PL week 3: Mighty Mike overklast landgenoot Raymond van Barneveld PDC
PDC

PL week 3: Mighty Mike overklast landgenoot Raymond van Barneveld

PL week 3: Mighty Mike overklast landgenoot Raymond van Barneveld

Michael van Gerwen is erin geslaagd om de eerste winstpartij te pakken in de Premier League. Hij deed dit in de 'oranje clash' tegen Raymond van Barneveld. werd door zijn sterk spelende landgenoot met 7-2 aan de kant gezet. Met onder andere twee 10-darters op rij wist Mighty Mike weer een prachtige pot darts op de mat te leggen. James Wade was met 7-4 te sterk voor Adrian Lewis die na vanavond de hekkensluiter is geworden in de poule. Zijn voormalige leermeester Phil Taylor gaat momenteel aan kop in de poule. Thornton en Newton deelden de punten en Taylor was met 7-2 te sterk voor Whitlock. De avond werd afgesloten met een 7-5 winst van Hamilton op Anderson.

Er wordt gespeeld over best of 12 legs. De tien spelers komen in de eerste negen weken tegen elkaar uit. De twee spelers die na de negen weken het laagst zijn geëindigd in de poule, zijn uitgeschakeld. De acht overgebleven spelers komen dan weer tegen elkaar uit in de resterende vijf weken, voorafgaand aan de playoffs. De beste vier spelen vervolgens de playoffs op 16 mei.

De Premier League Darts is via de livestream van www.rtl7darts.nl en via RTL7 te zien. Klik hier voor het uitzendschema. Op de vrijdagvond worden er rond de klok van 22:00 uur samenvattingen uitgezonden. Alle uitslagen en stand in de poule komen in ons Premier League Darts 2013 toernooicenter te staan.

Speelschema week 3:
James Wade v Adrian Lewis 7-4
Robert Thornton v Wes Newton 6-6
Simon Whitlock v Phil Taylor 2-7
Michael van Gerwen v Raymond van Barneveld 7-3
Andy Hamilton v Gary Anderson 7-5

The Machine laat Lewis puntloos achter
James Wade (100.59) 7-4 Adrian Lewis (91.50)
James Wade pakt de openingsleg en al direct gaat het moeizaam bij The Jackpot. De tweede leg wordt gepakt maar pas met de zesde pijl op de dubbel. Scorend mag Lewis niet klagen door in de derde leg al voor zijn tweede 180-er aan te tekenen. Hij mist vervolgens een 96-finish voor de break en ziet Wade op voorsprong komen. The Machine tekent vervolgens aan voor de ene na de andere maximale score en loopt uit naar een 5-2 voorsprong om vervolgens 124 te missen op dubbel 11. Deze finish blijft Lewis bespaart die daarop een comeback kan inzetten maar het blijkt te laat. Met 7-4 is de winst er voor James Wade.

Finish-koning Newton laat Thornton terugkomen
Robert Thornton (92.88) 6-6 Wes Newton (92.42)
Wes Newton opent de partij met een 180-er en krijgt het publiek onmiddelijk op de banken. Met een 70-finish is de eerste leg direct een break voor Newton. In de tweede leg wordt de tweede maximale score voor Newton aangetekend en de eerste voor Thornton waarna ook deze leg een prooi is voor Wes. De 180-ers worden door beide heren met gemak gegooid en ook aan hoge finishes is er geen gebrek. Met een 111-finish komt Wes Newton op 3-1 en om terug te komen tot 2-3 gooit Thornton 114 uit. Een 131-finish is vervolgens het antwoord van Newton die ook nog een 120-finish laat aantekenen voor zijn uitloop naar 6-3. Daar waar het er alle schijn van heeft dat de partij in het slot is gegooid weet Thornton toch nog terug te komen en de partij te besluiten in een gelijkspel. In totaal wisten de heren maar liefst 9 stuks aan 180-ers te gooien waarvan 5 voor Thornton en 4 voor Newton.

Taylor walst over The Wizard heen
Simon Whitlock (101.80) 2-7 Phil Taylor (107.33)
The Power opent met een break maar met een ongekende 140-finish breekt The Wizard of Oz terug. Ook de derde leg gaat tegen de de darts in en met een 127-finish komt Taylor op een 3-1 voorsprong. De Australiër pakt de vijfde leg nog maar weet vervolgens geen leg meer op het scorebord te krijgen. Hij mist nog een 167-finish op de bulls-eye en Taylor straft iedere kleine misstap van de Aussie af. Met een 7-2 overwinning is het Taylor die de volle punten pakt deze avond.

Mighty Mike deelt klap uit aan zijn landgenoot
Michael van Gerwen (104.21) 7-3 Raymond van Barneveld (96.02)
Van Gerwen pakt de openingsleg en mist een 130-finish voor een break in de tweede leg. Met een 86-finish is de tweede leg er voor Barney. De heren beginnen de 180-ers lekker te raken en de legs gaan over en weer tot aan 3-2. Raymond opent vervolgens sterk en noteert twee 180-ers in één leg maar ziet deze leg alsnog aan zijn neus voorbij gaan. Deze klap komt hard aan, Michael profiteert en lijkt niet meer te kunnen missen. Barney krijgt nog wel zijn derde leg te pakken maar ziet Van Gerwen met twee ongelooflijke 10-darters uitlopen en de partij in het slot gooien met een 7-3 winst.

Anderson laat een punt uit zijn handen glippen
Andy Hamilton (99.26) 7-5 Gary Anderson (92.07)
Anderson pakt de openingsleg maar ziet daarna Hamilton wegsprinten naar een 4-1 voorsprong. Nadat de zesde leg voor The Flyin Scotsman is gooit The Hammer de hoogste finish van de Premier League tot nu toe uit met een 152-finish. De 5-2 voorsprong blijkt echter nog geen garantie te geven op de 2 punten want Anderson komt terug tot 5-5. In de 11e leg van de partij is het Hamilton die de voorsprong weer pakt maar dan komt er een alles beslissende leg. Anderson opent met 180 en Hamilton gaat mee met ook een 180-er. Ook in de tweede beurt van Anderson wordt de maximale score aangetekend maar Hamilton moet afhaken met 'slechts' een 140-er. Anderson laat 141 staan voor de perfecte leg maar pijl 7 mist zijn doel. Na het missen van deze mogelijke 9-darter ziet hij ook het gelijkspel nog aan zijn neus voorbij schieten en pakt Hamilton met 7-5 de volle winst.
.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws