PDC WK dag 6: Adrian Lewis na whitewash in tweede ronde PDC
PDC

PDC WK dag 6: Adrian Lewis na whitewash in tweede ronde

Vandaag zijn we aangekomen bij de zesde dag van het PDC wereldkampioenschap. Andy Smith kwam in de eerste wedstrijd van de avond moeizaam op gang, maar wist uiteindelijk de wedstrijd toch met 3-1 in sets binnen te slepen, waardoor Steve Brown de eerste ronde verliest. De Japanner Morihoro Hashimoto was versloeg in de voorronde de levende legende Paul Lim met 4-2. De energieke Arron Monk had zichtbaar moeite met het tempo van Justin Pipe, waardoor Pipe zonder noemenswaardige problemen 3-0 won. Michael Smith, de wereldkampioen onder 21, won met 3-1 van Morihoro Hashimoto. De avond werden afgesloten met een whitewash door tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis tegen Dennis Smith. De hele avond zullen wij updates verzorgen, maar RTL 7 zendt het de hele avond uit op televisie of .

Andy Smith - Steve Brown 3-1 in sets
Paul Lim - Morihoro Hashimoto (voorronde) 2-4
Justin Pipe - Arron Monk 3-0 in sets
Michael Smith - Morihoro Hashimoto 3-0 in sets
Adrian Lewis - Dennis Smith 3-0 in sets

Programma donderdag 18 december vanaf 20.00 uur
Andy Smith - Steve Brown 3-1 in sets (1-3, 3-2, 3-2, 3-0)

Andy Smith mist 8 legdarts om zijn eigen leg te houden en uiteindelijk profiteert Brown daarvan en komt 1-0 voor in legs in de eerste set. Smith breekt echter direct terug via een 96-finish. Brown pakt de eerste set door de derde en vierde leg met Tops uit te gooien.
Smith gooit 76 uit om in de tweede set op 1-1 te komen. Smith mist 101 in de derde leg en ziet Brown hiervan profiteren. Smith pakt de tweede set via Tops in de vijfde leg en komt dus op 1-1 in sets.
Smith finisht 66 voor een 2-0 voorsprong in de derde set. Brown breekt terug via een 56-finish. Brown mist dubbel 12 nipt voor een 9-darter, maar gooit alsnog een 10-darter om er een beslissende leg uit te halen. Brown zet met een 180-score, waardoor hij 81 overlaat de maximale druk op de 82-finish van Smith. Smith wordt echter niet warm of koud van de 180 van Brown en pakt de set via bull's eye en dubbel 16.
Smith breekt vervolgens Brown direct in de eerste leg van de vierde set. Brown mist 157 om op 1-1 te komen, maar ziet Smith 56 missen en mag terugkomen, maar hij mist waar hij zichtbaar van baalt. In de herkansing pakt Smith dan toch de 2-0 voorsprong in de vierde set. Brown krijgt kansen om de derde leg te pakken, maar krijgt de dubbel niet gevonden en ziet Smith de vierde set met 3-0 pakken. Smith weet zich hierdoor voor het eerst sinds het wereldkampioenschap van 2011 weer voor de tweede ronde te plaatsen en zal het in de tweede ronde opnemen tegen James Wade of Darren Webster, die morgen de strijd met elkaar aan zullen gaan.

Paul Lim - Morihoro Hashimoto 2-4 (voorronde)
Hashimoto pakt de eerste leg tegen de darts in. Hashimoto mist een 90-finish op de bull's eye voor een 2-0 voorsprong en Lim gooit 58 uit met twee pijlen om de stand op 1-1 te brengen. Lim mist een 130-finish op dubbel 5 om 2-1 voor te komen, maar mag terugkomen doordat Hashimoto 92 niet uit krijgt. Uiteindelijk pakt Lim dan toch de 2-1 voorsprong. Hashimoto breekt in de vijfde leg terug en komt dus op 3-2 voor en mag gaan gooien voor de wedstrijd. Hashimoto pakt de wedstrijd via een 131-finish.

Justin Pipe - Arron Monk 3-0 in sets (3-1, 3-1, 3-1)
Pipe pakt de eerste set met 3-1 door een break in de vierde leg.
Pipe mist in de tweede leg van de tweede set de bull's eye op een haar voor een 130-finish, maar in de herkansing maakt hij er 1-1 van. Terwijl Monk zichtbaar moeite heeft om zijn eigen spel te spelen en zich aan te passen aan het tempo van Pipe. Pipe pakt vervolgens de derde leg tegen de darts in. Pipe pakt ook de tweede set met 3-1 en is dus hard op weg naar de tweede ronde.
Pipe finisht 55 met twee pijlen om 1-0 voor te komen in de derde set. Monk finisht 100 met twee pijlen om op 1-1 te komen. Pipe komt ook in de derde set op een 2-1 voorsprong doordat hij 56 uit gooit. Pipe mist 160 voor de wedstrijd, maar Monk krijgt 60 niet uit en ziet Pipe Tops gooien voor de wedstrijd. Pipe zal het in de volgende ronde opnemen tegen Devon Petersen.

Michael Smith - Morihoro Hashimoto 3-1 in sets (1-3, 3-2, 3-2, 3-0)
Hashimoto finisht 89, nadat hij 180 heeft gegooid om hem daarop weg te zetten, om 1-0 in de eerste set voor te komen. Hashimoto mist net 141 om 2-0 voor te komen en ziet Smith op 1-1 komen. Hashimoto straft de missers van Smith op de dubbel af en pakt de eerste set met 3-1.
Hashimoto finisht 98 om er 1-1 van te maken in de tweede set. Smith pakt de tweede set met 3-2.
Hashimoto komt in de derde set 1-0 voor via een 69-finish. Hashimoto mist 110 om 2-1 voor te komen en Smith weet hiervan te profiteren door te breken. Smith mist 77 en Hashimoto finisht 152 om er een vijfde en beslissende leg uit te slepen in de derde set. Smith finisht 70 voor de setwinst.
Na wat missers over en weer pakt Smith de tweede leg van de vierde set en komt 2-0 voor in de set, die hem zijn eerste overwinning ooit op het wereldkampioenschap kan opleveren. Smith pakt de vierde set met 3-0 en zal het in de volgende ronde opnemen tegen Phil Taylor.

Adrian Lewis - Dennis Smith 3-0 in sets (3-0, 3-0, 3-0)
Lewis finisht 126 voor een 1-0 voorsprong in de eerste set. Lewis pakt vervolgens de eerste set met 3-0.
Lewis gooit 70 uit om meteen in de tweede set een break te pakken. Ook de tweede set gaat met 3-0 naar Lewis.
Lewis weet ook de derde set met 3-0 te winnen en zal in de volgende ronde tegen Vincent van der Voort aantreden.