PDC Q School uitgesteld en Europa-editie verplaatst naar nieuwe locatie PDC
PDC

PDC Q School uitgesteld en Europa-editie verplaatst naar nieuwe locatie

PDC Q School uitgesteld en Europa-editie verplaatst naar nieuwe locatie

In januari zou de PDC Q School plaatsvinden maar inmiddels heeft de PDC laten weten dat dit wordt verplaatst naar februari. Daarnaast is de locatie van de Europese Q School ook verplaatst naar een andere locatie.

Oorspronkelijk zou deze plaatsvinden in Leverkusen maar dit zal nu worden afgewerkt in Niedernhausen. De Britse Q-School blijft wel in Milton Keynes.

Van 15 tot en met 17 januari zouden de eerste ronden worden gespeeld gevolgd door de finaleronden van 18 tot en met 21 januari.

Vanwege het groot aantal aanmeldingen is de eerste ronde nu opgedeeld in twee blokken. Deze zullen nu plaatsvinden van 7 tot en met 9 februari en 10 tot en met 12 februari. De finaleronden worden aansluitend van 13 tot en met 16 februari gespeeld.

Nieuwe opzet
De PDC Q School 2021 zal worden gespeeld volgens een nieuwe opzet welke een eerste ronde en een finaleronde kent.

Spelers die hun Tourkaart na dit seizoen verliezen plaatsen zich direct voor de finaleronde van de PDC Q School. Hier worden ze vergezeld door spelers die in de top 16 van de PDC Challenge Tour en Development Tour Orders of Merit zijn geëindigd in 2020.

In de eerste ronde is het voor iedereen mogelijk om tijdens een drie dagen durend event deel te nemen om te strijden voor een plek in die finaleronde. Per locatie geldt er een maximum van 128 spelers per toernooi.

Wanneer het aantal deelnemers wordt overschreden wordt het toernooi opgedeeld volgens een willekeurige loting om de veiligheidsvoorschriften te kunnen waarborgen.

Per dag plaatst de top 4 zich voor de finaleronde en ook worden er rankingpunten uitgekeerd zodat er op basis van een Order of Merit aanvullend nog meer spelers zich kunnen plaatsen voor de finaleronde.

Tourkaarten
De tourkaarten worden pas vergeven tijdens de finaleronden waarbij er per dag twee tourkaarten zijn te verdienen bij de UK Qualifying School en één per dag bij de European Qualifying School.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws