Home PDC Peter Wright: “Ik blijf bij dit setje darts en ga voor 120...

Peter Wright: “Ik blijf bij dit setje darts en ga voor 120 gemiddeld”

The Snakebite wist het onlangs niet waar te maken op het PDC WK en ging al in de tweede ronde met 1-3 zitten tegen Jamie Lewis. Vanwege galstenen, die net voor de kerstdagen opdoken, had Wright verre van een ideale voorbereiding. Maar de Schot is op de weg terug en zette zijn woord kracht bij door vorige week Michael van Gerwen te verslaan in de tweede speelweek van de Premier League.

Peter Wright tegenover Red Dragon: “Ik was niet in topconditie en sinds de kerstdagen ben ik ook in gewicht afgevallen waar ik aan moest wennen. Mijn worp is daardoor veranderd en ik moet sindsdien iets harder gooien.”

Maar het meest opvallende nieuws is wellicht dat hij beweert een setje darts te hebben gevonden dat hij trouw zal blijven. De meester van het wisselen met pijlen lijkt de ultieme setup te hebben gevonden.

“De laatste weken is een goede training voor mij geweest waarbij ik het juiste setje darts heb gevonden en de worp die erbij gepaard gaat. Ik ben terug bij de ‘Diamond darts’ en heb alle andere setjes weggedaan. Veel mensen hebben gezegd dat ik bij dit setje moet blijven en dat is ook precies wat ik ga doen. Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee gemiddelden kan gooien van ruim 120,00 gemiddeld,” besloot Peter Wright.