Home PDC PDC Asian Tour: Asada wint en kwalificeert zich voor PDC WK

PDC Asian Tour: Asada wint en kwalificeert zich voor PDC WK

PDC

Het weekend van 31 augustus en 1 september staat voornamelijk in het teken van de BDO World Trophy en het Austrian Darts Championship van de PDC, maar in Singapore wordt een ander belangrijk toernooi afgewerkt: de laatste twee PDC Asian Tours van het jaar worden gespeeld. Tijdens dit toernooi zijn er vier plekken te vergeven voor het WK in Londen in december, waarvan twee plekken al bekend zijn. Eerder wisten Lourence Ilagan en Paul Lim al genoeg geld te verdienen op de Asian Tour Order of Merit dat zij niet meer uit de top vier te krijgen zijn.

Er zijn dus nog twee plekken te vergeven en daarmee gaat de strijd verder. Naast Noel Malicdem en Seigo Asada, die de nummers drie en vier op de Order of Merit waren, hebben ook Haruki Muramatsu, Yuki Yamada en Royden Lam een goede uitgangspositie voor een plek bij de uiteindelijke top vier.

Asada, Muramatsu, Pu Po en Malicdem wisten de halve finale te halen. Malicdem was daarin veel te sterk voor Muramatsu en won met een whitewash. Asada leek ook een tijd de sterkere te zijn, hij kwam 4-1 voor, maar liet Pu Po terugkomen tot 4-3. Toen wist Asada toch de winnende leg te pakken en 5-3 te winnen.

De finale ging dus tussen Asada en Malicdem. Asada was de sterkere en won de partij met 5-2. Hierdoor wist hij zich te verzekeren van een plek op het PDC WK in december. Daarnaast wist Malicdem met zijn tweede plek zaterdag ook genoeg te winnen om zich te plaatsen voor het WK.

Finale

94.2 Seigo Asada 5-2 Noel Malicdem 92.3

Halve finales

84.5 Seigo Asada 5-3 Teng Lieh Pu Po 86.9
93.9 Noel Malicdem 5-0 Haruki Muramatsu

Kwartfinales

78.6 Teng Lieh Pu Po 5-3 Alexis Toylo 81.3
86.6 Seigo Asada 5-1 Dolreich Toncopanon Jr. 80.8
93.3 Haruki Muramatsu 5-4 Paul Lim 92.0
89.5 Noel Malicdem 5-0 Yuki Yamada 85.3