PL 2013 week 1: Barney start met volle punten, Michael speelt gelijk PDC
PDC

PL 2013 week 1: Barney start met volle punten, Michael speelt gelijk

PL 2013 week 1: Barney start met volle punten, Michael speelt gelijk

Raymond van Barneveld heeft de volle punten gepakt op de eerste avond van de Premier League Darts 2013. De Nederlander begon wat matig aan zijn partij tegen Gary Anderson. Hij kon zich echter herstellen, mede door wat gemiste kansen van zijn tegenstander. Uiteindelijk trok Barney de partij met 7-4 naar zich toe. Van Gerwen speelde een sterke partij tegen Phil Taylor en kende een knap debuut. De jonge Nederlander kon de partij naar zich toetrekken, maar vanwege enkele gemiste dubbels kon Phil Taylor terugkomen en er 6-6 van maken.

Ook Robert Thornton, James Wade en Simon Whitlock hebben de eerste avond met een overwinning afgesloten. Andy Hamilton liep tegen een achterstand van 1-5 aan, maar knokte zoals gebruikelijk terug en maakte er 5-5 van. Zijn vechtlust mocht niet baten. De Schot won de twee opeenvolgende legs en maakte een mooi debuut. Debutant Wes Newton was minder fortuinlijk. Hij toonde vechtlust maar moest met een nederlaag van 4-7 zijn meerdere in James Wade erkennen. Kersverse World Cup of Darts kampioen Adrian Lewis ging er met 3-7 onderuit tegen Simon Whitlock.

Er wordt volgens het nieuw concept gespeeld. Het aantal deelnemers en het format zijn gewijzigd. Het deelnemersveld is uitgebreid van acht naar tien spelers en er wordt gespeeld over best of 12 legs in plaats van het voormalige best of 14 legs. De tien spelers komen in de eerste negen weken tegen elkaar uit. De twee spelers die na de negen weken het laagst zijn geëindigd in de poule, zijn uitgeschakeld. De acht overgebleven spelers komen dan weer tegen elkaar uit in de resterende vijf weken, voorafgaand aan de playoffs. De beste vier spelen vervolgens de playoffs op 16 mei.

De Premier League Darts is via de livestream van www.rtl7darts.nl en via RTL7 te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Op de vrijdagvond worden er rond de klok van 22:00 uur samenvattingen uitgezonden. Alle uitslagen en stand in de poule komen in ons Premier League Darts 2013 toernooicenter te staan.

Speelschema week 1:
Andy Hamilton v Robert Thornton
James Wade v Wes Newton
Raymond van Barneveld v Gary Anderson
Simon Whitlock v Adrian Lewis
Phil Taylor v Michael van Gerwen

Robert Thornton beleeft een droomdebuut
Andy Hamilton (93.42) 5-7 Robert Thornton (98.84)
Hamilton gooit een 180 in de openingsleg en pakt de leg met dubbel 8. Met zijn 60 finish via tops maakt de Schot er 1-1 van. Met een 104 finish wordt Andy Hamilton gebroken. Thornton begint leg 4 met 180 en met een rake tops maakt de debutant er 3-1 van. Hamilton gooit zijn tweede 180 van de partij in leg vijf. Hij voegt een 140 toe en laat 40 staan. Hij mist echter dubbel 20, 10 en 5 om de finish uit te gooien. Met een mooie 117 finish worden de missers door Thornton afgestraft. Thornton gooit in de volgende leg zijn tweede 180 van de partij maar mist enkele dubbels voor de 4-1. Hij kan het echter weer proberen als Hamilton dubbel 16 mist voor zijn 99 finish. Met dubbel 1 trekt de Schot de leg alsnog naar zich toe. Beide mannen gooien 180 in leg 7. Met zijn 80 finish via dubbel 10 heeft Hamilton zijn tweede leg op zak. Hamilton knokt verder met zijn vierde 180 van de partij. Met weer een 80 finish heeft hij zijn dere leg te pakken. Dit keer benutte hij de 80 finish via tops. Met een rake dubbel 16 gaat The Hammer verder met zijn comeback. Het is 5-4 voor Thornton. In de volgende leg mist Hamilton dubbel 16 voor de gelijkmaker. Thornton mist echter twee pijlen op tops voor zijn 90 finish. Hamilton komt terug en weet de dubbel 16 alsnog te raken om er 5-5 van te maken. De sterke comeback van The Hammer is een feit. De Engelsman laat zoals vanouds zijn vechtlust wederom zien. Met onder andere zijn vijfde 180 en een 120 finish, heeft Thornton een punt te pakken en nog 1 leg nodig voor een mooi debuut. In de 12e en laatste leg opent de debutant met een 180 en 140 en met een 13-dart leg boeket hij de overwinning op Andy Hamilton.

James Wade profiteert van 'double trouble' Wes Newton
James Wade
(87.32) 7-4 Wes Newton (86.59)
Met zijn 68 finish via tops is het 1-0 voor James Wade. Newton brengt de stand in evenwicht met dubbel 16. Wade faalt op zijn 80 finish voor de voorsprong, maar kan terugkomen aangezien zijn tegenstander de dubbel 8 niet benut. Wade pakt de voorsprong via dubbel 10. Via tops maakt The Warrior er 2-2 van. Wade mist de prachtige 167 finish, maar kan terugkomen en er met dubbel vijf, 3-2 van maken. Newton gooit zijn tweede 180 van de partij maar heeft 'double trouble' om de leg naar zich toe te trekken. Met een rake dubbel 10 straft The Machine de missers van zijn landgenoot af. Wade dendert verder en maakt er 5-2 van. De nummer drie van de wereld heeft nog 1 leg nodig voor een puntje in het klassement. Met dubbel 16 knokt The Warrior terug. Met dubbel 10 verkleint Newton zijn achterstand naar 1 leg. In de volgende leg mist Wes drie pijlen om gelijk te maken. Wade kan zich herstellen van eerdere missers en wint de leg alsnog met dubbel 2. Wade gooit 177 en laat 24 staan. Met een rake dubbel 12 heeft The Machine de zege op zak.

Raymond van Barneveld start met de volle punten
Raymond van Barneveld
(102.02) 7-4 Gary Anderson (93.77)
Barney benut zijn 32 finish niet. Dezelfde finish wordt wel door de Schot benut voor de 1-0. Van Barneveld gooit 180 in de tweede leg. Anderson beantwoordt later in de leg met ook de maximale score. Barney mist de bull voor zijn 126 finish en om te breken. Anderson profiteert met zijn 80 finish via tops. The Flying Scotsman leidt met 2-0. Met dubbel 4 verkleint de Nederlander zijn achterstand naar 1 leg. In de volgende leg krijgt Raymond van Barneveld een 106 fnish van zijn Schotse tegenstander om de oren. Met dubbel 16 voorkomt van Barneveld een grotere achterstand. Barney faalt op zijn 36 finish, Anderson kan niet profiteren met zijn 71 finish. Barney komt terug en gooit zijn 18 finish uit via dubbel 4. Anderson gooit wederom een 180 in de zevende leg. Anderson kan niet uit met zijn 42 finish. Barney faalt op zijn 52 finish en kan niet profiteren. Anderson komt terug en heeft weer 'double trouble'. Uiteindelijk wint Raymond de leg met zijn 32 finish. Barney gooit 180 in de volgende leg en maakt er 5-3 van. Met zijn 68 finish via dubbel 4 is het 6-3 voor van Barneveld. Barney kan zijn 90 finish niet uitgooien voor de winst, Anderson profiteert met dubbel 4. Met een rake dubbel 16 kan van Barneveld zijn eerste partij winnen.

Simon Whitlock zonder problemen langs Adrian Lewis
Simon Whitlock (88.99) 7-3 Adrian Lewis (91.20)
The Wizard trekt de eerste leg naar zich toe. Lewis gooit onder andere 180 in de volgende leg en komt als eerste op een finish van 16 te staan. Met dubbel 4 maakt de tweevoudig wereldkampioen er 1-1 van. Lewis staat op 60 maar zijn pijl landt in de triple 20 waardoor hij niet verder kan. Whitlock profiteert met een 108 finish en maakt er 2-1 van. Met dubbel 18 brengt Lewis de stand weer in evenwicht. Met dubbel 16 eist de Australiër de voorsprong weer op. Met en 121 finish op de bull vegroot Whitlock zijn voorsprong met 2 legs. Met dubbel 12 knokt de kersverse World Cup winnaar terug. Het is 4-3 voor Simon. Met dubbel 10 is Whitlock nog 1 leg verwijderd van een puntje voor het klassement. The Wizard gooit zijn 64 finish niet uit, Lewis mist de bull voor zijn 94 finish en kan niet profiteren. Simon stond op 40 en via tops is het 6-3 voor de Australiër. Lewis start de volgende leg met de maximale score. Lewis faalt op zijn 20 finish om in de partij te blijven maar kan toch terugkomen. Lewis faalt ook op de dubbels in zijn volgende beurt. Simon komt terug en maakt met dubbel 8 een eind aan de partij.

Michael van Gerwen mist vijf wedstrijdpijlen voor droomdebuut
Phil Taylor (97.05) 6-6 Michael van Gerwen (97.93)
The Power start meteen twee keer 180 en maakt zich op voor de mogelijke 9-darter. De eerste triple 20 gaat er echter niet in. De Engelsman gooit zijn 81 finish niet uit maar kan terugkomen. Met dubbel 12 trekt hij de eerste leg naar zich toe. Michael houdt 40 over in de tweede leg en brengt de stand via tops in evenwicht. Van Gerwen gooit de maximale score in de volgende leg. Michael gooit zijn 102 niet uit, Tyalor faalt op zijn 20 finish. Michael komt terug en breekt met tops. Michael gooit zijn 15 finish niet uit voor de 3-1, de grootmeester kan niet profiteren met zijn 52 finish. Van Gerwen verschijnt weer aan de oche en raakt de dubbel 1. Taylor start de volgende leg met 180. Taylor gooit zijn 46 fnish niet om zijn achterstand te verkleinen. Hij kan terugkomen en via dubbel 16 maakt hij er 2-3 van. Mighty Mike begint de volgende leg met 180. Michael komt als eerste op een finish van 124 te staan, Taylor niet op een finish. Michael houdt 40 over maar die wordt niet benut. Met zijn 89 finish kan Taylor afstraffen en er 3-3 van maken. Taylor gooit in de volgende leg een hele lage score van 7 en Mike gooit weer een 180 voor de jonge Nederlander in de volgende leg. Hij laat 96 staan, Taylor nog ver weg. Michael gooit zijn finish niet uit maar kan terugkomen voor de break. Met dubbel 4 is het 4-3 voor de Nederlander. Michael produceert weer de maximale score in de volgende leg en trekt de leg via dubbel 16 naar zich toe. Michael komt op 170 maar gooit deze niet uit. Met een 65 finish maakt de nummer één van de wereld er 4-5 van. Michael begint leg 10 met zijn zoveelste 180. Met dubbel 16 heeft Mighty Mike al een punt te pakken bij zijn debuut. In de elfde leg start Michael met twee keer 180. De 9-darter komt er niet. Hij mist de eerste triple 20. De 76 van Michael wordt benut voor de winst. Hij kan terugkomen als Taylor wederom dubbels mist. Ook bij de volgende beurt heeft van Gerwen 'double trouble'. Taylor profiteert en kan in de partij blijven. Michael gooit zijn 99 finish niet uit voor de volle punten, Taylor profiteert met een 104 finish. De partij eindigt in 6-6.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws