Van Gerwen weer speler van het jaar, Cross pakt vier awards PDC
PDC

Van Gerwen weer speler van het jaar, Cross pakt vier awards

Van Gerwen weer speler van het jaar, Cross pakt vier awards

Maandagavond werd in het vertrouwde Dorchester te Londen het jaarlijks terugkerende PDC Awards Dinner gehouden. Tijdens dit gala worden diverse awards aan genomineerde spelers uitgereikt op basis van hun prestaties in de afgelopen 12 maanden.

Awards werden uitgereikt aan de beste PDC speler van het afgelopen jaar, de PDC Pro Tour speler van het afgelopen jaar, de beste nieuwkomer van het afgelopen van het afgelopen jaar, de beste prestatie op een tv toernooi in het afgelopen jaar, de beste jonge PDC speler/talent van het afgelopen jaar, PDC fan speler van het jaar. Verder lag er ook een award klaar voor de PDPA speler van het afgelopen jaar.

Wereldkampioen Rob Cross sleepte maar liefst vier prijzen in de wacht tijdens het gala van 2018. Voltage ging er met de prijs vandoor voor de beste nieuwkomer van het afgelopen jaar, de PDPA speler van 2017 en de PDC fan speler van 2017. Ook werd zijn overwinning, die hij in de halve finale van het afgelopen WK boekte op torenhoge favoriet Michael van Gerwen, beloond met een award.

De grootste prijs, namelijk de 'PDC speler van het afgelopen jaar', ging echter niet naar de kersverse wereldkampioen. Deze onderscheiding ging naar de nummer één van de wereld Michael van Gerwen die in 2017 maar liefst 19 toernooien op zijn naam schreef. De Brabander mocht voor de vierde keer de prijs in ontvangst nemen voor 'beste PDC speler van het jaar'. Voor de jaren 2013, 2015 en 2016 mocht de nummer één van de wereld ook de award in ontvangst nemen voor 'beste speler van het jaar'. In 2015 moest Van Gerwen de prijs voor 'beste speler van het jaar' echter delen met Gary Anderson die ook de 'beste speler' werd van het jaar 2015.

Spelers die de perfecte leg hadden gegooid in 2017, de zogenaamde 9-dart club, werden beloond met gouden en zilveren spelden.

De gouden spelden gingen naar: Adrian Lewis en Kyle Anderson. Zij wisten de perfecte leg op een tv toernooi te gooien. Lewis gooide zijn 9-darter op de Premier League, terwijl Anderson een 9-darter op het European Championship produceerde.

De zilveren spelden voor '9-darters niet gegooid op tv' werden uitgereikt aan: Robert Allenstein, Kyle Anderson, Steve Beaton, Dave Chisnall, Joe Cullen, Mike De Decker, Mark Dudbridge, Ted Evetts, Rob Hewson, Kim Huybrechts, Ronny Huybrechts, Christian Kist, Adrian Lewis, Jamie Lewis, Mickey Mansell, Ryan Meikle, Kenny Neyens, Mensur Suljovic, Michael van Gerwen, Darren Webster, Ricky Williams, Peter Wright

SkySportsDarts presentator Dave Clark werd toegevoegd aan de zogenaamde 'PDC Hall of Fame', voor degenen die een hele belangrijke bijdrage leveren aan de dartsport.

Hieronder zijn de genomineerde spelers per categorie te zien (winnaars zijn vetgedrukt)

PDC Speler van het jaar
Winnaar: Michael van Gerwen
Genomineerden:
Peter Wright
Rob Cross
Daryl Gurney

Pro Tour speler van het jaar:
Winnaar: Peter Wright
Genomineerden:
Michael van Gerwen
Rob Cross
Michael Smith

Beste nieuwkomer van het jaar:
Winnaar: Rob Cross
Genomineerden:
Richard North
Steve Lennon
Luke Humphries

Genomineerden 'Beste tv prestatie van het jaar':
Winnaar: Rob Cross, PDC WK 2018 v Michael van Gerwen
Genomineerden:
Peter Wright, Premier League (Exeter) v Adrian Lewis
Phil Taylor, World Matchplay finale v Peter Wright
Michael van Gerwen, PDC WK 2018 tweede ronde v James Wilson

Genomineerden 'PDC Jonge Speler/talent van het jaar':
Winnaar: Dimitri Van den Bergh
Genomineerden:
Steve Lennon
Martin Schindler
Ted Evetts

Foto: Twitter Rob Maul

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws