PDC-voorzitter: "We hebben de amateurtak (BDO) gewoon nodig" PDC
PDC

PDC-voorzitter: "We hebben de amateurtak (BDO) gewoon nodig"

PDC-voorzitter: "We hebben de amateurtak (BDO) gewoon nodig"

Voorzitter van de PDC, Barry Hearn, ziet de huidige situatie van de BDO met lede ogen aan waarbij hij zich hardop afvraagt of het bestaansrecht van de bond nog lang zal overeind zal blijven.

"De twijfels over de toekomst van de BDO baren me zorgen, want we hebben de BDO nodig. Er moet namelijk een amauteurtak zijn en dat is de BDO. De beste spelers zouden namelijk wel gek zijn als ze niet naar ons overstappen," aldus Hearn tegenover Metro.

"Het is moeilijk om spelers te binden als er weinig prijzengeld is, want ze moeten allemaal brood op de plank krijgen. Ze gaan in de toekomst problemen krijgen met het prijzengeld. Hoe kan je betekenisvol blijven voor je spelers met een dergelijk businessmodel?"

Toch wil Barry Hearn daar waar mogelijk wel de helpende hand aanreiken. "Er is wel een rol voor ze weggelegd, maar ze moeten wel realistisch blijven. Onze deur zal altijd geopend zijn om te kijken of we kunnen helpen. De Grand Slam of Darts is daar een goed voorbeeld van. Ook dit jaar kunnen we weer acht spelers naar dat toernooi sturen."

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws