Van den Bergh maakt indruk tijdens het PDC WK ook Van Duijvenbode en Noppert winnen PDC
PDC

Van den Bergh maakt indruk tijdens het PDC WK ook Van Duijvenbode en Noppert winnen

Van den Bergh maakt indruk tijdens het PDC WK ook Van Duijvenbode en Noppert winnen

Deze avond komen twee Nederlanders en één Belg in actie in Ally Pally. De eerste wedstrijd is een ontmoeting tussen de Fries Noppie en Cameron Carolissen, de Zuid Afrikaan kreeg een bye omdat werd op Covid-19. Op voorhand leek het duel met de Zuid-Afrikaan een horde die niet te lastig zou zijn. Noppert bleek echter in een matige vorm te steken waardoor het duel een gevecht werd met zichzelf. Noppie gooide een van de slechtste wedstrijden uit zijn loopbaan maar weet wel met 3-1 te winnen van The Javelin.

Dirk van Duijvenbode speelde al wel een wedstrijd in Londen, de Nederlander won van Bradley Brooks en trof vanavond de oud wereldkampioen Rob Cross. Pas de allerlaatste leg van set vijf brengt de beslissing voor Van Duijvenbode die in 12-darts de wedstrijd in het slot gooit. In de laatste wedstrijd van deze sessie kwam The Dreammaker in actie voor Belgie, Van den Bergh imponeerde met een gemiddelde van 105.61 en gunde Paul Lim die in de eerste ronde afrekende met Luke Humphries slechts twee legs.

Bij de laatste 32 treft Noppert Chisnall of Keegan Brown, Van den Bergh zal de winnaar uit het duel Wattimena v Nick Kenny ontmoeten en Van Duijvenbode ontmoet Adam Hunt in zijn laatste 32 wedstrijd na kerst.

Tot aan de finaledag van het PDC WK loopt er iedere avond een item af in de WK veiling. De opbrengst gaat volledig naar KiKa dus kijk dagelijks even op www.dartfreakz.nl/veiling

De wedstrijd verslagen:
Danny Noppert (80.89) v Cameron Carolissen (82.19) 3-1 (0-3; 3-2; 3-2; 3-2)
De Fries begint bijzonder matig aan het duel met Carolissen, de Zuid-Afrikaan pakt de Noppert set met 0-3 af. Ook in set twee komt Carolissen 0-2 voor waarna Noppert eindelijk een leg weet te pakken. Noppie maakt op een cynische manier met de handen in de lucht duidelijk dat hij baalt van zijn spel. De Fries komt ook op 2-2 als de 24-jarige The Javelin vergeet de set te pakken. Noppie gooit vervolgens een 13-darter om de tweede set met 3-2 te pakken. Tijdens de derde set die Noppert begint blijven alle legs bij de speler die de leg begon, Noppert gooide nog wel een 105-finish maar blijft in gevecht met zichzelf. De Fries krijgt de vijfde beslissende leg maar niet uit waardoor de Zuid-Afrikaan kans krijgt om de set af te snoepen maar mist waardoor Noppert 2-1 in sets voor komt. Set vier begint Carolissen die de eerste leg in 25-darts pakt, Noppert geeft totaal niet thuis dit duel. Er valt geen break en Noppert is afhankelijk van een misser van Carolissen die ipv dubbel acht de dubbel zestien raakt waardoor Noppert via dubbel tien alsnog de set en daarmee de wedstrijd weet te winnen.

Devon Petersen (89.38) v Steve Lennon (89.34) 3-1 (3-2; 3-2; 2-3; 3-0)
The African Warrior weet in de eerste set 106 te finishen maar het blijft wel bij dat ene hoogtepunt. Beide staan evenals in de eerste wedstrijd ondermaats te spelen. De 34-jarige in Engeland wonende Zuid-Afrikaan weet ook de tweede set te winnen. Petersen begon de tweede set en nadat Lennon twee pijlen miste om de set van Petersen af te pakken gooit The African Warrior dubbel 16. 21 set darts heeft de Ier nodig om met 2-3 de derde set te pakken, Petersen miste zeven wedstrijdpijlen waarmee deze wedstrijden de boeken in gaat als misser van de eeuw. De vierde set begint Petersen met de beste leg van de wedstrijd een 12-darter, Devon Petersen lijkt er klaar mee als hij ook 2-0 voor komt in 15-darts. Lennon krijgt nog een kans om in de wedstrijd te blijven maar geheel in lijn met de wedstrijd mist de Ier waarna Petersen de wedstrijd beslist.

Rob Cross (92.39) v Dirk van Duijvenbode (95.51) 2-3 (3-1; 0-3; 3-2; 0-3; 2-3)
Aubergenius loopt in de eerste set tegen een Cross in vorm op. De Nederlander doet bijna niets fout maar weet de Brit niet te weerhouden van de set winst. Cross wist de set in 15-14 en 15-darts stabiel te pakken, Van Duijvenbode wist de tweede leg van de set te pakken in 14-darts. Set twee die de Nederlander begint gaat zonder leg verlies naar Van Duijvenbode die de derde leg in 13-darts uitgooit. Cross gooide in de eerste set erg sterk maar liet in set twee toch wat steken vallen die de 28-jarige Zuid-Hollander af wist te straffen. Aubergenius krijgt in de derde set een hand pijlen om de eerste leg te breaken, helaas belanden alle drie de darts strak op het ijzer waardoor Voltage alsnog leg één kan pakken. Het lukt de Nederlander in set drie niet Cross te breaken waardoor de legs bij de speler blijven die mocht beginnen en daardoor ook de set naar de oud wereldkampioen gaat. In set vier weet de Nederlander de eigen leg in 11-darts te breaken, de tweede leg lukt het Aubergenius in 14-darts Cross te breaken. Van Duijvenbode mist vervolgens drie pijlen om de set te pakken maar Cross kan niet profiteren waarna Van Duijvenbode alsnog de set kan pakken. De beslissende set begint Cross waarbij Van Duijvenbode op de loer ligt om te breaken, in leg één krijgt de 28-jarige geen kans. Dubbel negen gaat erin met pijl twee om de eigen leg te houden met Cross op de loer vanaf 38. Leg drie blijft ook bij de Engelsman waardoor de druk toeneemt bij de Zuid-Hollander. Als Van Duijvenbode vervolgens met zestig begint aan leg vier gooit Cross zijn vierde 180-score waardoor het lijkt dat de kans is verkeken. Van Duijvenbode gooit echter ook een maximale score gevolgd door een 140 waardoor hij als eerste op een finish komt en deze gooit voor 2-2. Cross begint de alles beslissende laatste leg waarbij beide heren zeer goed scoren. Cross gooit 138 niet uit waardoor Van Duijvenbode een kans krijgt vanaf 99 die hem de derde ronde brengt.

Dimitri Van den Bergh (105.61) v Paul Lim (88.98) 3-0 (3-0; 3-1; 3-1)
In 39 pijlen staat het 3-0 voor de Belg, The Dreammaker gooit een 14- 11- en 14-darter om de eerste set zonder leg verlies met een gemiddelde van ruim 115 te pakken. De 66-jarige The Singapore Slinger weet in set twee met een 75-finish de eerste leg te pakken in de set die Lim begon. De Belg maakt 1-1 waarna hij middels een 121-finish in 12-darts 2-1 voor komt, ook in leg vier heeft Lim geen schijn van kans tegen de zeer goed spelende Van den Bergh. In set drie weet Lim ook slechts één leg te pakken, Van den Bergh speelt subliem en zorgt ervoor dat de 66-jarige Paul Lim Leong Hwa geen kansen kan creëren. The Dreammaker eindigt op een gemiddelde van 105.61 wat het op een na hoogste gemiddelde is tijdens het PDC World Championship van 2021, Van Gerwen gooide in zijn eerste wedstrijd 108.98.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws