Home PDC PDC WK 2020 zaterdagmiddag: Jermaine Wattimena naar huis na thriller

PDC WK 2020 zaterdagmiddag: Jermaine Wattimena naar huis na thriller

WILLIAM HILL WORLD DARTS CHAMPIONSHIP 2019 ALEXANDRA PALACE, LONDON PIC;LAWRENCE LUSTIG ROUND 2 JERMAINE WATTIMENA V MICHAEL BARNARD JERMAINE WATTIMENA IN ACTION

Zaterdagmiddag ging het PDC WK verder met één Nederlander, namelijk Jermaine Wattimena. Hij nam het in de laatste wedstrijd van de middag op tegen Luke Humphries, die eerder won van Devon Petersen.

De eerste wedstrijd van de middag ging tussen Darius Labanauskas en Matthew Edgar. Edgar kon maar twee legs pakken en kon helaas niet zijn tourkaart veilig stellen, Labanauskas was een maatje te groot. Het werd 3-0 in sets.

De tweede wedstrijd ging tussen Ryan Meikle en Yuki Yamada. Ryan Meikle kwam 1-0 voor in sets, maar vervolgens was het Yamada die de wedstrijd over de streep wist te trekken, geheel tegen de verwachting van de meeste dartskijkers in. Het niveau daalde wel gedurende de wedstrijd.

Paul Lim nam het in de derde wedstrijd op tegen Luke Woodhouse. Van Paul Lim is bekend dat hij geweldige wedstrijden kan spelen, maar ook mindere dagen heeft. Vandaag was zo’n mindere dag. Gedurende de wedstrijd werd het wel beter, maar Woodhouse speelde gewoon erg solide en wist hierdoor met 3-0 in sets te winnen.

Jermaine begon fantastisch aan de wedstrijd door de eerste set meteen met 3-0 naar zich toe te trekken en te breken. Daarna komt Humphries met een hele sterke leg, en maakt de stand gelijk. Wattimena komt 2-1 voor in sets, en dan is het Humphries weer die ijzersterk speelt. Het staat 2-2 in legs en het bleef spannend. Het komt uit op een sudden death leg die gewonnen werd door Humphries.

Middagsessie (13:30 uur)
(94.73) Darius Labanauskas 3-0 Matthew Edgar (84.78)
De eerste leg gaat overtuigend naar Labanauskas. Met een 14-darter en twee 15-darters weet de man uit Litouwen de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set krijgt Edgar voor het eerst een pijl op de dubbel, maar mist deze. Hierdoor kan Labanauskas ook vrij eenvoudig de tweede set met 3-0 in legs pakken. In de derde set krijgt Edgar wederom een pijl op de dubbel en pakt daarmee zijn eerste leg en het publiek gaat los. Ook de leg daarna gaat naar Edgar en hij krijgt zelfs kansen om de set te pakken. Het wordt 2-2 in legs en Labanauskas mag aan de 5e leg beginnen. Labanauskas krijgt drie matchdarts, de tweede gaat erin en pakt daarmee de wedstrijd met 3-0 in sets.

(81) Ryan Meikle 1-3 Yuki Yamada (85.77)
Het wordt 2-2 in legs, Yamada komt langzaam op stoom maar weet toch de set naar een beslissende leg te trekken. Het is echter Meikle die de eerste set pakt en daarmee op een 1-0 voorsprong komt. De tweede set gaat alles met de dart mee, wat betekent dat Yamada de set wint. Het staat 1-1. De derde set is niet van heel hoog niveau, maar Yamada weet de beslissende leg naar zich toe te trekken en zo Meikle te breken en de 2-1 voorsprong te pakken. Het wordt ook erg spannend in de vierde set, de laatste leg worden veel dubbels gemist, maar Yamada kan het toch over de streep trekken en wint 3-1 in sets.

(96.02) Luke Woodhouse 3-0 Paul Lim (93.14)
Lim breekt Woodhouse meteen in de eerste leg door een 160-finish te gooien. Hij kan de breek echter niet verzilveren, en Woodhouse wint de eerst set met 3-1 in legs. Ook de tweede set gaat met 3-1 in legs naar Woodhouse en hij breekt daarmee Lim. In de derde set krijgt Lim nog kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar hij heeft met vele afzwaaiers te kampen. Het wordt 3-0 in sets voor Woody.

(94.47) Jermaine Wattimena 2-3 Luke Humphries (97.62)
Wattimena begint fantastisch aan de wedstrijd. Hij breekt Humphries twee keer en houdt zijn eigen leg, en wint zo de eerste set met 3-0 in legs. Humphries laat het er niet bij zitten, en gooit twee 12-darters en een 11-darter om de tweede set te pakken en op een 1-1 stand te komen. Wattimena pakt de derde set en de 180’ers vliegen ons om de oren. Humphries wint de set en het staat 2-2. In de laatste set wordt het ook 2-2 in legs, en er moet met twee legs verschil gewonnen worden vanaf de tweede ronde. Dus de heren gaan verder. Humphries komt 3-2 voor in legs. Wattimena mist vervolgens twee pijlen voor de leg, Humphries mist een matchdart op de bull en Wattimena kan dan toch weer op gelijke hoogte komen. Het wordt ook 4-4 in legs, het wordt ook 5-5 en Humphries begint aan de sudden death leg. Humphries wint deze en gaat door naar de volgende ronde.