PDC WK dag 3 avondsessie Michael van Gerwen is door naar ronde drie PDC
PDC

PDC WK dag 3 avondsessie Michael van Gerwen is door naar ronde drie

PDC WK dag 3 avondsessie Michael van Gerwen is door naar ronde drie

In Alexandra Palace te London ging de 26e editie van het PDC WK Darts verder. Afgelopen donderdag begon het toernooi in Londen met 96 heren en dames die een gooi naar de PDC World Championship titel doen. Rob Cross is de titelverdediger, hij versloeg vorig jaar Phil Taylor in zijn laatste WK finale.

Zaterdagmiddag ging de Fries Noppert helaas onderuit tegen de Nederlands sprekende Duitser Hopp. In de avondsessie die vanaf 20:00 uur live op RTL7 tv is te volgen komt Van Gerwen in actie. De Brabander treft Alan Tabern aan de oche in de tweede ronde. De overige drie wedstrijden zijn nog eerste ronde wedstrijden.

De avond begon met matige wedstrijden, Toni Alcinas won van Craig Ross die zeer matig speelde. Ryan Searle wist ook winst te halen uit een matig duel, de derde wedstrijd tussen Keegan Brown en Karel Sedlacek wat meer WK waardig. De oud jeugd wereldkampioen wist met 3-0 te winnen.

De afsluiter was voor de nummer een van de wereld die een krankzinnige opkomst had. Van Gerwen werd onthaalt met een bierdouche en begon emotioneel aan zijn opkomst. "Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt. Ik was er over de zeik, mijn handen zaten onder de drank. Alles plakte en ik kwam erg boos en vol emotie terug voor de opkomst. Ik was helemaal klaar voor mijn eerste wedstrijd en in een klap was alles weg" liet Van Gerwen weten aan RTL. Mighty Mike won uiteindelijk wel met 3-1 van Alan Tabern.

De PDC heeft meteen de bezoeker verwijderd uit de zaal en heeft een statement afgegeven dat ze dit soort gedrag absoluut niet tolereren.

Klik hier voor het volledige schema en alle uitslagen.

Het programma:
Toni Alcinas (86.03) v Craig Ross (71.47) (R1) 3-0 (3-0; 3-0; 3-1)
De 48-jarige darter uit Ashburton, Nieuw Zeeland mocht zijn koffers pakken voor het PDC WK omdat zijn landgenoot Tahuna Irwin Engeland niet in mocht. The Rock uit Nieuw-Zeeland kan echter ook weer snel zijn koffers pakken om terug te keren naar zijn thuishaven. Ross kwam niet verder dan een leg op het bord en scoorde een gemiddelde van slechts 71.47. Toni Alcinas wist deze matige wedstrijd eenvoudig te winnen. In set 3 wist Alcinas het enige hoogte puntje te laten zien hij noteerde de hoogste finish van de wedstrijd een 102 uitgooi.

Ryan Searle (87.82) v Stephen Burton (87.06) (R1) 3-0 (3-2; 3-0; 3-1)
In de eerste set komt Searle 2-0 voor en komt Burton volledig terug naar 2-2 maar de 31-jarige Searle pakt toch de set. Stephen Burton weet daarna nog slechts een leg te pakken, Bertie gaf vandaag niet thuis op de dubbel met slechts 13%.

Keegan Brown (95.78) v Karel Sedlacek (92.15) (R1) 3-0 (3-2; 3-2; 3-1)
In 2014 wist The Needle wereldkampioen bij de jeugd te worden, vorig jaar kwam Brown tot de laatste 16 van het WK. In set 1 braken beide mannen elkaar maar Brown ging er vandoor met de set winst. In de tweede set weet de Czech een 106-finish te noteren maar verloor evenals in set 1 de beslissende leg. In de derde set komt de Brit met twee 15-darters op 2-0, Karel Sedlacek pakt de derde leg waarna The Needle met een 13-darter de wedstrijd afsluit.

Michael van Gerwen (102.36) v Alan Tabern (93.45) (R2) 3-1 (3-1; 3-0; 2-3; 3-2)
Een vreemde start voor Mighty Mike die minuten lang op zich liet wachten. Achteraf bleek de Nederlander bekogeld met bier net voor zijn opkomst. Van Gerwen heeft zich duidelijk niet uit het veld laten slaan door dit incident en pakt set één met 3-1 en 107.33 gemiddeld. De tweede set gaat zonder leg verlies ook naar de Nederlander, in de tweede leg kreeg Tabern nog een kans om 1-1 te maken maar de Engelsman faalde. Na de tweede pauze pakt Tabern de eerste leg, MvG maakt 1-1 waarna de 52-jarige The Saint via een 11-darter 1-2 maakt. De Brabander maakt 2-2 waarna de Brit de beslissende leg mag beginnen. Tabern gooit wederom een prima leg en pakt set drie in 13-darts. Set vier start Van Gerwen met een 11-darter en hij weet Tabern ook meteen te breaken voor 2-0, de Brit krijgt een kans op 2-1 maar mist waarna de Nederlander drie matchdarts mist en Tabern 2-1 maakt. Als Van Gerwen matchdart vier mist maakt The Saint 2-2. In de vijfde leg als het erom gaat onderscheid Van Gerwen zich door een super leg te gooien en via een 11-darter de wedstrijd in het slot gooit.

[do_widget id=td_block_7_widget-4]

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws