Phil Taylor en Raymond van Barneveld klaar voor de klassieker PDC
PDC

Phil Taylor en Raymond van Barneveld klaar voor de klassieker

Phil Taylor en Raymond van Barneveld klaar voor de klassieker

Nederland maakt zich op voor de 'oranje' halve finales op het PDC wereldkampioenschap 2013 met Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Van Gerwen treft de huidige nummer drie van de wereld James Wade. Van Barneveld strijdt tegen de vijftienvoudig wereldkampioen en nummer één van de wereld Phil Taylor, een partij die de 'klassieker van het darten' of de 'strijd der titanen' wordt genoemd. De Engelsman en de Nederlander zullen de degens voor de derde keer kruisen op het PDC wereldkampioenschap.

Op 1 januari 2007 kroonde van Barneveld zich tot wereldkampioen door zijn aartsrivaal in een bloedstollende en zenuwslopende finale met 7-6 te verslaan. Twee jaar later, in de WK finale op 4 januari 2009, nam Phil Taylor revenge. Barney ging er in die finale met 7-1 ten onder. Vandaag staan de titanen weer tegenover elkaar maar dan in de halve finale, welke een ware strijd kan worden. Phil Taylor is er erg op gebrand om de eerste speler te zijn die de 'Sid Waddell trofee' in ontvangst mag nemen. Daarnaast wil 'de maestro' zeker nog een wereldtitel grijpen voordat hij besluit de handdoek in de ring te gooien. En waarom zou het niet deze titel kunnen zijn die voor de hand ligt? Raymond van Barneveld is 'back' en weer in bloedvorm. Dat liet hij al met winnen van de Grand Slam 2012 zien. The Man voelt zich goed, zijn spel gaat lekker en hij gaat voor zijn zesde wereldtitel.

De mannen zijn klaar voor de darts klassieker. Barney: Ik kijk uit naar de halve finale tegen Phil Taylor. Hij is een ongelooflijke goede speler, maar momenteel ben ik niet bang voor hem. Ook Taylor deed zijn zegje over hun halve finale strijd: Ik kijk heel erg uit naar de halve finale tegen Barney. Maar waarom geeft hij aan dat hij niet bang voor mij is? Ik denk dat hij wel bang is, anders zegt hij dat niet. Deze partij is interessant en goed voor de dartsport. Barney is de beste speler geweest op dit toernooi, ik kan niet wachten!

Phil Taylor en Raymond van Barneveld zijn er klaar voor, Nederland is er klaar voor. Wie van deze grootheden zal de finale bereiken? Laat de strijd maar losbarsten!

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws