PDC WK dag vier Huybrechts eruit en Van den Bergh ontsnapt PDC
PDC

PDC WK dag vier Huybrechts eruit en Van den Bergh ontsnapt

PDC WK dag vier Huybrechts eruit en Van den Bergh ontsnapt

De eerste wedstrijd van de middagsessie ging tussen Beaton de man met de mooiste worp en Darius Labanauskas. Lucky D wist bij de BDO in 2017 de laatste acht te halen. Beaton wist in 1996 wereldkampioen te worden maar kwam bij de PDC nooit verder dan de laatste 16. Tot vandaag omdat hij met 4-2 de oud wereldkampioen aan de kant wist te zetten.

In 2012 wist Huybrechts zijn beste WK prestatie neer te zetten met een plek bij de laatste acht. Vanmiddag moest hij Luke Humphries verslaan om zich wederom bij de laatste acht van het WK te vervoegen. Humphries wist vorig jaar ook tot de laatste acht te komen van het World Championship, Humphries verloor vorig jaar in de kwartfinale van Michael Smith. Vandaag wist Humphries te bewijzen geen eendagsvlieg te zijn, de Brit komt wederom in actie bij de laatste acht, Cool Hand gunde de Belg slechts een set vandaag.

De laatste wedstrijd was voor Van den Bergh, de Antwerpenaar wist twee jaar geleden tot de laatste acht te komen en wist vandaag door Lewis te verslaan wederom in actie te komen bij de laatste acht. Van den Bergh stond met 1-3 in sets achter met de rug tegen de muur, knap wist hij de wedstrijd te keren en met 4-3 te winnen. De Belg wist ook twee jaar achtereen wereldkampioen te worden bij de jeugd.

De wedstrijden
Steve Beaton (90.44) 2-4 Darius Labanauskas (94.25) (2-3; 3-2; 1-3; 3-0; 0-3; 1-3)
Voor het eerst in zijn carrière wist Labanauskas zich te plaatsen voor de laatste acht waar hij het gaat opnemen tegen de nummer een van de wereld Michael van Gerwen. The Bronzed Adonis inmiddels 55-jaar wist in de eerste twee sets de druk er vol op te houden bij Labanauskas. In de eerste set voorkwam een 114-finish van Labanauskas dat Beaton nog een kans kon creëren. De Tweede set werd ook beslist met een bepalende vijfde leg die de 55-jarige Brit met een bull finish naar zich toe trok. Set drie wist de Engelsman slechts een leg te pakken waarna de vierde set zonder leg verlies van Beaton ging. In sets vijf en zes wist Beaton niet meer thuis te geven, Labanauskas bleef stabiel spelen en plaatste zich voor het eerst bij de laatste acht in Ally Pally.

Kim Huybrechts (89.11) 1-4 Luke Humphries (95.11) (3-2; 0-3; 2-3; 1-3; 0-3)
Een 110-finish en het missen van Luke Humphries brengen de Belg Huybrechts de eerste set. De tweede set gaat zonder leg verlies naar de jonge Humphries omdat The Hurricane de buitenste ring maar niet weet te vinden. In set drie komt er evenals in de eerste set een beslissende vijfde leg echter nu maakt de Belg een beslissende fout, vanaf 83 zet hij de beurt weg op dubbel achttien waarna tegen de verwachting van Huybrechts in Humphries 146 uitgooit voor set winst. Als Huybrechts in de vierde set 142 mist op dubbel 11 en in de vierde leg nog een dubbeltje is het gat geslagen en loopt de 24-jarige Brit in de vijfde set weg en staat Cool Hand Luke voor het tweede opeenvolgende jaar in de kwartfinale van het PDC WK.

Dimitri Van den Bergh (96.06) 4-3 Adrian Lewis (93.7) (1-3; 1-3; 3-1; 2-3; 3-1; 3-1; 3-1)
Jammer voor de Belg begint de 'oude' jackpot weer terug te komen, de Engelsman geeft in de eerste twee sets slechts een leg per set af. The Dreammaker weet in de tweede set nog wel een 12-darter op 104 te eindigen maar de Jonge Belg staat te gespannen te spelen om het Lewis lastig te maken. Ook de derde set geeft Van den Bergh af waarna hij begint aan zijn comeback. Van den Bergh stond met 1-3 in sets met de rug tegen de muur maar weet met onder andere een 14- en een 13-darter de vijfde set te pakken. In set zes weet de Belg met een 13- en 11-darter de druk volledig op Jackpot te zetten en 3-3 te maken in sets. In de zevende set is de Brit aan het wankelen gebracht, Lewis pakt nog de eerste leg waarna Van den Bergh drie legs op rij pakt waarmee de Belg voor de tweede keer een plek bemachtigd bij de laatste acht in Londen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws