Phil Taylor later deze maand weer van partij op de World Matchplay PDC
PDC

Phil Taylor later deze maand weer van partij op de World Matchplay

Phil Taylor later deze maand weer van partij op de World Matchplay

Sinds het begin van dit jaar hebben we Phil Taylor moeten missen maar zes maanden na zijn aangekondigde pensioen is weer terug op een major toernooi. Op de komende World Matchplay is hij weer van de partij. Weliswaar niet als speler maar als commentator voor Sky Sports, zo bevestigt .

Van 21 tot en met 29 juli wordt dit major toernooi gespeeld, voorzien van commentaar van onder meer de 16-voudig wereldkampioen en World Matchplay winnaar. In de Winter Gardens te Blackpool, waar hij ook heel succesvol is geweest, zal de 57-jarige een team vormen met overige commentatoren Rod Harrington, John Part en Wayne Mardle.

Dat het podium van de World Matchplay Taylor's territorium was, blijkt uit zijn indrukwekkende statistieken. Phil Taylor pakte maar liefst zestien World Matchplay titels in zijn carrière, namelijk in 1995, 1997, 2000-2004, 2006, 2008-2014 en 2017. Ook wist hij twee keer een 9-darter te produceren op dit toernooi. Zijn eerste perfecte leg op de World Matchplay werd gegooid in 2002 en deze 9-darter was de eerste live op een PDC toernooi. In 2014 wist Taylor het kunstje te herhalen op de World Matchplay. Tussen 2008 en 2015 was hij gedurende 38 partijen ongeslagen op de Matchplay, 62 van de 127 100+ gemiddeldes staan op zijn naam inclusief 8 van de top 10.

Na aankondiging van Taylor's pensioen, heeft de PDC de World Matchplay trofee naar Phil Taylor vernoemd. De winnaar van het toernooi ontvangt vanaf dit jaar de Phil Taylor Trophy.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws