Bradley Brooks wint PDC WK jeugdfinale en mag naar Alexandra Palace PDC
PDC

Bradley Brooks wint PDC WK jeugdfinale en mag naar Alexandra Palace

Bradley Brooks wint PDC WK jeugdfinale en mag naar Alexandra Palace

Zondagavond werd in de Ricoh Arena te Coventry de finale van het PDC WK jeugd gespeeld. Hierin wisten we op voorhand dat een negende speler tot PDC wereldkampioen jeugd gekroond zou worden. Dimitri van den Bergh (2017 & 2018), Luke Humphries (2019), Michael Smith (2013), Max Hopp (2015), Keegan Brown (2014), Corey Cadby (2016), Arron Monk (2011) en James Hubbard (2012) wisten al eerder het PDC WK jeugd gewonnen, maar het verleden heeft al bewezen dat het winnen van dit toernooi geen garantie is voor een gouden toekomst in het darten.

PDC-tourkaarthouder Bradley Brooks won op weg naar de finale onder andere van Rhys Griffin en mede-tourkaarthouders William Borland, Martin Schindler en Niels Zonneveld. Joe Davis bond onder andere de Belg Brian Raman, Jack Malen, Jakob Selby Rivas en Jeffrey de Zwaan aan de zegekar. In een gelijkopgaande finale trok Bradley Brooks met 6-5 aan het langste eind en mag zich dus op gaan maken voor het PDC WK. Het verslag van het PDC WK jeugd tot aan de finale is hier te vinden.

PDC WK jeugdfinale
Bradley Brooks (81,43) 6-5 Joe Davis (78,16)
Brooks maakt via een 104-finish 1-1. Bam Bam gooit een 13-darter om op 5-5 te komen en een beslissende elfde leg af te dwingen. Brooks forceerde een doorslaggevende break om met 6-5 te winnen.

Foto: PDC Twitter

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws