PDC WK dag 4: droomdebuut voor van de Pas, Meulenkamp naar huis PDC
PDC

PDC WK dag 4: droomdebuut voor van de Pas, Meulenkamp naar huis

PDC WK dag 4: droomdebuut voor van de Pas, Meulenkamp naar huis

We zijn beland op dag 4 van het William Hill World Darts Championship 2015. Evenals de zaterdag, bestaat ook deze dag uit een middag- en avondsessie. Tijdens de middagsessie verschenen twee Nederlanders aan de oche. Debutanten Benito van de Pas en Ron Meulenkamp waren in de middagsessie ingedeeld.

Van de Pas speelde in de eerste partij van de middag tegen Paul Nicholson. De 21-jarige beleefde een droomdebuut. Nicholson werd met 3-2 verslagen. Van de Pas trok de partij in stijl naar zich toe met een mooie 109 finish.

Meulenkamp trof voormalig Lakeside kampioen Mark Webster. In een niet hoogstaande partij kon Meulenkamp één set naar zich toetrekken. De partij tussen Dean Winstanley en Wayne Jones stond ook op het programma. Het kwam tot een beslissende set. Jones wist op de 2-1 voorsprong te komen maar Winstanley knokte hard terug en kreeg het voor elkaar de nipte winst te pakken.

Kevin Painter streed tegen de winnaar uit de voorronde partij Boris Koltsov v Haruki Muramatsu. Na een zege op de Japanner mocht Koltsov aan het eind van de middag terugkomen. Painter kwam via een wjitewash in legs op een 1-0 voorsprong. In leg 2 sloeg Koltsov keihard terug door de leg ook met een whitewash te winnen. De Russische stunt kwam er echter niet. Koltsov zakte weer in. Painter trok de twee daaropvolgende sets zonder problemen naar zich toe.

De eerste ronde partijen worden gespeeld over best of 5 sets. De sets worden gespeeld over best of 5 legs. De voorronde partijen worden gespeeld over best of 7 legs. De partijen zijn tegen betaling te zien via de RTL7 stream en live/semi-live op RTL7. Alle uitslagen komen in ons toernooicenter te staan.

[textmarker color="FF7200"]Bieden op gesigneerd shirt van Michael van Gerwen voor KiKa kan tot vanavond 18:00 uur via deze link[/textmarker]

Eerste ronde en voorronde dag 4 middagsessie

Paul Nicholson (85.49) 2-3 Benito van de Pas (86.28) (0-3, 3-0, 3-1, 2-3, 0-3)
De heren gaan heel sterk van start. Beide starten met 180. Nicholson voegt er een 140 aan toe, van de Pas gooit 100 in zijn tweede beurt. Nicholson mist zijn 86 finish, waarna van de Pas zijn leg kan behouden met een 38 finish via d16. In leg 2 mist Nicholson tops voor zijn 95 finish. Met wederom d16 weet de jonge Nederlander te breken. Van de Pas dendert verder tegen Nicholson die nog niet helemaal in het spel zit. Mert zijn 41 finish pakt hij de eerste set met een whitewash.

In de eerste leg van de tweede set mist Nicholson d16 voor zijn 134 checkout. Hij kan terugkomen voor zijn 32 finish en benut deze via d8. Nicholson heeft zich goed weten te herstellen in de partij. Met een prachtige 116 finish verdubbelt hij zijn voorsprong. Nicholson komt in leg 3 wederom op 116. Ditmaal wordt deze finish niet benut. Hij trekt de leg wel naar zich toe. In navolging van zijn opponent pakt hij de set met een whitewash. In de eerste leg van de derde set gooit Paul zijn tweede 180. Met d5 pakt hij de voorsprong. In leg 2 mist Big Ben de bull maar net voor zijn 170 finish. Hij kan terugkomen en met zijn 25 finish via d8 trekt hij de stand gelijk.

Met zijn 80 finish via tops eist de Australiër zijn voorsprong weer op. Ook weet hij zijn tegenstander te breken. In leg 4 missen de spelers enkele dubbels. Van de Pas mist onder andere shanghai. Uiteindelijk raakt The Asset d2 en leidt met 2-1 in sets. Benito knokt door in de eerste leg van de vierde set een 180 te gooien. Dit doet hij in zijn tweede beurt. Nicholson wil met ook de maximale score beantwoorden maar zijn derde triple is niet raak, het wordt een 140. De voormalig PC Finals winnaar trekt aan het langste eind met zijn 16 finish via d8 en leidt met 1-0. Van de pas gooit zijn derde 180 in leg 2. Nicholson wil weer beantwoorden maar het wordt een 135. Met d9 kan Big Ben de stand gelijk trekken, waarna hij gelijkmaakt met zijn 40 finish via d10.

Beide spelers starten de vierde leg met 140. Nicholson mist zijn 64 finish voor de 2-2. Van de Pas kan niet profiteren om de set te pakken. Hij faalt op zijn 40 finish. De Australiër weet zijn 40 finish wel te benutten en forceert zodoende een beslissende leg. De Nederlander komt in de laatste leg als eerste op een finish en heeft alle ruimte aangezien zijn tegenstander nog ver weg is. Van de Pas trekt de set-stand gelijk met d16. Het is 2-2 in sets. In de eerste leg van de vijfde set komt de 21-jarige als eerste op een finish. Na een rake d18 leidt hij met 1-0. In de volgende leg mist van de Pas zijn 96 finish, Nicholson kan niet profiteren. Na een rake d8 heeft Big Ben nog 1 leg nodig voor de tweede ronde. Nicholson knokt door leg 3 met 100,180,180 te beginnen. Hij mist zijn 41 finish en van de Pas straft hard af en pakt de partij in stijl met een 109 checkout.

Boris Koltsov (79.27) 4-2 Haruki Muramatsu (75.69) (voorronde)
De Japanner gaat van start. Hij benut zijn 160 finish niet maar kan terugkomen. Met d10 laat hij 1-0 noteren. Muramatsu faalt op zijn 24 finish voor de 2-0. Koltsov kan gelijkmaken en zijn leg behouden met d2. In leg 3 faalt Haruki wederom op finishes. Boris breekt met zijn 60 finish en leidt met 2-1. De Rus dendert verder. In de volgende leg komt hij als eerste op een finish. Ook in deze leg weet hij zijn dubbel meten te vinden. Na een succesvolle 36 finish via d18 heeft hij nog 1 leg nodig voor de eerste ronde tegen Kevin Painter.

Haruki mist zijn 98 finish om in de partij te blijven. Maar Boris faalt ook op zijn 80 finish. Muramatsu kan de partij verlengen met zijn 56 finish via tops. Muramatsu gooit een score van 3 in leg 6. Hij mist tops voor zijn shanghai finish. Koltsov mist ook tops voor zijn 64 finish. In zijn volgende beurt mist Muramatsu tops heel ruim. Beide spelers staan op 40. Boris gooit zijn finish uit en mag later op de middag terugkomen.

Mark Webster (81.91) 3-1 Ron Meulenkamp (77.78) (3-1, 3-2, 0-3, 3-1)
De Nederlander gat van start en behoudt zijn leg met d8. De voormalig Lakeside kampioen weet ook zijn leg te behouden. Hij maakt gelijk met een 104 finish. In de volgende leg produceert Webster een 180 in zijn tweede beurt en breekt met en 45 finish via tops. Webster dendert verder door leg 3 op te eisen met een 107 finish. Mark pakt set 1 met 3-1 in legs en finishes van onder andere 104 en 107. Met onder andere een 180 en zijn 81 finish via tops schrijft Webster de eerste leg van de tweede set ook op zijn naam.

Meulenkamp benut zijn 116 finish niet maar kan terugkomen. Met zijn 60 finish via d10 trekt hij de leg-stand gelijk. Maar de Welshman weet zijn voorsprong weer op te eisen met een 72 finish via tops. In leg 4 mist Webster zijn 129 finish, Meulenkamp profiteert met d8 en forceert een beslissende leg. Webster mist finishes, Meulenkamp kan niet profiteren. Uiteindelijk raakt Mark d5 en leidt met 2-0 in sets. In de volgende leg knokt Meulenkamp met de maximale score en laat 76 staan. Ron gooit zijn finish niet uit.

Webster legt de druk en laat 44 staan. Ook deze wordt niet benut. In hun volgende beurten missen de heren weer dubbels. Uiteindelijk weet de Nederlander d10 te vinden voor de 1-0 voorsprong in set 3. In leg 2 kan Meulenkamp wederom profiteren van missers van zijn opponent. Met d12 verdubbelt hij zijn voorsprong. In leg 3 mist Ron zijn 161 en 64 finish maar hij kan terugkomen. Hij weet zijn 32 finish ook niet uit te gooien. Webster staat intussen op 44 maar ook hij gooit deze niet uit. De Nederlander pakt de set uiteindelijk met pijn en moeite via d4.

Webster gooit de maximale score in de eerste leg van de vierde set. Hij komt als eerste op een finish, de Nederlander nog ver weg. Webster faalt op zijn 20 finish maar heeft alle ruimte. Met d2 pakt hij de 1-0 voorsprong. Webster mist finishes maar Meulenkamp kan er geen 1-1 van maken. Hij faalt op zijn 56 finish. Als Webster het in zijn volgende beurt wederom niet kan afmaken, brengt Meulenkamp de stand alsnog in evenwicht via d10. Met tops maakt Webster er 2-1 van. De voormalig Lakeside kampioen is nog 1 leg verwijderd van de zege.

Webster mist zijn 54 finish maar Meulenkamp kan de partij niet verlengen met zijn 16 finish. In zijn volgende beurt faalt Mark op zijn 40 finish, ook Meulenkamp weet de dubbels weer niet te vinden. Toch mag de Nederlander het weer proberen maar ook hij blijft falen. Daarna faalt Webster wederom. Intussen staan beide heren op 2. Het lukt Ron niet deze uit te gooien. Met horten en stoten raakt Webster uiteindelijk de d1. In de volgende ronde speelt de amn uit Wales tegen Phil Taylor.

Dean Winstanley (93.66) 3-2 Wayne Jones (94.01) (3-0, 2-3, 1-3, 3-1, 3-1)
Winstanley mag beginnen. Hij zet meteen de toon door leg 1 met een 136 finish op te eisen. Jones faalt op zijn 90 finish voor de gelijkmaker. Winstanley breekt met een 76 finish binnen 2 darts. Over the Top dendert verder door leg 3 met de maximale score te beginnen. Ondanks gemiste dubbels kan hij deze leg winnen met d13. Jones kon namelijk niet profiteren. Winstanley pakt de 1-0 set-voorsprong. Met een 116 finish schrijft Winstanley de eerste leg in de tweede set op zijn naam. In leg 2 gooit Jones 180. Winstanley mist d18 voor zijn 147 finish, waarna Jones kan profiteren door wel d18 uit te gooien.

In de volgende leg gooit Winstanley wederom 180 maar ziet de leg naar zijn tegenstander gan. Jones gooit namelijk zijn 68 finish uit. In leg 4 is Over the Top goed voor zijn tweede 136 finish in de partij. Een beslissende leg is nodig. Met een 62 finish kan The Wanderer de set-stand in evenwicht brengen. Via d5 komt Winstanley op voorsprong in de eerste leg van de derde set. In de volgende leg komt Wayne als eerste op een finish. Met een 46 finish laat hij 1-1 noteren. Dean produceert 180 in leg 3 maar ziet ook deze leg naar Jones gaan. In leg 4 komen beide mannen op 68. Jones mag het eerst proberen en benut de finish via d16.

In de eerste leg van de vierde set gooit Jones onder andere 174. Winstanley mist d14 voor zijn 148 finish maar kan terugkomen en raakt d7. Dean start leg 2 met 180, Jones begint met 100,140. Met een 76 finish trekt Winstanley aan het langste eind. Winstanley mist de bull voor zijn 170 finish. Hij kan terugkomen maar mist weer zijn finish. Jones profiteert en komt terug tot 1-2. Met zijn 70 finish via d10 weet Winstanley een beslissende set te forceren. Zonder problemen behoudt Winstanley zijn leg aan het bvegin van de vijfde set. Dit doet hij met een 61 finish (14-darter).

In leg 2 mist Winstanley tops voor een 145 finish om met een been in de volgende ronde te staan, waarna Jones kan profiteren met d12 voor der 1-1. Na een 134 score laat Dean d12 staan. Jones legt de druk met een 140 en laat 42 staan. Dean weet d12 te raken en leidt met 2-1. Jones blijft knokken. Na een 130 score laat hij d8 staan. Winstanley mist de bull voor de zege maar kan terugkomen als Jones zijn d8 niet weet te raken. Over the Top gooit d8 wel raak en staat in de tweede ronde.

Kevin Painter (89.57) 3-1 Boris Koltsov (78.14) (3-0, 0-3, 3-0, 3-0)
Painter begint en behoudt zijn leg met een 74 finish. In leg 2 doet The Artist er nog een schepje bovenop. Met een 110 finish verdubbelt hij zijn voorsprong. In leg 3 mist Boris d16 voor een 105 checkout om van de 0 af te komen. Painter raakt tops en pakt de 1-0 voorsprong in sets. In de eerste leg van de tweede set mist de Rus tops voor zijn 160 finish. Hij kan terugkomen als Painter d12 mist voor zijn 141 finish. Via d10 kan Koltsov zijn eerste leg op zijn naam schrijven. In leg 2 knoeien beide spelers op hun dubbels. Uiteindelijk weet Boris te breken en zijn voorsprong te verdubbelen. Met onder andere maar liefst twee 180-ers pakt Koltsov de whitewash in de tweede set.

In de eerste leg van de tweede set mist Painter d8 voor zijn 96 finish. Hij kan terugkomen en maakt er met 1-0 van met d4. De Rus start de tweede leg met 180. Hij mist echter tops om gelijk te maken. De Engelsman profiteert met zijn 57 finish. Painter produceert in leg 3 zijn eerste 180 en maakt er 2-1 van in sets met een 138 finish via d12. Ook leg 1 van set 4 is een prooi voor The Artist. Dit doet hij met een 78 finish via tops. Koltsov is na een sterk optreden is set 2 afgezakt. Painter stoomt verder door ook leg 2 op zijn naam te schrijven met een prachtige 110 finish. In de volgende leg maakt Painter het af met d3.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws