PDC kondigt vijfdaagse PDC Summer Series aan in begin juli PDC
PDC

PDC kondigt vijfdaagse PDC Summer Series aan in begin juli

PDC kondigt vijfdaagse PDC Summer Series aan in begin juli

Het darten begint weer op te starten. . Zojuist is ook bekend geworden dat voordat de World Matchplay begint nog vijf Players Championship toernooien plaats gaan vinden.

Tijdens de zogenaamde PDC Summer Series zullen vanaf woensdag 8 juli t/m zondag 12 juli vijf Players Championship toernooien plaatsvinden. Deze zijn uiteraard open voor alle 128 PDC tourkaarthouders. Ze zullen achter gesloten deuren plaatsvinden in de Marshall Arena te Milton Keynes. Het is nog wel afwachten of alle PDC tourkaarthouders daadwerkelijk mee kunnen doen. Dit is deels afhankelijk van het regeringsbeleid met betrekking tot quarantaine voor overzeese bezoekers. Officieel moeten mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk namelijk eerst 14 dagen in quarantaine zitten.

De prijzenpot voor deze Players Championship toernooien zal, zoals gebruikelijk £ 75.000 zijn per toernooi en het gewonnen prijzengeld zal meetellen voor de relevante PDC Order of Merits (dat wil zeggen Order of Merit, Pro Tour Order of Merit en Players Championship Order of Merit, red.)

Als het door quarantaine beperkingen onpraktisch is voor spelers buiten het Verenigd Koninkrijk de reis te maken, zal de PDC een herzien schema van niet-rankingtoernooien aankondigen voor dezelfde data. Op dit moment moeten mensen van buiten het Verenigd Koninkrijk immers na aankomst in het Verenigd Koninkrijk 14 dagen in quarantaine verblijven, hoewel er wellicht een uitzondering te maken is voor sporters.

PDC-voorzitter Barry Hearn zei het volgende: ''Tijdens de uitdagende periode van de laatste weken hebben we continu nieuwe manieren ontdekt om spelers weer aan de oche te krijgen en de fans thuis live darts voor te schotelen. Ik was trots op onze spelers en medewerkers dat we 43 avonden PDC Home Tour hebben kunnen organiseren. Dit zorgde ervoor dat darts op een unieke manier in competitieve wijze gespeeld kon blijven worden, wat voor andere sporten niet mogelijk was. Voor de Home Tour had ik een driestappenplan uitgezet voor de terugkeer van darts, beginnend met online toernooien, gevolgd door toernooien achter gesloten deuren voordat we weer toernooien voor publiek kunnen organiseren. Ik ben verheugd dat we nu de tweede stap in dit stappenplan kunnen zetten. Hopelijk kunnen we binnen afzienbare tijd weer publiek verwelkomen op onze toernooien. De PDC Summer Series zal een welkome terugkeer verschaffen van het darts voor zowel spelers als fans. Ik ben er zeker van dat het een goed voorproefje zal zijn voor de prestigieuze World Matchplay. We waarderen het geduld van de spelers in de laatste weken, aangezien we er hard aan hebben gewerkt om deze toernooien mogelijk te maken.''

De PDC snapt dat spelers vragen zullen hebben met betrekking tot deze toernooien en verzekert hen ervan dat wanneer details bevestigd kunnen worden ze hierover geinformeerd worden. De intentie van de PDC is om data en voorgesteld format van deze toernooien aan te kondigen, zodat spelers zich kunnen voorbereiden op het hervatten van competitieve toernooien. De hotelboekingen voor de Summer Series zullen verlopen via de PDC en spelers moeten zelf geen contact opnemen met de Marshall Arena om reserveringen te doen.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws