Home PDC PDC Q School 2021 op beide locaties met 1 dag opgeschoven

PDC Q School 2021 op beide locaties met 1 dag opgeschoven

Oorspronkelijk zou de PDC Q School in januari plaatsvinden maar dit is onlangs door de PDC verplaatst naar februari. Daarnaast was de locatie van de Europese Q School ook verplaatst naar een andere locatie.

Oorspronkelijk zou deze plaatsvinden in Leverkusen maar dit zal nu worden afgewerkt in Niedernhausen. De Britse Q-School blijft wel in Milton Keynes.

Hierop zouden van 15 tot en met 17 januari de eerste ronden worden gespeeld gevolgd door de finaleronden van 18 tot en met 21 januari. 

Vanwege het groot aantal aanmeldingen worden de eerste ronden nu opgedeeld in twee blokken. Deze zouden daarom nu plaatsvinden van 7 tot en met 9 februari en 10 tot en met 12 februari. De finaleronden worden aansluitend van 13 tot en met 16 februari gespeeld. 

Inmiddels heeft de PDC dit nu nogmaals gewijzigd door alles een dag op te schuiven naar 8 tot en met 10 februari en naar 11 tot en met 13 februari 202 voor de eerste ronden en 14 tot en met 17 februari voor de finaleronden.

Spelers die behoren tot de eerste ronde worden willekeurig ingeloot in één van de toernooien. Deze loting zal op maandag 18 januari om 15:00 uur Nederlandse tijd plaatsvinden.

Nieuwe opzet
De PDC Q School 2021 zal worden gespeeld volgens een nieuwe opzet welke een eerste ronde en een finaleronde kent.

Spelers die hun Tourkaart na dit seizoen verliezen plaatsen zich direct voor de finaleronde van de PDC Q School. Hier worden ze vergezeld door spelers die in de top 16 van de PDC Challenge Tour en Development Tour Orders of Merit zijn geëindigd in 2020.

In de eerste ronde is het voor iedereen mogelijk om tijdens een drie dagen durend event deel te nemen om te strijden voor een plek in die finaleronde. Per locatie geldt er een maximum van 128 spelers per toernooi.

Wanneer het aantal deelnemers wordt overschreden wordt het toernooi opgedeeld volgens een willekeurige loting om de veiligheidsvoorschriften te kunnen waarborgen.

Per dag plaatst de top 4 zich voor de finaleronde en ook worden er rankingpunten uitgekeerd zodat er op basis van een Order of Merit aanvullend nog meer spelers zich kunnen plaatsen voor de finaleronde.

Tourkaarten
De tourkaarten worden pas vergeven tijdens de finaleronden waarbij er per dag twee tourkaarten zijn te verdienen bij de UK Qualifying School en één per dag bij de European Qualifying School.