Overeenkomsten tussen Michael van Gerwen en Glen Durrant PDC
PDC

Overeenkomsten tussen Michael van Gerwen en Glen Durrant

Overeenkomsten tussen Michael van Gerwen en Glen Durrant

Vanavond staan Michael van Gerwen en Glen Durrant tegenover elkaar op de World Matchplay. Het wordt een interessante strijd tussen de regerend wereldkampioen van de PDC en de BDO.

De overeenkomsten tussen de WK-finales die beide heren begin dit jaar wonnen zijn bovendien opmerkelijk.

Zo won Michael van Gerwen de finale met 7-3 in sets van Michael Smith en met eveneens 7-3 in sets wist Glen Durrant de Lakeside finale te winnen van Scott Waites. Bovendien hadden beide heren hiervoor 25 gewonnen legs nodig.

Maar er waren meer opmerkelijke overeenkomende feiten. Zo kreeg de Nederlander 54 kansen op de dubbel waarvan er 25 raak gingen en ook Duzza mocht 54 keer aanleggen en was 25 keer succesvol.

Van Gerwen gooide bij 3 van die 25 dubbels een 100+ finish en laat Durrant nu ook driemaal, van de 25 finishes, een finish hebben van boven de 100.

Bovendien toonden ook zowel het begin als het eind van beide finales overeenkomsten. Zo openden ze allebei de finale met een finish op de bulls-eye in de eerste leg en gooiden ze de winnende pijl in de laatste leg in dubbel 16.

Als de heren vanavond weer vergelijkbare statistieken laten zien, dan zijn we in voor een prachtig duel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws