PDC UK Q School: Corey Cadby en Eddie Dootson pakken tourkaarten PDC
PDC

PDC UK Q School: Corey Cadby en Eddie Dootson pakken tourkaarten

PDC UK Q School: Corey Cadby en Eddie Dootson pakken tourkaarten

Naast de PDC European Q School in Hildesheim, waar direct Nederlands succes was in de strijd om tourkaart, werd er ook in het Engelse Wigan gestreden voor PDC tourkaarts. Op de PDC UK Q School loste Corey Cadby zijn belofte in door een van de twee finalisten te worden en daarmee zich te verzekeren van een PDC tourkaart voor de komende twee jaar. Cadby is bij de meesten al bekend vanwege zijn zege in het PDC WK jeugd 2016 en finaleplek op de Auckland Darts Masters 2017. De andere finalist, Eddie Dootson, is wat minder bekend. In 2015 liet hij echter al van zich spreken door de laatste 16 van het UK Open te halen, maar veel meer aansprekende resultaten had de man uit Saint Helens tot donderdag 18 januari niet gehaald.

Ook andere talenten lieten van zich spreken. Zo haalden de Canadees Dawson Murschell de laatste 16 en voormalig wereldkampioen jeugd Arron Monk (de zoon van Colin Monk, red.) de laatste 16, Ryan Harrington (de zoon van Rod Harrington, red.) de laatste 8. Nathan Aspinall en Callan Rydz strandden in de laatste ronde tegen respectievelijk Eddie Dootson en Corey Cadby.

Laatste 64 = 4e ronde

De meeste bekende namen hadden het moeilijk op de eerste dag van de UK Q School. Dean Winstanley, die na een jaar rust in verband met een blessure probeert wederom een tourkaart te bemachtigen, strandde bij de laatste 64. Colin Lloyd, die nadat hij eerder besloot te stoppen toch zijn carriere weer nieuw leven wil inblazen, strandde bij de laatste 256. Ook voor Andy Smith, Andy Jenkins en Wes Newton viel het doek bij de laatste 256.

Voor enkele bekende BDO-ers die hun geluk op de Q School beproefden was er wisselend succes. Tony O'Shea verloor de eerste ronde met 5-3 van Wes Newton. Darryl Fitton en Jeff Smith haalden de laatste 128. Jamie Hughes haalde de laatste 64. Cameron Menzies kwam tot aan de laatste 32.

De spelers kwamen uit alle hoeken van de wereld om een tourkaart te proberen te bemachtigen. Voor Japanner Haruki Muramatsu viel het doek in de eerste ronde. Nieuw-Zeelander Cody Harris haalde de laatste 128. Zuid-Afrikaan Warrick Scheffer en de Canadezen Dawson Murschell en Kenny MacNeil kwamen tot de laatste 16.

UK Q School
Laatste 16
Ryan Harrington - Dawson Murschell 5-3
Nathan Aspinall - Michael Dawson 5-2
Simon Preston - Warrick Scheffer 5-2
Eddie Dootson - Lee Turle 5-2
Nathan Rafferty - Arron Monk 5-2
Corey Cadby - John Mann 5-1
Callan Rydz - Kenny MacNeil 5-1
Carl Wilkinson - Mark Wilson 5-4

Laatste 8
Nathan Aspinall - Ryan Harrington 5-3
Eddie Dootson - Simon Preston 5-4
Corey Cadby - Nathan Rafferty 5-2
Callan Rydz - Carl Wilkinson 5-4

Laatste 4
Eddie Dootson - Nathan Aspinall 5-2
Corey Cadby - Callan Rydz 5-2

Tourkaartwinnaars: Eddie Dootson en Corey Cadby

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws