PDC maakt officieel statement omtrent de tie-break fout van Paul Hinks PDC
PDC

PDC maakt officieel statement omtrent de tie-break fout van Paul Hinks

PDC maakt officieel statement omtrent de tie-break fout van Paul Hinks

De PDC heeft een officieel statement naar buiten gebracht over in de sudden death leg van de partij tussen Newton en Reyes waarbij caller Paul Hinks een pijnlijke vergissing beging door de laatste leg zonder te bullen te laten spelen. Vervolgens werd halverwege de leg besloten om alsnog te bullen.

Het statement van de PDC luidt als volgt:

"Volgens de regels van het toernooi moet er bij een 5-5 stand in de beslissende set door beide spelers voor de bull worden gegooid om te bepalen wie de 11e leg mag beginnen. Caller Paul Hinks riep in eerste instantie op om door te spelen zonder de spelers voor de bull te laten gooien, dit voordat hij zijn fout corrigeerde."

"PDC Toernooi directeur Tommy Cox heeft gesproken met zowel Wes Newton als PDPA voorzitter Peter Manley (op vrijdag) en beiden hebben geaccepteerd dat dit een ongelukkige situatie was door een menselijke fout wat kan voorkomen in de iedere sport. De situatie voor beide spelers was hetzelfde en de uitslag van de partij is hierdoor niet wezenlijk beïnvloed door deze fout."

PDC Toernooi directeur sprak tot slot: "Paul Hinks is een caller van topklasse die heel weinig fouten maakt in een zeer veeleisende rol, vooral op één van de grootste podia."

Voor wie het voorval heeft gemist of dit nogmaals wil terugkijken klik hier.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws