PDC WK dag 2 middag: Hendriks op briljante  wijze langs Jones PDC
PDC

PDC WK dag 2 middag: Hendriks op briljante wijze langs Jones

PDC WK dag 2 middag: Hendriks op briljante  wijze langs Jones

Dag twee van het Ladbrokes wereldkampioenschap bestaat uit een middag- en avondsessie. Vanmiddag kwam onder andere Jerry Hendriks in actie. De debutant beet het spits af tegen Wayne 'The Wanderer' Jones. Jerry Hendriks heeft op spectaculaire wijze de tweede ronde van het Ladbrokes wereldkampioenschap 2013 bereikt. In de partij waarin hij misschien wel de underdog positie had, liet de jonge Limburger briljant spel zien en liet zijn Engelse tegenstander Wayne Jones op verrassende wijze achter zich. In de partij kwam het in alle drie sets tot een beslissende leg. In de vierde leg van de derde set gooide Hendriks een prachtige 116 finish uit als antwoord op de 116 finish die Jones in de tweede leg van deze set gooide. Hendriks trok de partij op grootse wijze naar zich toe met een verbijsterende 156 finish. Jerry wacht op de winnaar uit de partij Phil Taylor v Michael Mansell.

Richie Burnett heeft zich met pijn en moeite in de tweede ronde kunnen voegen. De oud wereld kampioen had de partij aan het begin aardig in handen tegen de minder ervaren James Hubbard. Burnett zakte op gegeven moment behoorlijk in, ergeerde zich aan het publiek dat aan de kant was van Hubbard waardoor de jeugd wereldkampioen terug kon komen en zelf een tie break kon forceren. Uiteindelijk trok Burnett de partij met horten en stoten naar zich toe. Ook Terry Jenkins zien we in de tweede ronde terug, die geen kind had aan Steve Brown. Daryl Gurney werd de verrassende winnaar avn de middag. Nadat de Noord-Ier zijn voorronde partij won, was hij ook nog te sterk voor Andy Smith die een heel zwakke partij speelde.

De partij tussen de talentvolle 16-jarige Duitser Max Hopp en de Zuid-Afrikaan Charl Pietersen staat op het avondprogramma. Ook Phil Taylor verschijnt vanavond aan de oche. Hij gaat de strijd aan met zijn Noord-Ierse tegenstander Michael Mansell. De ogen zijn vanavond ook op Dave Chisnall en John Part gericht. In welke vorm zullen de Engelsman en Canadees verkeren? Chisnall treft de winnaar DPA Australian Grand Prix Order of Merit Shane Tichowitsch. Zij zullen het spits afbijten. Part mag tegen Joe Cullen. De avondsessie gaat rond de klok van 20:10 uur van start.

De partijen in de eerste ronde worden gespeeld over best of 5 sets. De voorronde partijen worden gespeeld over best of 7 legs. Het toernooi is in zijn geheel te zien via RTL7 en via de livestream van rtl7darts.nl. Klik hier voor het uitzendschema. Voor alle uitslagen zie het Ladbrokes wereldkampioenschap toernooicenter.

Speelschema 1e ronde dag 2 middagsessie
1x voorronde, 4x eerste ronde
Wayne Jones v Jerry Hendriks
Daryl Gurney v Robert Marijanovic (V)
Richie Burnett v James Hubbard
Terry Jenkins v Steve Brown
Andy Smith v Daryl Gurney

Wayne Jones (92.21) 0-3 Jerry Hendriks (87.50) (2-3)(2-3)(2-3)
Jones begint. Hendriks start sterk met 140. Met zijn 81 finish via de bull heeft behoudt Jones zijn leg. Hendriks stond op 83. In de tweede leg gooit Jerry 140 en houdt 96 over. Hij benut deze finish niet maar kan terugkomen om de 10 uit te gooien. Zijn pijl landt in de dubbel 12 waardoor hij deze finish verpest. Toch krijgt hij van zijn Engelse tegenstander de kans terugkomen en raakt de dubbel 1 met zijn derde pijl om de stand gelijk te maken. Jones gooit twee keer 140 in leg 3 en ook nog een 180. Met een 11-dart leg maakt de Engelsman er 2-1 van. Hendriks mist de bull voor zijn 170 finish. In zijn volgende beurt benut hij de dubbel 8 en brengt de stand weer in evenwicht. Jerry benut zijn 102 finish niet maar kan de leg alsnog naar zich toetrekken in zijn volgende beurt. Met dubbel 5 leidt de Limburger met 1-0 in sets. Na de eerste pauze begint Hendriks met 180. Met dubbel 16 leidt hij met 1-0 in legs in de tweede set.

Met pijn en moeite maakt Jones er 1-1 van via dubel 12. Met dubbel 5 dendert de jonge Nederlander verder. Met dubbel 16 maakt Jones er 2-2 van in legs. In de laatste leg gaat het wat moeizaam bij de spelers. Uiteindelijk gooit Hendriks de dubbel 16 raak en leidt met 2-0 in sets. Jerry begint de eerste leg van de dere set met 180 maar mist twee keer voor de leg. Hij krijgt echter de gelegenheid terug te komen en maakt er pakt de leg met dubbel 4. Met een prachtige 116 finish knokt The Wanderer terug. Jones gooit 180 en maakt er 2-1 van, maar krijgt als antwoord op zijn 116 in de tweede leg, ook een 116 van zijn Nederlandse tegenstander om de oren. Hendriks start de derde leg met 180, Jones gooit later in de leg ook de maximale score. De jonge Nederlander heeft nog 1 leg nodig voor de zege en die leg trekt hij in stijl naar zich toe met een briljante 156 finish.

Daryl Gurney (90.51) 4-3 Robert Marijanovic (82.16)
Met tops heeft Marijanovic de eerste leg in bezit. In de volgende leg komt Gurney als eerste op een finish van te staan. Die gooit hij niet uit. Hij komt terug en maakt de stand met dubbel 8 gelijk. Gurney komt op 100 te staajn in de volgende leg. Via tops leidt hij met 2-1. Robert gooit zijn 121 finish niet uit voor de 2-2. Hij komt terug en benut zijn 73 finish via tops. Marijanovic mist de dubbel 18 voor de voorsprong. Ook zijn tegenstander mist waardoor hij kan terugkomen. Met een rake dubbel 18 is het 3-2 in het voordeel van de speler uit Kroatië. Met dubbel 18 brengt Daryl Gurney de stand in evenwicht. Met zijn 46 finish via dubbel 8 is Daryl Gurney de tegenstander van Andy 'The Pieman' Smith.

Richie Burnett (82.73) 3-2 James Hubbard (78.80) (3-0)(3-0)(1-3)(2-3)(4-2)
Burnett mag aan de partij beginnen. De man uit Wales gooit een 180. Hij staat als eerste op een finsih van 18 en pakt de leg via dubbel 4. Met dubbel acht verdubbelt Burnett zijn voorsprong. Met tops dendert Richie Burnett zonder problemen verder en gaat met de whitewash overwinning de eerste pauze in. Burnett komt op 116 te staan maar mist tops voor deze finish. Hij komt terug en pakt de leg via dubbel 5. Hubbard komt nog niet tot spelen. Het lukt Hubbard niet zijn eerste leg te pakken. Hij mist de dubbels. Met dubbel 5 maakt de oud wereldkampioen er 2-0 in legs van in de tweede set. In de volgende leg gooit Burnett 180. James Hubbard gooit zijn 78 finish niet uit. Burnett kan er makkelijk 3-0 van maken en leidt met 2-0 in sets. Na de tweede pauze komt Burnett na 6 pijlen op 141 te staan. Deze finsih lukt niet. Aangezien zijn jonge tegenstander "off" blijft, kan hij terugkomen. Hij benut zijn dubbels echter niet en Hubbard heeft een kansje voor een leg. Maar de dubbels vallen nog steeds niet. Burnett komt terug en heeft ook "double trouble". De spelers blijven knoeien op de dubbels. Uiteindelijk trekt James aan het langste eind en heeft eindelijk zijn eerste leg te pakken. In de volgende leg gooit de jeugd wereldkampioen 180. Maar Burnett komt op 20 met Hubbard nog ver weg. Hij benut deze finish niet en houdt 10 over. De man uit Wales makkt er 1-1 van. Burnett gooit 180. James benut zijn 108 finish niet, Richie mist de dubbel 4 voor de leg.

Via dubbel 15 wint de jeugdspeler zijn tweede leg. Hubbard begint met 140. Buiten alle verwachtingen trekt Hubbars de derde set naar zich toe. De jonge speler kan opgelucht ademhalen. James heeft het te pakken. Met dubbel 16 wint hij de eerste leg in de vierde set. Hij benut de kansen niet om er 2-0 van te maken. Burnett maakt de stand gelijk met dubbel 10. Burnett gooit 180 in de volgende leg, gevolgd door 140 en laat 81 staan. Hubbard is nog ver weg. Met dubbel 16 breekt Burnett zijn tegenstander en leidt met 2-1. De man uit Wales heeft nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Hubbard mist zijn 100 finish om in de partij te blijven. Doordat Burnett mist, krijgt hij de gelegenheid terug te komen en maakt er 2-2 van. Met een prachtige 101 finish maakt Hubbard er 2-2 in sets van. Hubbard kan op 1-0 voorkoemn in de eerste leg van de vijfde set, maar mist zijn dubbels. Met dubbel 16 straft Richie de missers af. Burnett mist enkele dubbels voor de 2-0 en Hubbard profiteert. Met dubbel 16 maakt Burnett er 2-1 van. Hubbard komt als eerste op een finish van 83 die hij niet benut, Richie benut zijn 81 finish niet. Hubbard mist zijn dubbels maar kan terugkomen aangezien Richie weer "double trouble" heeft. De jonge speler forceert een sudden death leg. Burnett gooit 140. The Prince of Wales maakt er 3-2 van. Met dubbel 16 maakt Burnett een eind aan de zenuwslopende partij.

Terry Jenkins (94.31) 3-0 Steve Brown (86.12) (3-0)(3-1)(3-2)
Jenkins wint de bull en gooit 180 in 'zijn leg'. Jenkins mist een aantal pijlen voor de eerste leg maar kan terugkomen en trekt de leg alsnog naar zich toe. Terry verdubbelt zijn voorsprong en ook de volgende leg kan hij naar zich toetrekken via tops. Steve Brown is nog niet helemaal in het spel. The Raging Bull gaar jmet de whitewash overwinning de eerste pauze in. Na de eerste pauze heeft Brown eindelijk zijn eerste leg te pakken. Via tops maakt Jenkins er meteen 1-1 van. Brown komt als eerste op een finish van 80 te staan die hij niet benut. Jenkins komt op 40 en profiteert via tops. In de volgende leg gooit Jenkins 180. Hij faalt op zijn 56 finish maar kan terugkomen. Met dubbel 10 pakt Terry de leg en wandelt met de 2-0 voorsprong in sets de tweede pauze in. Met dubbel 10 is het 1-0 in de derde set voor Jenkins. Jenkins gooit zijn 144 finish niet uit, Brown kan profiteren met dubbel 8 en er 1-1 van maken. Met tops eist Jenkins zijn voorsprong weer op. Brown knont in de volgende leg door twee keer 140 te gooien. Jenkins beantwoordt met 140. Via tops maakt The Bomber er 2-2 van. Jenkins begint met 140 en met dubbel 8 trekt hij de partij naar zich toe.

Daryl Gurney (83.35) 1-3 Andy Smith (81.81) (3-1)(3-1)(2-3)(3-0)
The Pieman begint. Hij kan zijn leg neit behouden met zijn 56 finish. Gurney straft af met dubbel 16. De Qualifier maakt er 2-0 van. In de eerste set kan The Pieman mar 1 leg naar zich toetrekken en Gurney leidt verrassend met 1-0 in sets. Gurney zet zijn sterke vorm voort in de tweede set. Hij leidt met 2-1 in legs. Ook de derde leg trekt de Tom Kirby Memorial Irish Matchplay winnaar zonder problemen naar zich toe en gaat met een voorsprong van 2-0 in sets de tweede pauze in. Na de pauze knokt Smith terug door de eerste leg naar zich toe te trekken. De "double trouble" van Andy zet zich echter voort en hij kan er geen 2-0 van maken. Gurney mist ook een aantal dubbels. Uiteindelijk landt de pijl van de Noord-Ier in de dubbel 1. Andy komt op 121 te staan maar mist de dubbel 18 voor deze finish. Hij kan terugkomen aangezien zijn opponent nog ver weg staat. Met dubbel 8 maakt de Engelsman er 2-1 van. Smith krijgt de kans niet om de stand gelijk te maken. Met een prachtige 122 finish maakt Gurney er 2-2 van. De volgende leg is een matige voor Gurney maar komt uiteindelijk op 170 te staan. De eerste twee pijlen landen in de triple, maar de derde landt niet in de bull. Smith kan profiteren en zijn eerste set winnen. Andy mist tops voor de eerste leg in de vierde set. Daryl straft af met dubbel 16. Gurney mist dubbels maar Smith kan niet profiteren. Gurney komt terug en gooit de dubbel 9 uit met zijn derde pijl. De qualifier heeft nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Gurney komt op 68, Smith staat nog ver weg. Gurney mist zijn finish maar heeft de tijd terug te komen voor zijn 32 finish. Met deze finish heeft hij de zege te pakken.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws