Home PDC Nieuw besluit Groot-Brittannië groot gevolg voor Michael van Gerwen

Nieuw besluit Groot-Brittannië groot gevolg voor Michael van Gerwen

BOYLE SPORTS GRANDSLAMOF DARTS 2019 ALDERSLEY LEISURE VILLAGE,WOLVERHAMPTON PIC LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE 3 MICHAEL Van Gerwen V ROSS SMITH MICHAEL VAN GERWEN IN ACTION

Vanaf aanstaande zaterdag moeten reizigers uit Nederland bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk weer twee weken in quarantaine. Dit is een gevolg van het stijgend aantal besmettingen in Nederland waardoor Groot-Brittannië het reisadvies hiervoor heeft aangepast naar code oranje.

Een maand geleden werden de quarantaineregels nog versoepeld waarna veel Nederlanders de oversteek maakte voor de PDC Summer Series en de World Matchplay.

Van 25 tot en met 30 augustus wordt iedere avond een speelronde van de Premier League gespeeld. Dit betreft 6 dagen op rij maar voor Michael van Gerwen zal dit mogelijk uitlopen op een langer verblijf aan de andere kant van het water met de nieuwe regels waarbij twee weken quarantaine wordt verplicht voor Nederlanders.

Maar het probleem kan wel eens nog groter zijn omdat het op dit moment al niet meer haalbaar is om 2 weken in quarantaine te gaan voor deze Premier League speelavonden en dus wacht de PDC een nieuwe uitdaging.

Wellicht dat er opnieuw een bubbel gecreëerd kan worden op locatie waarbij alle betrokkenen voorafgaand worden getest en gedurende die week het verblijf niet mogelijk verlaten.

In september wordt de Autumn Series gespeeld maar dit zal plaatsvinden in Hildesheim, Duitsland en dus hebben het groot aantal Nederlanders dat daaraan zal deelnemen geen hinder van deze aanscherping van de regels van Groot-Brittannië.

Deze gelden overigens ook voor reizigers uit Frankrijk, Malta, Monaco en Aruba.

Lees ook: Michael van Gerwen: “Ik zie maar 1 oplossing na aangescherpte regels”