De PDC lanceert dit jaar de Dubai Duty Free Darts Masters PDC
PDC

De PDC lanceert dit jaar de Dubai Duty Free Darts Masters

De PDC lanceert dit jaar de Dubai Duty Free Darts Masters

De PDC breidt het darten steeds verder in de wereld uit. Nu zijn de pijlen letterlijk en figuurlijk op Dubai gericht. De top acht van de wereld zal later in dit jaar een bezoek brengen aan het Arabisch land, om daar deel te nemen aan de Dubai Duty Free Darts Masters, die als een openlucht toernooi gespeeld zal worden. Dit allereerste professionele darttoernooi in Dubai zal op 23 en 24 mei in het Dubai Tennis Stadion gespeeld worden en is het eerste toernooi van de PDC World Series of Darts. Het totale prijzengeld op de Dubai Duty Free Darts Masters bedraagt $250.000,-, waarvan $50.000,- naar de de winnaar gaat.

Gedurende het tweedaagse evenement wordt regerend en zestienvoudig wereldkampioen Phil Taylor vergezeld door de overige spelers uit de top acht op de wereldranglijst. Tweevoudig wereldkampioen en nummer twee van de wereld Adrian Lewis zal ook van de partij zijn samen met zevenvoudig major winnaar James Wade, World Grand Prix kampioen Michael van Gerwen, huidig European Championship kampioen Simon Whitlock en tweevoudig major finalist tevens nummer zes van de wereld Andy Hamilton. Nummer zeven van de wereld en Grand Slam kampioen Raymond van Barneveld zal ook om de titel strijden.

In eerste instantie zullen de spelers op 23 mei in vier knockout kwartfinale patijen strijden. Vervolgens worden de halve finales en finale op 24 mei gespeeld om te beslissen wie zich de Dubai Duty Free Darts Masters kampioen mag noemen. 'Ik heb nog nooit de kans gekregen om in Dubai te spelen, het is voor mij en de andere spelers dus geweldig om voor zo'n mooie titel te spelen, geeft Phil Taylor aan. De sport breidt zich wereldwijd uit en voor fans in Dubai en uit het Midden Oosten is het een geweldige mogelijkheid om een live toernooi te zien. Hopelijk is dit de basis voor het toernooi om in de komende jaren verder te groeien.

Naast de deelname van spelers uit 21 verschillende landen op het afgelopen Ladbrokes wereldkampioenschap en 24 landen die aan de komende World Cup of Darts zullen meedoen, ziet de PDC de Dubai Duty Free Darts Masters als een belangrijk opstapje om de sport wereldwijd uit te breiden. PDC voorzitter Barry Hearn: 'Darts is al een populaire sport in zowel Dubai als in het Midden Oosten. Dit vanwege live uitzendingen van onze evenementen op de zender OSN. Maar het is een positieve ontwikkeling om de Dubai Duty Free Darts Masters te organiseren. De Dubai Duty Free Darts Masters zal het inaugurele toernooi zijn van de World Series of Darts, waarbij onze topspelers de sport wereldwijd zullen uitbreiden. Wij zetten onze onderhandelingen voort om deze visie in werkelijkheid om te zetten.

De Dubai Duty Free Darts Masters zal live te zien zijn via Dubai Sports en OSN. Kaarten zijn te verkrijgen via www.irishvillage.ae en www.itp.net/tickets. VIP kaarten zijn te verkrijgen via www.1uae.ae of www.radar-world.com. Complete pakketten met vlucht, verblijf en kaarten zijn te verkrijgen via www.expatsport.com.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws