Home PDC PDC Asian Tour 3: Muramatsu wint van Asada in Japanse finale in...

PDC Asian Tour 3: Muramatsu wint van Asada in Japanse finale in Japan

Zaterdag werd in het Japanse Kobe de derde PDC Asian Tour van 2019 gespeeld. De PDC Asian Tour omvat 12 toernooien, waarvan de eerste twee verdeeld over twee dagen dit weekend gespeeld worden. Na deze twaalf toernooien zijn de beste vier spelers verzekerd van deelname aan het PDC WK. 

Een opvallende afwezige dit weekend is de Japanse Mikuru Suzuki, die in het eerste weekend van de PDC Asian Tour 2019 liet zien prima mee te kunnen tussen de mannen. Het eerste toernooi strandde ze bij de laatste 16 tegen de latere finalist Paul Lim. Een dag later was wederom Paul Lim te sterk, ditmaal had de Singapore Slinger echter een beslissende negende leg nodig om de Japanse in de kwartfinale opzij te zetten op het toernooi dat hij zou winnen.

Haruki Muramatsu wist de Japanse finale in Japan te winnen door Seigo Asada met 5-3 opzij te zetten. Muramatsu zette op weg naar de finale onder andere landgenoot Shingo Enomata opzij, voordat hij op het podium Royden Lam in een beslissende negende leg de baas was. Asada won op weg naar de finale onder andere van de als eerste geplaatste Paul Lim bij de laatste 16 en Noel Malicdem in de halve finale. In de halve finale haalde Asada een gemiddelde van 106,6.

PDC Asian Tour 3
Laatste 16

Seigo Asada 5-0 Paul Lim
Kensei Sagawa 5-3 Dai Chihara
Lourence Ilagan 5-3 Kunimasa Makuuchi
Noel Malicdem 5-3 Paolo Nebrida
Royden Lam 5-1 Hiroki Yasuda
Yuta Hamabe 5-0 Yukihiko Higuchi
Haruki Muramatsu 5-3 Shingo Enomata
Melvin Kent Pelona 5-4 Teng Lieh Pu Po

Kwartfinale
Seigo Asada 5-3 Kensei Sagawa
Noel Malicdem 5-3 Lourence Ilagan 
Royden Lam 5-3 Yuta Hamabe 
Haruki Muramatsu 5-2 Melvin Kent Pelona

Halve finale
Seigo Asada 5-1 Noel Malicdem
Haruki Muramatsu 5-4 Royden Lam

Finale
Haruki Muramatsu 5-3 Seigo Asada