PDC directeur: "Spelers die niet kunnen afreizen naar UK hebben wellicht pech" PDC
PDC

PDC directeur: "Spelers die niet kunnen afreizen naar UK hebben wellicht pech"

PDC directeur: "Spelers die niet kunnen afreizen naar UK hebben wellicht pech"

De PDC is er alles aan gelegen om de pijlen zo snel mogelijk weer op te pakken. Zo komen dan ook met de Summer Series van 8 tot en met 12 juli en de World Matchplay zal later die maand ook doorgaan.

De vraag is nog hoe dit precies eruit gaat zien. Moeten de spelers die naar Groot-Brittannië afreizen ook 2 weken in quarantaine of wordt er voor hen een uitzondering gemaakt zoals dit inmiddels ook voor enkele andere sporten is gebeurd.

Directeur van de PDC heeft tijdens The Dart Show podcast al laten weten dat ze een verplichting hebben aan 128 Tour Card-houders.

"Als één of twee spelers problemen hebben met afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, dan hebben ze wellicht pech. We kunnen niet 124 spelers thuislaten omdat vier spelers niet kunen komen. Dat zou niet eerlijk zijn. Het zou erg ongelukkig zijn voor deze individuen maar aangezien deze dan slechts een klein percentage van het volledige veld vormt, moeten we dan aan de meerderheid denken," aldus de directeur van de PDC.

Mochten er overigens meer dan 12 mensen niet kunnen afreizen dan volgt er wel een belangrijke wijzigingen. De PDC laat de Summer Series namelijk alleen doorgaan als 90 procent van de 128 Tour-kaarthouders zijn opwachting kan maken. Wanneer dit niet lukt wordt er op dezelfde data verschillende toernooien georganiseerd die vervolgens niet zullen meetellen met de Order of Merit.

Er wordt op dit moment over gesproken of deze dartspelers vrijstelling kunnen krijgen van de verplichte 2 weken quarantaine.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws