaan de beurt ervoor). Cross wint, 6-2.

(84.08) Gary Anderson 6-3 Haupai Puha (84.99)
In de derde leg krijgt Puha een kans om te breaken, maar kan 120 niet uitgooien. Hierdoor gaan de legs tot nu toe met de darts mee. Anderson weet in de vierde leg te breaken omdat Puha wederom een pijl op de dubbel mist. Puha weet terug te breaken, maar beide heren gooien geen hoogstaande wedstrijd. De zesde leg gaat ook naar Puha, mede door twee 180’s achter elkaar en dus een 11-darter. Hiermee staat het weer gelijk, 3-3. In de zevende leg mist Anderson tal van dubbels, maar kan toch de leg pakken omdat Puha te ver achter blijft. De gemiddelden liggen nog steeds rond de 86, een matige wedstrijd. Puha blijft wederom achter en Anderson raakt nu wel zijn dubbels, 5-3. Puha krijgt vier pijlen om in de wedstrijd te blijven, maar mist. Anderson mist zijn eerste matchpijl, maar de tweede gaat erin.

(94.24) Peter Wright 6-1 Damon Heta (82.17)
Wright pakt de eerste leg, en breakt Heta om de tweede leg te pakken. Heta gooit 113 niet uit, dus kan Wright toch zijn eigen leg houden dankzij een 130-finish. In de vierde leg mist Wright zijn eerste pijl op de dubbel, maar Heta kan niet profiteren. In de vijfde leg mist Wright wederom een pijl op de dubbel, maar nu kan Heta wel profiteren en 117 uitgooien. De zesde leg is het Heta die te veel dubbels mist waardoor Wright kan breaken. Wright gooit zijn tweede matchdart raak, en wint.

(92.09) Michael van Gerwen 6-5 Kyle Anderson (88.37)
Anderson begint aan de wedstrijd. Beide heren gooien geen geweldige leg, en Anderson weet uiteindelijk zijn eigen leg te houden. Anderson pakt daarna ook de break, 0-2. Het lijkt er zelfs op dat het 0-3 gaat worden, want Anderson krijgt genoeg pijlen. Toch kan Van Gerwen er 1-2 van maken, en door zijn eigen leg te houden ook 2-2. Van Gerwen kan niet profiteren van de gemiste dubbels van Anderson, en deze weet dan ook zijn eigen leg te houden. 2-3. Een goede leg voor Van Gerwen zorgt voor een gelijke stand van 3-3. Van Gerwen heeft echter een break nodig om te winnen, zal deze komen en wanneer?

Niet in de 7e leg. Anderson pakt deze door 88 uit te gooien. Van Gerwen trekt de stand weer gelijk dankzij een 13-darter, 4-4. Van Gerwen krijgt drie pijlen op de D18, maar mist ze alle drie om te breaken. Anderson kan dus weer zijn eigen leg houden, en Van Gerwen moet nu alle legs pakken om te winnen. Van Gerwen gooit 164 uit, kan het dan toch nog? De laatste leg gaat uitmaken wie naar de kwartfinale mag. Anderson krijgt vier matchdarts, maar mist. Van Gerwen kruipt door het oog van de naald en gooit zijn tweede matchdart erin. Hij zal het zaterdag opnemen tegen Gary Anderson.

(96.07) Raymond van Barneveld 6-5 Cody Harris (90.35)
Van Barneveld begint goed aan de wedstrijd, hij gooit een 12-darter uit door middel van een 107-finish. Harris wordt door de commentatoren echter niet voor niets aangemerkt als de beste Nieuw-Zeelandse darter, hij gooit een 13-darter de volgende leg. Van Barneveld weet zijn eigen leg te houden, maar ook de de leg van Harris te pakken, 3-1. Barney kan de break niet verzilveren, want Harris weet terug te breaken. Harris kan wel zijn eigen leg houden, en de stand is weer gelijk, 3-3. Van Barneveld mist te veel dubbels (op dit moment een percentage van 12%), en Harris profiteert: 3-4. Barney kan dan toch weer terugkomen, 4-4. Van Barneveld weet 161 uit te gooien voor wederom een 12-darter, nu vallen de dubbels wel. Het staat 5-4 voor Barney. Harris gooit vervolgens 150 uit, en er komt een laatste leg om te beslissen wie er door gaat. Van Barneveld gooit 64 uit en wint.