Home PDC PDC European Q School: Jeffrey de Zwaan pakt eerste tourkaart

PDC European Q School: Jeffrey de Zwaan pakt eerste tourkaart

Op de eerste dag is er al direct een tourkaart in handen gevallen van een Nederlander. Wie dit opeiste was tot de finale echter nog niet bekend. Jeffrey de Zwaan plaatste zich namelijk voor de finale en hij zou het gaan opnemen tegen de winnaar van Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode.

Laatstgenoemde versloeg de Fries met 5-3 maar hij kon niet voorkomen dat Jeffrey de Zwaan de eerste tourkaart wist op te eisen. Met 6-5 won De Zwaan de finale van zijn landgenoot.

Talrijke Nederlanders en Belgen reizen af. Zo proberen onder andere Mike de Decker, Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse, Dirk van Duijvenbode, Berry van Peer proberen weer een tourkaart te bemachtigen, nadat ze die verloren zijn doordat ze buiten de top 64 van de wereld zijn beland. Ook Danny Noppert (die vorig jaar nog de finale van de Lakeside haalde) en voormalig WK deelnemers Ryan de Vreede en Jerry Hendriks zullen strijden om een tourkaart.

Verder staan ook Jorgen Aerts, Tokan Ata, Ronald Balfoort, Jeffrey Bekema, Melvin de Fijter, Bjorn Fransen, Mats Gies, Fons Hardeman, Leo Hendriks, Wim Hofsink, Remon Hurrebrink, Chris Iedema, Arjan Konterman, Maik Kuivenhoven, Eddy Merlijn, Mareno Michels, Geert Nentjes, Kenny Neyens, Michael Plooy, Brian Raman, Mario Robbe, Ron Schouten, Henry Smit, Michael Stoeten, Davy van Baelen, Christoff van de Wal, Dick van Dijk, Michael van Dijk, Carlo van Peer, Davyd Venken, Dennis Verhaegen en  Wilco Vermeulen op de lijst.

Alle uitslagen van vandaag vind je hieronder.

Laatste 16
Jeffrey de Zwaan 5-2 Davy van Baelen
Robert Marijanovic 5-3 Marko Puls
Kim Viljanen 5-3 Jochen Graudenz
Gabriel Clemens 5-3 Vincent Kamphuis
Danny Noppert 5-2 Stefan Nilles
Krzysztof Ratajski 5-1 Brian Raman
Dirk van Duijvenbode 5-0 Jesus Noguera Perea
Michael Rasztovits 5-1 Michael Rosenauer

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan 5-3 Robert Marijanovic
Gabriel Clemens 5-4 Kim Viljanen
Danny Noppert 5-4 Krzysztof Ratajski
Dirk van Duijvenbode 5-4 Michael Rasztovits

Halve finale
Jeffrey de Zwaan 5-1 Gabriel Clemens
Dirk van Duijvenbode 5-3 Danny Noppert

Finale
Jeffrey de Zwaan 5-4 Dirk van Duijvenbode