Home PDC PDC WK jeugd: De Zwaan en Zonneveld strandden in halve finale

PDC WK jeugd: De Zwaan en Zonneveld strandden in halve finale

Maandag werd in de Barnsley Metrodome het PDC WK jeugd gespeeld tot aan de finale. Deze finale zal tijdens de Players Championship Finals op het podium gespeeld tussen de halve finale en de finale in. Op dit toernooi zien we alle PDC-tourkaarthouders die op 2 januari 2020 23 jaar of jonger waren in actie. Daarnaast hebben de beste spelers van de Development Tour zich van een plekje verzekerd en zijn er enkele internationale qualifiers.

De 96 spelers begonnen in 32 poules van drie, waarvan enkel de groepswinnaars door gingen. Hier sneuvelden al de nodige Nederlanders. Daan Bastiaansen kwam de poule met Jeffrey de Zwaan niet door. Zo moest Kevin Doets moest zijn meerdere erkennen in Joshua Richardson, kwamen Maikel Verberk en Levy Frauenfelder in een volledige Nederlandse poule te kort tegen Moreno Blom. Jurjen van der Velde overleefde de poule met Ted Evetts niet. Damian Mol, die vrijdag nog de zesde Development Tour won, was niet opgewassen tegen de Duitser Kevin Troppmann. Geert Nentjes werd verrast door Man Lok Leung uit Hong Kong. Owen Roelofs sneuvelde tegen Fred Box. Danny van Trijp had een minder legsaldo dan Welshman Rhys Griffin. Berry van Peer, die een tourkaart bemachtigde door in de top drie van de Development Tour te eindigen, kwam tekort tegen Bradley Halls. Jitse van der Wal verloor van Liam Meek.

Daarnaast werd PDC tourkaarthouder en voormalig Players Championshipwinnaar Harry Ward in de poulefase verrast door Jarred Cole.

Zodoende waren er na de poulefase nog vier Nederlanders en een Belg over: Jeffrey de Zwaan, Gian van Veen, Moreno Blom, Niels Zonneveld en Brian Raman.

Jeffrey de Zwaan klopte achtereenvolgens zijn landgenoten Gian van Veen (6-3 bij de laatste 32) en Moreno Blom (6-5 bij de laatste 16), voordat Ryan Meikle, de nummer 1 van de Development Tour Order of Merit met 6-5 opzij gezet werd. The Black Cobra moest op zijn beurt in de halve finale in een beslissende elfde leg het hoofd buigen tegen Joe Davis. Moreno had bij de laatste 32 nog Joshua Richardson, de BDO WK jeugd winnaar van 2016 en zoon van James Richardson, met 6-3 naar huis gestuurd.

Niels Zonneveld was bij de laatste 32 de runner-up van vorig jaar Adam Gawlas uit Tsjechië met 6-1 de baas om een ronde later George Killington met 6-5 te verslaan. In de kwartfinale was Niels met 6-2 te sterk voor Nathan Rafferty. Ook voor hem viel in de halve finale het doek. Hij kwam met 6-1 tekort tegen Bradley Brooks.

Brian Raman versloeg de Duitser Kevin Troppmann met 6-2 en Lewis Pride met 6-3, die een ronde eerder nog Ted Evetts in een beslissende elfde leg versloeg, voordat de Belg met 6-4 zijn meerdere moest erkennen in Joe Davis, die de Development Tour 2020 als nummer 11 had afgesloten.

Keane Barry, die na zijn BDO WK jeugd titel eerder dit jaar en zijn tweede plek op de PDC Development Tour 2020 zeker een speler was om rekening mee te houden strandde bij de laatste 16 met 6-5 tegen Martin Schindler.

Joe Davis won op weg naar de finale naast van de Belg Brian Raman en Nederlander Jeffrey de Zwaan onder andere van Jack Malen en Jaikob Selby Rivas. Bradley Brooks bond op weg naar zijn finaleplek onder andere Rhys Griffin, William Borland, Martin Schindler en Niels Zonneveld aan de zegekar. Davis en Brooks zullen op 29 november de finale spelen. Dit zal gebeuren tussen de halve finales en finale van de Players Championship Finals.

PDC WK jeugd
Laatste 32
Jeffrey de ZwaanGian van Veen 6-3
Moreno Blom – Joshua Richardson 6-3
Callan Rydz – Lok Yin Lee 6-3
Ryan Meikle – Sebastian Bialecki 6-0
Lewis Pride – Ted Evetts 6-5 
Brian Raman – Kevin Troppmann 6-2
Jaikob Selby Rivas – Man Lok Leung 6-5
Joe Davis – Jack Male 6-3
Martin Schindler – Jack Main 6-3
Keane Barry – Dom Taylor 6-3
William Borland – Fred Box 6-4
Bradley Brooks – Rhys Griffin 6-2
Jarred Cole – Rusty Jake Rodriguez 6-5 
Nathan Rafferty – Bradley Halls 6-3
Niels Zonneveld – Adam Gawlas 6-1
George Killington – Liam Meek 6-3

Laatste 16
Jeffrey de ZwaanMoreno Blom 6-5
Ryan Meikle – Callan Rydz 6-5
Brian Raman – Lewis Pride 6-3
Joe Davis – Jaikob Selby Rivas 6-2
Martin Schindler – Keane Barry 6-5
Bradley Brooks – William Borland 6-4
Nathan Rafferty – Jarred Cole 6-2
Niels Zonneveld – George Killington 6-5

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan – Ryan Meikle 6-5
Joe Davis – Brian Raman 6-3
Bradley Brooks – Martin Schindler 6-5
Niels Zonneveld – Nathan Rafferty 6-2

Halve finale
Joe Davis – Jeffrey de Zwaan 6-5
Bradley Brooks – Niels Zonneveld 6-1