Home PDC PDC breidt Women’s Series uit naar 12 toernooien, wederom kwalificatiekansen PDC majors

PDC breidt Women’s Series uit naar 12 toernooien, wederom kwalificatiekansen PDC majors

BOYLE SPORTS GRAND SLAM OF DARTS RICOH ARENA COVENTRY PIC;LAWRENCE LUSTIG GROUP STAGE1 MICHAEL SMITH V LISA ASHTON LISA ASHTON IN ACTION

De PDC geeft vrouwen meer kans dan ooit tevoren om deel te nemen in PDC-toernooien in 2021. Ze hebben immers besloten om van augustus tot en met oktober 12 PDC Women’s Series toernooien te organiseren.

De twee dames die over deze twaalf toernooien, die verdeeld zijn over drie weekenden, de meeste ponden verzamelen voor de Women’s Series Order of Merit mogen afreizen naar het Alexandra Palace voor het PDC WK. Daarnaast liggen er ook twee startbewijzen voor de Grand Slam of Darts 2021 klaar.

De PDC Women’s Series begint in Duitsland, wanneer op 28 en 29 augustus de eerste vier toernooien gespeeld worden in het H+ Hotel in het Duitse Niedernhausen. In het weekend van 25 en 26 september zullen in de Marshall Arena te Milton Keynes de toernooien 5 tot en met 8 gehouden worden, voordat de Women’s Series op 23 en 24 oktober afgesloten worden in de Barnsley Metrodome met de laatste vier toernooien. 

Er zal een totale prijzenpot van £60,000 beschikbaar zijn. De twee weekenden in Engeland zullen eveneens live gestreamd worden op PDC TV.

De tickets voor de Grand Slam of Darts zullen in het tweede en derde weekend verdeeld worden. Het eerste ticket gaat naar de vrouw die in toernooien 5 tot en met 8 de meeste ponden verzamelt, terwijl ook de dame die in de toernooien 9 tot en met 12 het meeste geld bij elkaar speelt mee mag doen aan de Grand Slam of Darts.
 
De PDC Women’s Series zijn uitgebreid na het succes van 2020, waarin Lisa Ashton en Deta Hedman een plek op het WK bemachtigden, terwijl de Lancashire Rose, die in januari 2020 een PDC-tourkaart bemachtigde, ook naar de Grand Slam of Darts mocht. Dit hadden zij te danken aan hun prestaties op de vier toernooien, die in 2020 gehouden waren.

Ashton reageerde op het nieuws van de uitbreiding van de PDC Women’s Series als volgt: ”Dit is geweldig nieuws voor het damesdarten. Het was geweldig om vorig jaar zoveel topspeelsters in de Women’s Series de strijd met elkaar aan te gaan. Het niveau van het damesdarten blijft in de goede richting gaan en doordat de PDC wederom plekken aanbiedt in twee van de grootste PDC TV-toernooien hebben wij als spelers de kans om nieuwe stappen te zetten.”

Deelname kost £25 per speler per toernooi dus voor een weekend gaat het om £100 per speler, waarbij er ieder toernooi voor de winnares £1,000 klaar ligt. Iedere dame van 16 jaar of ouder mag meedoen. Inschrijven is mogelijk via www.pdcplayers.com. Spelers die nog niet eerder aan een PDC-toernooi meegedaan hebben zullen zich eerst in het systeem moeten registreren.
 
Fallon Sherrock, die geschiedenis schreef, de Japanse Mikuru Suzuki en Russische Anastasia Dobromyslova hebben in de afgelopen jaren, net zoals de bovengenoemde Lisa Ashton, op het PDC WK gestaan.

PDC-directeur Matthew Porter zei over de aankondiging: ”Deze aankondiging onderstreept onze inzet om kansen voor dames te verschaffen. Het damesdarten blijft steeds groeien en we zien een uitbreiding van de PDC Women’s Series als een volgende stap in de vooruitgang van het spel. We zijn verheugd dat de tour dit jaar ook toernooien in Duitsland zal hebben, wat de groei van het damesdarten over de wereld reflecteerd. Ik ben er zeker van dat fans wederom van de actie op PDC TV zullen genieten als de spelers strijden om een plek op het WK en de Grand Slam of Darts.

2021 PDC Women’s Series
Toernooien 1-4

28-29 augustus
H+ Hotel, Niedernhausen, Duitsland
 
Toernooien 5-8
25-26 september
Marshall Arena, Milton Keynes, Engeland
 
Toernooien 9-12
23-24 oktober 
Barnsley Metrodome, Engeland
 
Prijzenpot per toernooi 
Winnares – £1,000
Runner-Up – £600
Halve finalisten – £400
Kwartfinalisten – £250
Laatste 16 – £100
Laatste 32 – £50
Total – £5,000