Van der Voort en Noppert winnen tijdens de PDC World Matchplay PDC
PDC

Van der Voort en Noppert winnen tijdens de PDC World Matchplay

Van der Voort en Noppert winnen tijdens de PDC World Matchplay

In de Marshall Arena in Milton Keynes wisten Van der Voort en Noppert zich te plaatsen voor de tweede ronde van de World Matchplay. 32-spelers strijden om de The Phil Taylor Trophy waarbij het deelnemersveld is bepaald door de top 16 aangevuld met 16 qualifiers vanuit de ProTour Order of Merit.

Zowel Noppert als Van der Voort wisten zich te plaatsen via de ProTour Order of Merit voor de Matchplay, de huidige nummer 33 van de OoM Van der Voort speelde zijn tiende World Matchplay. De Noord-Hollander wist in 2009 zijn beste prestatie te behalen met een plek bij de laatste acht. Noppert speelde de voorlaatste wedstrijd tegen Price, de Fries debuteerde vorig jaar waar hij bij de laatste 32 verloor van Gary Anderson. Tijdens de Corona stop heeft Noppert zijn tuin goed onder handen genomen, vandaag wist de Fries de nummer drie van de wereld onder handen te namen. Noppie versloeg Gerwyn Price met 7-10 in een spannend duel.

Voor aanvang liet de Noord-Hollander Van der Voort aan Arjan van der Giessen weten dat hij pijnlijk geconfronteerd werd met geen wedstrijd ritme tijdens de summer-series. Van der Voort heeft zich blijkbaar goed weten te herstellen en liet een goede wedstrijd zien. Van der Voort noteerde zeven maximale 180-scores en wist Chisnall volledig de baas te blijven. De 44-jarige The Dutch Destroyer versloeg de Brit met 6-10 voor een plek in de tweede ronde van de World Matchplay.

Met George Noble aan het bord ging de wedstrijd tussen White en Cullen weer tot het gaatje, een sudden death leg moest uiteindelijk de beslissing brengen. The Rockstar wist koel te blijven en de leg op dubbel 16 te finishen waarmee Cullen naar de tweede ronde gaat.

Rapid Evans weet in de laatste fase van de wedstrijd die totaal in balans was wat dubbels te laten liggen waardoor de Noord-Ier kon profiteren en de wedstrijd naar zijn hand wist te zetten. Gurney versloeg de Brit met 10-5.

In de afsluiter van de avond kwam een Lewis aan het bord die fysiek en mentaal beter uit de Corona pauze is gekomen. Omdat George Noble de scheidsrechter was moest er wederom een verlenging aan te pas komen om een overwinning te forceren voor Jackpot.

Hieronder zijn de volledige wedstrijd verslagen te lezen.

De wedstrijden:
Dave Chisnall (94.2) v Vincent van der Voort (98.95) 6-10
De Nederlander liet voor aanvang weten dat hij tijdens de Corona break met name in het begin fanatiek aan het bord gestaan heeft met Van Gerwen maar dat hij wedstrijd ritme mist wat met name tijdens de summer-series pijnlijk duidelijk werd. De Noord-Hollander begint goed aan de Matchplay met een break op de Brit waarna Chizzy 138 mist op dubbel-12 waardoor Vd Voort vanaf 80 mocht gooien voor de tweede leg, helaas mist hij tops maar weet Chisnall geen dubbel te raken waardoor de Nederlander 0-2 kan maken en met een 15-darter vervolgens ook nog 0-3 voor weet te komen. Via een 12-darter weet Chisnall terug te breaken, als 68 ook uitgaat op tops gaan de mannen de eerste pauze in waarbij de Nederlander 2-3 voor staat.

[caption id="attachment_346024" align="alignright" width="239"]

Van der Voort en Noppert winnen tijdens de PDC World Matchplay

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2020
MARSHALL ARENA,
MILTON KEYNES
PIC LAWRENCE LUSTIG
ROUND1
DAVE CHISNALL V VINCENT VAN DER VOORT
VINCENT VAN DER VOORT IN ACTION[/caption]

Na de pauze krijgt Va der Voort een 12-darts 130-finish break om de oren waarna hij kansen krijgt terug te breaken omdat de Brit opnieuw de dubbel niet weet te raken maar Van der Voort pakt deze kans niet op. De Nederlander gooit in leg acht zijn derde maximale score gevolgd met een 84-finish voor de gelijkmaker. De inwoner van het Engelse St Helens weet vervolgens zijn leg te behouden waarna Van der Voort met hangen en wurgen zijn leg weet te behouden voor 5-5.

Na de tweede pauze pakt de Brit zijn leg en gooit de Noord-Hollander een sterke (eigen) leg voor 6-6. Na zijn zesde 180-score komt Van der Voort met een 101-finish op 6-7 en weet hij de break in leg veertien via dubbel tien te verzilveren. Met een sterke 11-darter weet Van der Voort vervolgens opnieuw te breaken en met een been in de tweede ronde te komen. In de zestiende leg weet de Nederlander op het juiste moment een 171-score te gooien en vervolgens nadat Chizzy 141 niet weet te finishen dubbel 18 te raken voor een plek in ronde twee.

Ian White (93.8) v Joe Cullen (90.42) 12-13
Cullen gaat goed uit de startblokken door 3-0 weg te lopen. De 49-jarige Diamond weet in leg vier zijn eerste maximale te gooien en de leg binnen te houden waarna hij via zijn tweede max en een 118-finish de schade weet te beperken met 2-3.

Na de pauze weet White via een 151-finish de 0-3 volledig weg te poetsen naar 3-3. The Rockstar weet nog 3-4 te maken waarna White 4-4 maakt en Diamond 142 mist op dubbel 11 die er in de herkansing wel in gaat voor de break en de voorsprong. Omdat Cullen het niet weet af te maken kan White net voor pauze twee op 6-4 voor komen. Na de tweede pauze lijkt White het gat te slaan met een 13-darts break die hij weet te verzilveren met een 100-finish. De 31-jarige Cullen weet de dertiende leg te pakken via een 95-finish die hij met twee keer dubbel 19 weet af te maken. White mist vervolgens 127 op de bull waarna Cullen tops mist vanaf 160. Diamond maakt het niet af waardoor Cullen 8-6 terug weet te komen. Als White 141 mist op dubbel 12 gooit Cullen 98 uit om de achterstand terug te brengen naar één leg. (8-7) Als de man uit Stoke on trent mist komt Joe Cullen uit een kansloze positie terug naar 8-8. Cullen gooit een puike leg waarmee hij in 14-darts op 8-9 komt, White weet via een broodnodige 89-finish op de bull 9-9 te maken voor de verlenging.

De verlenging die traditioneel geleid wordt door The Puppy George Noble werd begonnen door Cullen die op 9-10 voor komt. De kwartfinalist uit 2015 White weet onder druk tops te raken voor 10-10. White kreeg één pijl op de bull voor de noodzakelijke break maar mist doel waardoor Cullen zijn leg weet te behouden. Diamond staat volledig onder spanning waardoor hij het initiatief legt bij Cullen die zijn eerste wedstrijdpijl mist en White alsnog tops raakt voor 11-11. De 23ste leg blijft wederom bij de speler die de leg begon, Cullen gooit onder druk 66 uit. Als White 116 niet weet te raken vinden voor Cullen twee wedstrijd-pijlen geen doel. De alles beslissende 'sudden death' leg mocht Cullen beginnen, de 31-jarige The Rockstar weet het hoofd koel te houden en dubbel 16 te finishen voor de winst.

Daryl Gurney (92.36) v Ricky Evans (90.7) 10-5
Voor de eerste pauze valt er geen break alle legs gaan met de darts mee waardoor rapid Evans met 2-3 de eerste pauze in gaat. Ook na de pauze houden de stoïcijnse Gurney en de altijd in beweging zijnde Evans zich in harmonie, Evans kreeg in de leg tien een kansje om te breaken maar faalde waardoor ook de tweede pauze wordt aangevangen met de stand op 5-5.

Na de tweede pauze valt eindelijk de eerste break, de Noord-Ier Gurney weet Evans in 16-darts te breaken nadat de buitenste ring door Rapid gemist wordt waarna hij ook de twaalfde leg weet te pakken. Ook leg 13 gaat de dubbel er niet in bij de Engelsman waardoor de 34-jarige SuperChin ook 8-5 maakt. Evans weet in de derde sessie geen dubbel meer te raken waardoor Vincent van der Voort oog in oog komt te staan met Gurney in de tweede ronde.

Gerwyn Price (90.75) v Danny Noppert (90.95) 7-10
Met een 114-finish weet Price direct de toon te zetten, Price kwam overigens ditmaal niet op met ice ice baby maar opende wel in 14-darts. De Fries die tijdens de Corona pauze zijn tuin kon opknappen wist keurig in vijf beurten zijn leg te behouden. In 14-darts gooit Noppie een 80-finish om een break te forceren in de derde leg. De Fries weet zijn break te verzilveren waarna net voor de eerste pauze Price na een gemiste dubbel van Noppert zijn leg weet binnen te houden.

[caption id="attachment_346062" align="alignright" width="300"]

Van der Voort en Noppert winnen tijdens de PDC World Matchplay

BETFRED WORLD MATCHPLAY 2020
MARSHALL ARENA,
MILTON KEYNES
PIC LAWRENCE LUSTIG
ROUND1
GERWYN PRICE V DANNY NOPPERT
DANNY NOPPERT IN ACTION[/caption]

Na de pauze mist Price een dubbeltje om te breaken waarna Noppert 58 uitgooit om de voorsprong te behouden. The Iceman weet vervolgens 122 te finishen om zijn eigen leg in 12-darts te behouden. De achtste leg gaat in 14-darts naar Price die vervolgens een 14-darts break terug krijgt van Noppert waarmee hij 4-6 maakt voor de tweede pauze.

Na de tweede pauze blijft de Fries stabiel spelen, na drie eerdere 180-score gooit Noppert een 177-score om op weg te gaan naar een break. Noppert mist maar ook Price krijgt de dubbel er niet in waardoor de Nederlander toch kan uitlopen naar 4-7. In de twaalfde leg weten beide de triple niet te vinden toch weet Price in de leg van Noppert als eerste op een dubbel te komen maar krijgt de dubbel er niet in waardoor Noppert een hand vol kansen krijgt maar ook faalt. Met een 89-finish op de bull in de 13de leg is Noppert weer bij de les. Als de Nederlander vervolgens ook 5-9 voor weet te komen weet price in 12-darts nog 6-9 te maken maar het doek lijkt te vallen las Noppert mag aanleggen voor de wedstrijd. De Fries mist een hand vol wedstrijd-pijlen waardoor Price nog 7-9 kan maken, Noppert gooit op een belangrijk moment zijn vijfde 180-score waarna hij 88 uitgooit op dubbel zeven voor de winst.

Adrian Lewis (97.2) v Steve Beaton (89.94) 11-9
Good old Beaton wist in 13-darts Jackpot te breaken in de derde leg van de wedstrijd. Lewis gooit echter ook een 13-darts break in het eerste deel waardoor het 2-2 is en Jackpot zijn break net voor de pauze weet te verzilveren in 11-darts om met 3-2 de pauze in te gaan. Lewis oogt fitter en laat zien scherp te zijn voor deze Matchplay editie.

In leg negen die Lewis is begonnen gooit Beaton zijn derde maximale om vervolgens 46 te missen voor de felbegeerde break. De 56-jarige The Bronzed Adonis loopt net voor de pauze tegen een break aan als Lewis dubbel 16 uitgooit voor 6-4. Na de pauze krijgt Lewis de leg niet uit waardoor Beaton kan terug breaken. Jackpot vecht zich echter terug en weet in 13-darts weer terug te breaken, Lewis weet zijn break ook niet te verzilveren na een pudding leg maakt Beaton 7-6. De vijfde break op rij is een feit als Lewis 91 uit weet te gooien met twee pijlen voor 8-6. Deze leg weet Jackpot wel te scoren waardoor hij lijkt de break te verzilveren maar weet de leg niet af te maken. Beaton breakt wederom terug waardoor de beslissing nog niet gevallen is. Als The Bronzed Adonis zijn break wel weet te verzilveren is het 8-8 met George Noble bij het bord lijkt deze wedstrijd ook uit te lopen op een verlenging.

Jackpot Lewis maakt 9-8 en gaat op jacht naar de belangrijkste break van dit duel. Beaton heeft vaker met dit bijltje gehakt en komt als eerste op een finish, Lewis krijgt 170 niet uit waarna Beaton tops raakt voor de verlenging. Middels een mooie 104-finish weet lewis zijn leg te behouden en in de verlenging 10-9 voor te komen, als Beaton de triple maar lastig weet te vinden staat de deur open voor Lewis die als eerste op een finish komt. Als 160 niet uit gaat door Beaton weet Lewis 72 uit te gooien voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws