PDC Unicorn Youth Tour wordt 'PDC Unicorn Challenge Tour' PDC
PDC

PDC Unicorn Youth Tour wordt 'PDC Unicorn Challenge Tour'

PDC Unicorn Youth Tour wordt 'PDC Unicorn Challenge Tour'

De PDC is verheugd aan te kondigen dat het succes van de Jeugd Tours die in 2011 werden geïntroduceerd, tot een uitbreiding van het jeugd circuit heeft geleid. De leeftijdslimiet van de spelers is nu verhoogd van 23 naar 25 jaar. Daarnaast is er een nieuw concept gelanceerd dat de 'PDC Unicorn Challenge Tour' zal heten en open staat voor spelers van 14 tot en met 25 jaar.

Spelers mogen aan alle evenementen in 2013 deelnemen vanaf de dag waarop zij 14 jaar oud zijn geworden. De dag waarop de leeftijdslimiet van 25 jaar bereikt moet zijn is 1 januari 2013. Spelers van 14 tot en met 16 jaar moeten door een ouder of voogd begeleid worden tijdens de evenementen. Er zijn wel voorwaarden aan het nieuw concept verbonden. Spelers die in de top 64 van de PDC Order of Merit staan, komen niet in aanmerking voor de Challenge Tour evenementen. Dit betekent dat gevestigde spelers die al vooruitgang op de Pro Tour geboekt hebben, dit kunnen voortzetten in het 'senioren' circuit.

Wij zijn erg blij met het succes van de PDC Unicorn Jeugd Tour en het Jeugd Wereldkampioenschap in de afgelopen jaren en dit voelt als een natuurlijk proces geeft PDC voorzitter Barry Hearn aan. Met de beschikbaarheid van 5 miljoen aan prijzengeld, is dit de plek voor elke jonge speler die ernaar hunkert om de nieuwe Phil Taylor te zijn.

De Challenge Tour en het Jeugd Wereldkampioenschap zullen wederom door Unicorn gesponsord worden in 2013. Het PDC Jeugd Wereldkampioenschap zal als een op zichzelf staand evenement blijven bestaan voor spelers van 21 jaar en jonger. Op 22 maart zullen 64 jeugdspelers in de Barnsley Metrodome strijden voor de felbegeerde finaleplek. De finale wordt op 16 mei in de O2 te London gespeeld tijdens de play-offs van de Premier League Darts 2013.

Zoals voorgaande jaren worden er drie Jeugd Tours per weekend gespeeld, twee op de zaterdag en één op de zondag. Het inschrijfgeld bedraagt £30,- per evenement. Het prijzengeld is niet gewijzigd. De data van vijf Jeugd Tour weekenden in 2013 zijn bekend.

PDC Unicorn Challenge Tour
Weekend 1
Maart 23-24
Barnsley Metrodome
Plus Jeugd Wereldkampioenschap laatste 64 op vrijdag 22 maart

Weekend 2
April 20-21
Robin Park Tennis Centre, Wigan

Weekend 3
Mei 11-12
Robin Park Tennis Centre, Wigan

Weekend 4
Juli 13-14
Barnsley Metrodome

Weekend 5
September 28-29
K2 Centre, Crawley

Prijzengeld per evenement
Winnaar £500,-
Runner-up £300,-
Halve finalisten £200,-
Kwartfinalisten £100,-
Laatste 16 £75,-
Laatste 32 £50,-
Totaal: £3,000,-

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws