Home PDC PDC Development Tour Order of Merit: Evetts aan kop, Nentjes beste Nederlander

PDC Development Tour Order of Merit: Evetts aan kop, Nentjes beste Nederlander

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 1 NATHAN ASPINALL V GEERT NENTJES GEERT NENTJES IN ACTION

Afgelopen weekend werden de eerste vier toernooien van de PDC Development Tour gehouden. Alle informatie over de PDC Development Tour 2019 valt hier te lezen

Ted Evetts wist twee van de vier toernooien en is dan momenteel ook de trotse koploper met 4.100 pond. De Noord-Ier Nathan Rafferty bezet met 3.000 pond de tweede plek, terwijl Ryan Meikle met 2.250 pond de top drie afsluit.

Geert Nentjes vinden we met 1.150 pond terug op plek 6. De jongeman uit Urk is met twee halve finale plaatsen de beste Nederlander na het eerste van vijf weekenden Development Tour. Jeffrey de Zwaan en Wessel Nijman staan met respectievelijk 700 en 650 pond 13e en 14e na vier van de twintig toernooien. Ook Kevin Doets vinden we met 500 pond en de achttiende plek terug in de top 20.

Naast de Noord-Ier Nathan Rafferty hebben ook de Ieren Keane Barry en Ciaran Teehan van zich laten horen in het openingsweekend van de Development Tour. De Finder Darts Master Barry staat met 1.300 pond op plek 5, terwijl zijn landgenoot 10e staat met 800 pond. Ook in Schotland loopt er genoeg talent rond. Naast Nathan Girvan, die overigens nog niet echt kon imponeren op de Development Tour, maar mede door zijn twee deelnames op de Finder Darts Masters wellicht wel de bekendste Schotse jeugdspeler in Nederland is komen er meer spelers uit Schotland aan. Zo bekleedt Andrew Davidson met 1.500 pond de vierde plek, vinden we Greg Ritchie terug op plek acht met 1.000 pond. William Borland, die vorig jaar de laatste 16 wist te halen op de BDO World Trophy, staat met 750 op plek 11 en dus net buiten de top 10. Ook Welshman Matthew Holbrook vinden we met 500 pond net in de top 16 terug.