Home PDC Phil Taylor doneert 20.000 pond voor genezing doodzieke jonge fan

Phil Taylor doneert 20.000 pond voor genezing doodzieke jonge fan

Phil Taylor heeft maar liefst £ 20.000 gedoneerd om een doodzieke jonge Schotse dartsfan te helpen in het financieren van een levensreddende behandeling. The Power deed dit, nadat hij de zes jaar oude Jackson Waddell ontmoette tijdens een demonstratie in Govan afgelopen weekend. 

Deze jongen lijdt aan hersenverlamming en zijn familie probeert £ 70.000 pond bij elkaar te krijgen, zodat hij in Amerika een levensreddende behandeling kan krijgen. Desalniettemin, was Taylor zo geraakt door de moed van de jongen dat hij na het overhandigen van £ 20.000 beloofde de familie te helpen om de resterende £ 50.000 bij elkaar te krijgen om zijn operatie te bekostigen.

Taylor zei zelf: “Ik kwam gewoon op de Fairfield Social Club in Govan en werd voorgesteld aan hem en ik kon er niets aan doen maar wilde gewoon iets voor hem betekenen. We raakten aan de praat en zijn familie is zo liefdevol. Het breekt gewoon mijn hart om te horen wat hij doormaakt. Hij moet dan ook behandeld worden. De familie deed hun best om het geld bijeen te krijgen, maar ik kon direct helpen door £ 20.000 te geven.”

De 16-voudig wereldkampioen beloofde ook te informeren bij zijn vrienden Ronnie O’Sullivan en Robbie Williams om hen aan te sporen om ook geld hieraan te doneren: “Ik gebruik de komende dagen om wat vrienden, zowel Ronnie en Robbie te bellen, en we zullen het benodigde bedrag van £ 70.000 bij elkaar krijgen. Ik was nagenoeg van het moment dat ik hem heb ontmoet al in tranen. Hij is zo’n aardige jongen.”

Wullie Burns, de organisator van de demonstratie, was verbaasd door de bewonderenswaardige generositeit van Taylor. Hij zei tegen de Daily Mirror: “Jackson’s opa dart in een team bij mij in de buurt in Irvine en hij vroeg me of ze ook naar de demonstratie konden komen met Phil en Gary Anderson om te proberen geld in te zamelen. Los van de donatie van Taylor wisten we £ 650 te verzamelen en daar was ik al erg blij mee. Maar de generositeit van Taylor verbaasde me enorm. Ik twijfel er niet aan dat Taylor de familie zal helpen om de £ 70.000 bij elkaar te krijgen. Dat is ongelooflijk. Ik ben zo blij, omdat het zo’n leuke familie is.”

Bron: www.joshsdartistry.com.