Home PDC PDC WK Countdown: Bijna twee 9-darters op rij voor Van Gerwen

PDC WK Countdown: Bijna twee 9-darters op rij voor Van Gerwen

Het was een moment dat bijna de geschiedenis in was gegaan als twee perfecte legs op rij. Michael van Gerwen wist in de halve finale van het PDC WK een 9-darter te gooien tegen James Wade en het heel Alexandra Palace stond op de banken. Maar voor Van Gerwen was er nog werk aan de winkel en daar waar iedereen in euforie was behield hij zijn concentratie en ging stug door.

Er volgde nog een 180-er en daarna nog één. Er bleven 141 punten staan en iedereen was van mening dat het onmogelijk was om twee perfecte legs achter elkaar te gooien. Maar de zevende pijl in de triple 20 werd ook gevonden en de spanning steeg nog verder toen ook de triple 19 werd geraakt, maar de dubbel 12 werd nipt gemist.

Het zou de derde wedstrijd in de geschiedenis van het darten zijn geweest waarin er twee 9-darters in één partij worden gegooid. Eerder wist Phil Taylor er twee in een wedstrijd te gooien en op de World Matchplay wisten zowel James Wade als Robert Thornton de perfecte leg te gooien in dezelfde partij.

Hieronder zie je de beelden van de bijna dubbele 9-darter van Michael van Gerwen.


Doe jij al mee met de gratis PDC WK 2018 Dartpoule? Je maakt kans dan op een ticket naar de Premier League Ahoy of één van de andere leuke prijzen. Voor deelname klik hier.