Whitlock trekt na 2 jaar weer aan het langste eind op de Pro Tour PDC
PDC

Whitlock trekt na 2 jaar weer aan het langste eind op de Pro Tour

Whitlock trekt na 2 jaar weer aan het langste eind op de Pro Tour

Het Pro Tour weekend te Barnsley werd vandaag voortgezet met de twaalfde tour. Gisteren trok Michael van Gerwen, die wederom in bloedvorm was op de vloer, de elfde Pro Tour tevens zijn derde Pro Tour van 2012 naar zich toe. Op overtuigende wijze liet hij zijn tegenstanders achter zich, om er vervolgens met de hoofdprijs vandoor te gaan.

Simon Whitlock heeft na ruim twee jaar weer een Pro Tour overwinning te pakken. Zijn laatste Pro Tour overwinning stamt af uit oktober 2010. In de finale van vandaag werd Andy Hamilton met 6-4 verslagen. Het was de Australiër die in 2010 op de vloertoernooien domineerde en maar liefst zes Pro Tours in dat jaar naar zich toe wist te trekken, nog niet gelukt een vloertoernooi op zijn naam te schrijven in 2012. In 2011 boekte de nummer zeven van de wereld geen overwinningen op de vloertoernooien. Whitlock begon het vloertoernooi met een bye en wist van de volgende spelers te winnen: Tony Littleton (6-2), Scott Rand (6-4), Kim Huybrechts (6-4), Steve Maish (6-5) en Dennis Priestley (6-2).

Andy Hamilton greep wederom naast de hoofdprijs. Hij stond in zijn derde finale van 2012, waarbij hij als runner-up eindigde. In de finale het wereldkampioenschap 2012 zag hij de wereldtitel aan zijn neus voorbij gaan. Ook in de finales van de UK Open Qualifier 7 en de Players Championship 10, moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

Ook vandaag verscheen Mighty Mike samen met Vincent van der Voort, Roland Scholten, Mareno Michels en Gino Vos aan de oche. Ook Kim Huybrechts liet zijn pijlen weer spreken.

Michael was hard op weg de 'double' te pakken in Barnsley. Helaas stak Andy Hamilton een stokje hiervoor door "revenge" te nemen op de verloren halve finale partij van zaterdag. Toen kwamen de heren elkaar namelijk ook in de halve finale tegen. Van Gerwen hield The Hammer met 6-2 van de finale af. Vandaag won Andy Hamilton met dezelfde cijfers van de Jonge Nederlander. Al met al heeft Michael van Gerwen dit weekend een briljante prestatie weggezet in Barnsley, waar hij de elfde tevens zijn derde Pro Tour van 2012 op zijn naam schreef en vandaag tot de halve finale kwam. Anders dan zaterdag, gaf Michael vandaag veel legs weg. Hij boekte vandaag drie nipte overwinningen op Kevin McDine (2e ronde), Terry Jenkins (4e ronde) en Prakash Jiwa (kwartfinale). Alleen Jamie Caven werd in de 3e ronde met 6-4 verslagen. Michael deed er nog een schepje bovenop door bijna een 9-darter te gooien in de halve finale. Hij miste echter de dubbel 12 voor de perfecte leg. Met zijn prestatie van dit weekend, heeft het jong talent ongetwijfeld goede zaken gedaan voor de wereldranglijst.

Vincent van der Voort schakelde in de eerste ronde ex-BDO-er John Henderson uit maar verloor in de volgende ronde nipt van Magnus Caris. Roland Scholten wist in de eerste ronde overtuigend met 6-1 te winnen van Adam Smith-Neale, maar verloor met dezelfde cijfers in de tweede ronde van Wayne Jones. Gino Vos ging er, net als op de zaterdag, wederom met een nipte overwinning onderuit in de eerste ronde. Vandaag hield Kevin McDine hem van de tweede ronde af. Mareno Michels kwam met 6-2 langs Adrian Gray in de eerste ronde, maar pakte in de volgende ronde maar 1 leg tegen Jamie Caven. Kim Huybrechts strandde vandaag bij de laatste 16 tegen Simon Whitlock met een 6-4. Eerder won de Belg van Jamie Lewis (6-0), Alan Tabern (6-4) en Darren Webster (6-5).

Ian White, finalist van de elfde Pro Tour en vierde European Tour, speelde vandaag maar één partij. Hij ontving een bye en strandde vervolgens in de tweede ronde, waar hij met hij met 6-4 van Steve Hine verloor.

Top 16 spelers Phil Taylor, Adrian Lewis en Raymond van Barneveld waren niet aanwezig in Barnsley.

De Pro Tours van dit weekend zijn de laatste twee, waarbij spelers zich nog kunnen kwalificeren voor de Championship League Darts die op 25 september van start gaat te Crondon Park.

Alle partijen werden zoals gebruikelijk gespeeld over best of 11 legs.

Hieronder zijn updates, uitslagen en een samenvatting van de finale te zien van de vandaag gespeelde twaalfde Pro Tour te Barnsley:

Updates Nederlanders en Belgen:
Update 12:45u: De loting is verricht. Op bord 13 zien we een behoorlijk Nederlands onderonsje, waar Michael van Gerwen, Gino Vos en Mareno Michels aan hetzelfde bord zullen verschijnen.
Update 13:10u: Vincent van der Voort wint zijn eerste ronde partij van John Henderson met 6-2.
Update 13:20u: Net als zaterdag verliest Gino Vos nipt in de eerste ronde. Ditmaal tegen Kevin McDine.
Update 13:45u: Kim Huybrechts wint zijn eerste ronde partij zonder zijn tegenstander Jamie Lewis en leg te gunnen.
Update 14:05u: Mareno Michels belandt in de tweede ronde door van Adrian Gray te winnen met 6-2.
Update 14:20u: Ook Scholten weet de tweede ronde te bereiken. Met 6-1 is hij Adam Smith-Neale de baas.
Update 14:35u: Michael van Gerwen startte met een bye en wint in de wteede ronde nipt van Kevin McDine.
Update 14:55u: Roland Scholten heeft niet van Wayne Jones kunnen winnen. De Nederlander verliest met 6-1 van de Engelsman. Kim Huybrechts naar de derde ronde met een overwinning van 6-4 op Alan Tabern.
Update 15:05u: Voor Mareno Michels valt het doek in de tweede ronde. Tegen Jamie Caven pakt hij maar 1 leg.
Update 15:20u: Van Gerwen zet zijn vorm van het weekend voort in de derde ronde. Jamie Caven wordt met 6-4 verslagen. Michael treft bij de laatste 16 de winnaar uit de partij Jenkins - Dolan.
Update 15:40u: Van der Voort verliest nipt van Magnus Caris in de tweede ronde.
Update 15:55u: Kim Huybrechts voegt zich met een nipte overwinning op Darren Webster bij de laatste 16. In de vierde ronde moet de Beld het tegen Simon Whitlock opnemen.
Update 15:25u: Van Gerwen boekt een nipte overwinning op Terry Jenkins bij de laatste 16 en speelt in de kwartfinale tegen Prakash Jiwa. Kim Huybrechts is niet fortuinlijk. Hij bereikt de kwartfinale niet. Simon Whitloch is hem in de vierde ronde met 6-4 de baas.
Update 17:05u: Michael van Gerwen weet niet van ophouden. Ook in de kwartfinale geeft hij Prakash Jiwa het nakijken. De jonge Nederlander wint met 6-5.
Update 14:40u: We krijgen een herhaling van de halve finale van de elfde Pro Tour op de zaterdag: Hamilton v Van Gerwen
Update 17:50u: Helaas weet Michael vandaag niet van Andy Hamilton te winnen in de halve finale. Zaterdag versloeg de jonge Nederlander Andy Hamiton met 6-2 en vandaag werd hij met dezelfde cijfers verslagen.

Borduitslagen Nederlanders en Belgen (eerste ronde):
Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor overige uitslagen, zie hier en hier was een livescorecenter te volgen.
Bord 2:
Vincent van der Voort (16) 6-2 John Henderson
Gareth Pass v Magnus Caris
Arron Monk 6-3 Mark Webster (17)
John Walton 6-4 Steven Pearson
Bord 6:
Kim Huybrechts (12) 6-0 Jamie Lewis
Alan Tabern 6-4 Keegan Brown
Paul Nicholson (21) 6-3 Chris Thompson
Darren Webster 6-0 Daniel Day
Bord 9:
Dave Chisnall (2) Bye
Les Wallace 6-3 Reece Robinson
Wayne Jones (31) 6-0 John Scott
Roland Scholten 6-1 Adam Smith-Neale
Bord 13:
Michael van Gerwen (6) Bye
Kevin McDine 6-5 Gino Vos
Jamie Caven (27) 6-2 Ted Hankey
Mareno Michels 6-2 Adrian Gray

Uitslagen Nederlanders en Belgen tweede ronde:
Magnus Caris 6-5 Vincent van der Voort
Kim Huybrechts 6-4 Alan Tabern
Wayne Jones 6-1 Roland Scholten
Michael van Gerwen 6-5 Kevin McDine
Jamie Caven 6-1 Mareno Michels

Uitslagen Nederlanders en Belgen derde ronde:
Kim Huybrechts 6-5 Darren Webster
Michael van Gerwen 6-4 Jamie Caven

Vierde ronde/Laatste 16:
Justin Pipe 6-3 Arron Monk
Dennis Priestley 6-5 Steve Hine
Simon Whitlock 6-4 Kim Huybrechts
Steve Maish 6-5 Mark Jones
Andy Hamilton 6-3 Wayne Jones
Nigel Heydon 6-3 Robert Thornton
Michael van Gerwen 6-5 Terry Jenkins
Prakash Jiwa 6-2 Joe Cullen

Kwartfinales:
Dennis Priestley 6-5 Justin Pipe
Simon Whitlock 6-5 Steve Maish
Andy Hamilton 6-5 Nigel Heydon
Michael van Gerwen 6-5 Prakash Jiwa

Halve finales:
Simon Whitlock 6-2 Dennis Priestley
Andy Hamilton 6-2 Michael van Gerwen

Finale:
Simon Whitlock 6-4 Andy Hamilton

- 0-1: Met een 99 finish wint Hamilton de openingsleg
- 0-2: Hamilton scoort 171, Whitlock mist tops voor de gelijkmaker, The Hammer verdubbelt zijn voorsprong met dubbel 8
- 1-2: Whitlock scoort 180, 140 en 145 en gooit zijn 36 finish uit via dubbel 18
- 2-2: Met dubbel 4 bremht Simon de stand in evenwicht
- 2-3: Hamilton staat als eerste op een finish, gooit 3 keer scores boven de 100 en pakt de voorsprong terug met dubbel 8
- 3-3: Met een 14-dart finish trekt The Wizard de stand weer gelijk. Dit doet hij via dubbel 10
- 3-4: Whitlock mist 2 pijlen op 63 en Hamilton komt terug met een dubbel 8
- 4-4: Whitlock opent met 180, scoort 99 en 134 om vervolgens de stand voor de 3e keer in evenwicht te brengen met een 88 finish
- 5-4: Whitlock breekt zijn tegenstander met dubbel 8
- 6-4: Whitlock gooit 180 en houdt 64 over na 12 pijlen. Via dubbel 16 pakt hij de zege

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws