Home PDC PDC Chief Executive Matt Porter geeft uitleg over het Premier League “Contenders”...

PDC Chief Executive Matt Porter geeft uitleg over het Premier League “Contenders” idee: Het is in feite een auditie

Matt Porter, de chief executive van de PDC geeft in een interview met Live Darts op twitter uitleg over de beslissing om Gary Anderson in de Premier League te vervangen met 9 verschillende spelers.

Er werd hem gevraagd of het een klap is dat ze Anderson verloren in de Premier League, en of er geen vastgezette vervanger voor hem was, en wat het achterliggende idee is om The Flying Scotsman te vervangen met 9 verschillende spelers.

Natuurlijk is het een klap als je een speler als Gary Anderson verliest voor de Premier League. Hij is 1 van de meest geliefde spelers en ook erg populair onder de fans. Wij hopen dan ook dat hij snel weer beter wordt.

We waren iets minder outside the box aan het denken dit jaar met het kiezen van deze tien spelers.
De tien spelers die we gekozen hadden waren allen spelers die een prijs gepakt hadden in 2018, sommige van deze prijzen waren minder eruit springend dan anderen maar ondanks dat waren deze 10 spelers wel de spelers die die prijzen hadden gewonnen.

Door het wegvallen van Anderson gaf het ons wel de mogelijkheid om toch iets aparts te doen m.b.t het “Contenders” idee.
Er was geen vaste vervanger voor Gary Anderson, er was niet echt een speler in de top 16 die eruit sprong qua prestaties of progressie waarvan wij dachten dat die Gary Anderson kon vervangen. aldus Porter.

Hij vervolgd:
Vele van deze spelers zijn toekomstige Premier League spelers.
Het is niet de vraag van misschien maar eerder van wanneer ze die plek op gaan eisen.
Dit is in principe een auditie, we geven ze de mogelijkheid om ervaring alvast op te doen door één avondje PL te spelen.
Ze hebben bewezen dat ze wat kunnen, of het nu een winst op de pro tour is of een goede prestatie op TV.
Het is voor elke speler één avond, een goede leer ervaring.
Het is niet zo dat we ze eigenlijk gelijk vanuit het niets in deze competitie laten meedoen wat eventueel een potentiele “beschadiging” achter kan laten voor zo’n speler.

We hebben het in het verleden meegemaakt met een aantal spelers die deze mogelijkheid wel hebben gekregen, als die een slechte Premier League speelde kon het soms jaren duren voor ze er van hersteld waren, en in sommige gevallen zijn ze er nooit van hersteld.
De Premier League kan een slagveld zijn, spelend voor 10.000+ toeschouwers en dan worden verslagen door de elite topspelers van de PDC, dat is dan geen plezierige plek om je te bevinden.

We wilden met dit idee ons opkomend talent een beetje beschermen maar ze wel de mogelijkheid geven dit mee te maken en deze ervaring op te doen.

Het hele interview met Matt Porter kan je hier terugkijken.

Ook dit jaar organiseren we weer een Premier League dartpoule met schitterende prijzen. Gratis deelnemen kan via deze link.